Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του κεφαλαίου, του μνημονίου ΕΕ –ΔΝΤ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
 
    Είναι κάτι παραπάνω από προφανής η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.
    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση του κεφαλαίου που υπηρετεί τα συμφέροντά του, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΔΝΤ, στοχεύει στην πιο βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων.
    Είναι προϋπόθεση γι’ αυτούς, προκειμένου να βγει από την κρίση του το ελληνικό κεφάλαιο και να αυξηθεί η κερδοφορία του είναι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
    
Ο ι   ε ρ γ α ζ ό μ ε ν ο ι  όμως  δ ε ν   δ η μ ι ο ύ ρ γ η σ α ν   τ η ν    κ ρ ί σ η.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 250 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ

ΜΗΝΥΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 250 ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ





Εμείς οι απεργοί πείνας από την συνέλευσή μας της 22ης μέρας απεργίας, καλούμε σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 18-2, το απόγευμα στις 5:00μμ. Θα θέλαμε να γίνει η συγκέντρωση δίπλα μας, στην πλατεία του Μουσείου, και η πορεία να κατευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, εκεί που βρίσκονται οι υπεύθυνοι για την εκμετάλλευση που δεχόμαστε τόσα χρόνια, αυτοί που τώρα με την αδιαλλαξία τους θα μας στείλουν σε λίγες μέρες στο θάνατο. Καλούμε κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και κάθε αλληλέγγυα συλλογικότητα να το μεταφέρει με την σειρά της στη δημόσια ζωή. Όλοι και όλες να βαδίσουν και να φωνάξουν ενωμένοι, για την νίκη του αγώνα μας, για την δικαίωση όσων τον πίστεψαν, για να παύσει η εκμετάλλευση και η βαρβαρότητα. Παρόλο που δεν θα βρισκόμαστε ανάμεσά σας, θα είναι όμως το μυαλό και η ψυχή μας δίπλα σας, διότι αυτά ακόμα είναι ακμαία. Την νίκη θα την φέρουν η ενότητα και η πίστη σε αυτήν.


Αθήνα, Πατησίων και Ηπείρου,
15 Φλεβάρη 2011



Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ»

χωρίς δικαιώματα

χωρίς ασφάλιση

χωρίς πρόσβαση σε σχολείο, νοσοκομείο, κοινωνική πρόνοια

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

287 μετανάστες εργάτες διανύουν ήδη την 21η μέρα απεργίας πείνας, το έσχατο μέσο που διαθέτουν για να διεκδικήσουν αυτονόητα δικαιώματα: ανθρώπινους όρους ζωής και εργασίας στη χώρα όπου ζουν και εργάζονται. Συνεχίζεται στα Προπύλαια η απεργία πείνας των αιτούντων πολιτικό άσυλο Αφγανών προσφύγων και η διαμαρτυρία των Παλαιστίνιων και Ιρανών προσφύγων στο Πολυτεχνείο.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κυνική ομολογία για το ρόλο της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στην καταστολή των αγώνων. Αντιδραστικός ο ρόλος του δημοσιογράφου

Αστυνομικός βγάζει όπλο στην Κερατέα

Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Από χθές το μεσημέρι, η πόλη της Κερατέας και ολόκληρος ο Δήμος της Λαυρεωτικής βρίσκονται «υπό κατοχή». Ανήλικα παιδιά και υπερήλικες έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης σε αγριότητα αστυνομικής βίας.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΗΣ 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΓΕΣ, ΥΠΕΘΑ.
Η εκπαίδευση προκεχωρημένων φυλακίων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στο Κιλκίς, καλά κρατεί. Ο κόκκινος μπερές (λες και τον ονειρευτήκαμε ποτέ) απαιτεί θυσίες, τρέξιμο και ιδρώτα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο των διαδηλωτών σε μία προσομοίωση Καταστολής Πλήθους. Για αυτό μας διέταξαν να μείνουμε αξύριστοι.

Νέο μήνυμα των απεργών πείνας της Θεσσαλονίκης

Πάτρα:«Είμαι ένας φτωχός και μόνος απολυμένος»

Τη μαρτυρία ενός από τους 70 πρόσφατα απολυμένους στην κατασκευαστική κοινοπραξία «Vinci», φιλοξενεί το blog του συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων στο έργο «Η Γαλαρία». Ο απολυμένος που υπογράφει ως «Πρώην φοβισμένος και νυν οργισμένος», περιγράφει πως βίωσε όλη την κατάσταση μέχρι την απόλυσή του, αλλά και τα συναισθήματά του, τώρα που βρίσκεται χωρίς δουλειά.