Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έμπρακτη στήριξη του αγώνα διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις, την τρομοκρατία και τη διάλυση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Το ΝΑΡ εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, που εδώ και 11 εβδομάδες με την απεργία τους, δίνουν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θέλουν να επιβάλλουν η τρόικα και οι ντόπιοι συνεταίροι της, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για έναν αγώνα µε χαρακτηριστικά αποφασιστικότητας και σύγκρουσης με κεντρικές επιδιώξεις και μέτρα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου και γι’ αυτό έχει µπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της αστικής δικαιοσύνης και των μηχανισμών καταστολής και προπαγάνδας. Γι’ αυτό έχει λυσσάξει εναντίον του ολόκληρο το αστικό μπλοκ εξουσίας. Και γι’ αυτό αξίζει την ολόπλευρη στήριξη όλου του εργατικού κινήματος σε δηµόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ενεργητική στήριξη της νεολαίας, όλου του λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν έμπρακτη στήριξη στους απεργούς, ενάντια σε κυβερνητικές, δικαστικές ή κατασταλτικές επιθέσεις, για την υπεράσπιση των απεργών και του δικαιώματος του αγώνα.
Οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ με τον αγώνα τους αντιμάχονται σθεναρά το σχέδιο της διαθεσιμότητας, που είναι κεντρική πολιτική επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΕ. Δείχνουν, πως όταν υπάρχει αποφασιστικότητα στα αιτήματα και τους στόχους, αλλά και τις μορφές, δεν περνάνε τα μέτρα των μνημονίων, μπορούν να αναχαιτίζονται και να μην εφαρμόζονται οι διαθεσιμότητες και απολύσεις, να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε κυβέρνηση και τρόικα. Ο αγώνας αυτός αναδεικνύει επίσης το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στη διάλυση των πανεπιστημίων και την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν είναι αγώνας συμβολικός, ξέπνοης διαμαρτυρίας, αλλά αποφασιστικός. Ανέδειξε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, αποφασίζεται και οργανώνεται «από τα κάτω», μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, οι οποίες ανατρέπουν µε συντριπτικό τρόπο ακόμα και τις προτάσεις των Δ.Σ. για αναστολή των κινητοποιήσεων, ακόμα και την ηττοπαθή στάση της ρεφορµιστικής Αριστεράς. Αντέχει κι επιμένει, παρότι η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ δεν κάνει απολύτως τίποτα για την ενίσχυση και στήριξή του. Αντίθετα, ο αστικοποιηµένος συνδικαλισμός της ήττας, με επιμονή θέλει να κρατά τους αγώνες χωριστά, όπως και το Σεπτέμβρη, στην απεργία των καθηγητών και άλλων κλάδων του δημοσίου.
Τώρα είναι ώρα για βήματα, ώστε να δημιουργηθεί άλλο κέντρο αγώνα των εργαζομένων που μάχονται, για να έχουν την πρωτοβουλία και το συντονισμό που απαιτούν οι μάχες, οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι. Τώρα είναι η ώρα για ένα πανίσχυρο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, που θα οργανώσει την αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που θα ανατρέψει μέτρα και νόμους, αντιλαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις, που θα χαράξει μια άλλη πορεία, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας και τα εργατικά συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά!
Η Εργατική Επιτροπή του ΝΑΡ, 20/11/2013
www.narnet.gr

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Όσοι βρέθηκαν στην μεγαλειώδη πορεία των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων των φορέων και οργανώσεων της αριστεράς του φετινού Πολυτεχνείου βίωσαν ένα πρωτόγνωρο όργιο καταστολής. Επιστρατεύτηκαν όλοι οι γνωστοί μηχανισμοί και πρακτικές τρομοκράτησης. Από τους ασφαλίτες και προβοκάτορες που προκαλούσαν μέχρι τις δυνάμεις τις αστυνομίας που επιχείρησαν αρκετές φορές να διαλύσουν την πορεία μέσω της εκτεταμένης χρήσης χημικών και βομβών κρότου λάμψης. Οι προσπάθειές τους όμως έπεσαν στο κενό διότι οι χιλιάδες του πατρινού λαού διαδήλωσαν και ολοκλήρωσαν την πορεία στον ιστορικό χώρο του παραρτήματος.


Όμως όπως αποδείχτηκε αυτό δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους οι οποίοι μετά και την λήξη της πορείας είχαν αρχίσει να αποχωρούν. Με συγκροτημένο τρόπο και παρά τις συνεχείς προκλήσεις και επιθέσεις οι διαδηλωτές προχώρησαν προς την πλατεία της Αγίας Σοφίας. Εκεί εκ νέου προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους συνεχίζοντας το όργιο καταστολής και πνίγοντας την γειτονιά στα χημικά. Η τρομοκρατία συνεχίστηκε σπρώχνοντας τους διαδηλωτές προς την Αγυιά ενώ η περιοχή είχε γεμίσει ασφαλίτες. Η αστυνομία θυμήθηκε την εποχή της Χούντας και περικύκλωσε τους διαδηλωτές στην Ηρώων Πολυτεχνείου!! Δεν ξέρουμε αν και η επιλογή του δρόμου ήταν εσκεμμένη αλλά η όλη επιχείρηση μόνο τυχαία δεν ήταν. Τελικά και μετά από την αταλάντευτη στάση των διαδηλωτών η πορεία οδηγήθηκε στο κέντρο της πόλης.


Ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας είναι τα τελευταία όπλα της άθλιας και καταστροφικής συγκυβέρνησης κεφαλαίου- ΕΕ-ΔΝΤ για να επιβάλει την πολιτική διάσωσης του κεφαλαίου με την ταυτόχρονη εξαθλίωση όλου του λαού. Όμως δεν θα περάσει.


Δεκάδες χιλιάδες λαού συμμετείχαν στις πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, δίνοντας μαζικό παρόν στο προσκλητήριο συνέχισης του αγώνα, για την ανατροπή της σύγχρονης δικτατορίας της αγοράς, του κέρδους,του αυταρχισμού,της χούντας του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.


Θα τους ανατρέψουμε ! Θα νικήσουμε !

 Νέο Αριστερό Ρεύμα-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Για την εκδήλωση στις 12/11 για τις θέσεις του 3ου συνεδρίου του ΝΑΡ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της Π.Ε. του Ν.Α.Ρ. στα πλαίσια του διαλόγου για το 3ο Συνέδριο,στην Πάτρα την Τρίτη 12 Νοέμβρη στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.Πλήθος φίλων και συναγωνιστών από όλο το φάσμα της αριστεράς συμμετείχαν μέχρι το τέλος.Την εκδήλωση άνοιξε ο Μιχάλης Ρίζος,μέλος της Π.Ε,παρουσιάζοντας τις θέσεις.Ακολούθησαν τοποθετήσεις οργανώσεων της Αριστεράς.Συγκεκριμένα χαιρετισμούς απήυθυναν εκπρόσωποι της Κ.Ο.Ανασύνταξη,της ΑΡΑΝ,της ΑΡΙΣ,του ΣΕΚ,της αναρχικής ομάδας Δυσήνιος Ίππος καθώς και του ΕΕΚ.
Στην συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον καθηγητή Ευτύχη Παπαδοπετράκη,τον εκπαιδευτικό Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο και τον δάσκαλο Βασίλη Κακαρούμπα.Ξεχωριστό χρώμα στην συζήτηση έδωσε η παρέμβαση του παλιού ακούραστου επονίτη αγώνιστη Κάντα.
Η εκδήλωση επιδίωξε το άνοιγμα διαλόγου με όλους όσους αναζητούν και αγωνίζονται για μια σύγχρονη συλλογική απόπειρα κομμουνιστικής προγραμματικής και πολιτικής επανεκκίνησης. Με όσους αναζητούν έμπρακτα την υπόθεση του υποκειμένου συνολικά και του κόμματος πιο συγκεκριμένα. Με παλιούς συντρόφους που ξαναζωντάνεψαν και με νέους που ανακαλύπτουν. Επιχείρησε το βάθεμα και την παραπέρα ανάπτυξη του διαλόγου των δυνάμεων της σύγχρονης κομμουνιστικής αναζήτησης, σαν ιδιαίτερη συμβολή στην αναγκαία συσπείρωση και κοινή πορεία αυτών των δυνάμεων, για τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων διαμόρφωσης του αναγκαίου κομμουνιστικού φορέα της εποχής μας.
Ένα μικρό βήμα στην μεγάλη πορεία που ανοίγεται μπρος μας στην προσπάθεια για την σύγχρονη έφοδο στον ουρανό.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Νέου Αριστερού Ρεύματος και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την απρόκλητη παρουσία της ασφάλειας έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ Πάτρας.

Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013

            Καταγγέλλουμε την απρόκλητη παρουσία της ασφάλειας έξω απ'την πόρτα των γραφείων μας, που στεγάζονται στην οδό Παντανάσης στον 1ο όροφο, την Παρασκευή 15/11 το απόγευμα με παράλληλη παρουσία της αστυνομίας στην διασταύρωση Παντανάσης και Μαιζώνος.
            Το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η λαομίσητη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα περάσει.
            Το σύνθημα "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", 40 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα ακουστεί ξανά στους δρόμους της Πάτρας και στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος.
            Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι η δημιουργία αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής με ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο και προοπτική. Για τα Πολυτεχνεία της νέας εποχής, για μια κοινωνία με το τιμόνι στα χέρια των εργαζομένων και της νεολαίας.

ΔΟΥΛΕΙΑ-ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Νέο Αριστερό Ρεύμα-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΡ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

3o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΡ 

29 - 30 ΝΟΕΜΒΡΗ - 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Για μια σύγχρονη Κομμουνιστική στρατηγική και επαναστατική τακτική: 

Για την κατάργηση της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

Στα πλαίσια του προσυνεδριακου διαλόγου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων  στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης την Τρίτη 12 Νοέμβρη στις 18:00

Η εκδήλωση, με την παρουσίαση των πολιτικών θέσεων του ΝΑΡ, η οποία θα γίνει από το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Μιχάλη Ρίζο, υπηρετεί την επιδίωξη ενός ανοικτού διαλόγου με όλους όσους αναζητούν και αγωνίζονται για μια σύγχρονη συλλογική απόπειρα κομμουνιστικής προγραμματικής και πολιτικής επανεκκίνησης, αναζητούν έμπρακτα την υπόθεση του υποκειμένου συνολικά και του κόμματος πιο συγκεκριμένα. Επιχειρεί το βάθεμα και την παραπέρα ανάπτυξη του διαλόγου των δυνάμεων της σύγχρονης κομμουνιστικής αναζήτησης, σαν ιδιαίτερη συμβολή στην αναγκαία συσπείρωση και κοινή πορεία αυτών των δυνάμεων, για τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων διαμόρφωσης του αναγκαίου κομμουνιστικού φορέα της εποχής μας.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από εκπροσώπους οργανώσεων της Αριστεράς. Επίσης θα παρέμβουν οι:

Ευτύχης Παπαδοπετράκης - Πανεπιστημιακός
Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος- Εκπαιδευτικός
Κακαρούμπας Βασίλης- Δάσκαλος

Εργαζόμενοι,άνεργοι,νεολαίοι και συνταξιούχοι προσκαλείστε να συμβάλλετε στην εκδήλωση και στον προσυνεδριακό διάλογο.



ΝΑΡ - νΚΑ 
Οργανώσεις Πάτρας

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Ανήμερα της μαύρης επετείου της δικτατορίας του Μεταξά, οι αστυνομικές δυνάμεις σε συνεργασία με τον δήμο, επέλεξαν ξημερώματα, σε μια άδεια Πάτρα, να εκκενώσουν κοινωνικούς χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης, την κατάληψη Παραρτήματος, το Μαραγκοπούλειο και την κατάληψη των ΤΕΙ. Η συγκυβέρνηση – ΕΕ -ΔΝΤ προσπαθεί με την τακτική του σοκ και δέους, να τρομοκρατήσει και να καταστείλει κάθε φωνή που αντιστέκεται. Ένα βαθιά μελετημένο σχέδιο καταστολής, υλοποιείται δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας. 
Η ουσιαστική στόχευση ήταν προφανώς το Παράρτημα, κέντρο κοινωνικών και ταξικών αγώνων για τα προηγούμενα 40 χρόνια. Η εξέγερση το Πολυτεχνείο το ’73, η  δολοφονία του Τεμπονέρα, το φοιτητικό κίνημα το 06-07, ο Δεκέμβρης του ’08 και πολλά ακόμα κινήματα, είχαν στην Πάτρα ως κοινό παρανομαστή πέρα από την μαζική αντίσταση του λαού στην κυρίαρχη πολιτική, ένα χώρο: το Παράρτημα.  Χώρος ο οποίος αποτέλεσε κέντρο ζύμωσης και αντίστασης της νεολαίας και των εργαζομένων. Ο χώρος αυτός αποτελούσε άλλη μια «εστία ανομίας» σύμφωνα με τα πρότυπα της αστικής πολιτικής. Χώρος ο οποίος στην λογική του σοκ και δέος έπρεπε να τσακιστεί. Τσακίστηκε στοχεύοντας στους μετανάστες που έβρισκαν καταφύγιο απο τις επιχειρήσεις σκούπα, στο φοιτητικό κίνημα της Πάτρας και στις ριζοσπαστικές μορφές δράσης που αναπτύσσονταν εκεί. 
Το κείμενο αυτό προσπαθεί να συμβάλλει στην προσπάθεια του κινήματος της Πάτρας να ανακαταλάβει το Παράρτημα. Η επανακατάληψη του Παραρτήματος, δεν θα αποτελέσει μια εύκολη υπόθεση η υπόθεση «μίας ζαρίας». Η αυταρχική θωράκιση του κράτους, και η αντιδραστική μετάλλαξη του συστήματος δεν δείχνει καμία ανοχή στις «ανορθογραφίες» ενάντια στην αστική πολιτική,  και τις τσακίζει. Αυτο φαίνεται από την άγρια καταστολή του κινήματος, την όξυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, την άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, και την επιβολή της πολιτικής του κεφαλαίου με όρους τρομοκρατίας. Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πλέον για να κρατηθεί ένας κατειλημμένος χώρος ενεργός, πρέπει να γίνει υπόθεση όλη της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Δυστυχώς εκτιμούμε ότι η κατάληψη του Παραρτήματος, είχε χάσει την κοινωνική γείωση που είχε στην 40χρονη πορεία του, ιδιαίτερα μετά τον Δεκέμβρη του ’08, όπου η κατάληψη του παραρτήματος χαρακτηρίζοταν από εσωστρέφεια. 
Οπότε πρέπει να επανοηματοδοθούν οι όροι που πρέπει να επαναλειτουργήσει το Παράρτημα. Για εμάς το Παράρτημα οφείλει να λειτουργήσει ως ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα, που ταυτόχρονα θα προβάλλει και ένα πολιτισμικό αντιπρόταγμα στην κοινωνία της Πάτρας. θα αποτελέσει μια έστια διεκδικητικής αλληλεγγύης, συνενώνοντας όλες τις δομές αλληλεγγύης που είχε αναπτύξει το κίνημα το τελευταίο διάστημα. ΘΑ αποτελέσει τον συνδετικό ιστό όλων των ρυακιών αντιστάσεων, μετατρέποντας τα σε χείμμαρο ανατροπής.. Να αποτελέσει ένα ανεξάρτητο κέντρο εργατικής πολιτικής και μαχητικού αγώνα, μακρία απο τις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και τα εργατικά μέτωπα – κομματικό ιμάντα του ΠΑΜΕ. Ο εργατικός πολιτισμός θα ανθίσει μέσα σε αυτό τον χώρο, μαζί με το στοιχείο του νεολαίστικου κινήματος, και έτσι θα αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο πολιτικού – πολιτισμικού αντιπροτάγματος, απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα που μας επιβάλλει το σύστημα. Δεν θα είναι ένας χώρος συνεύρεσης των αυτόκλητων πρωτοποριών της Πάτρας, αλλά ένας χώρος πραγματικής ζύμωσης και πολιτικοποίησης του κινήματος, ένας χώρος που θα συμβάλλει στην προώθηση της υπόθεσης του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, του αγώνα. 

Ως νΚΑ – ΝΑΡ
καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις κινήματος, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία, φορείς σε ενότητα στη δράση, προκειμένου να ανακαταλάβουμε το παράρτημα στο 3 ήμερο του Πολυτεχνείου, αρχής γενομένης απο την 15η Νοέμβρη. Η επιτυχία της ανακατάληψης του Παραρτήματος εξαρτάται κυρίαρχα από τους μαζικούς όρους του κινήματος και όχι από τις πρωτοπορίες του. Το 3ήμερο του Πολυτεχνείου, μπορεί να αποτελέσει την ημερομηνία κόμβο για την ανακατάληψη του Παραρτήματος, καθώς συνεισφέρει στην μαζικότητα, στην επικαιροποίηση του τριπτύχου Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, και στο εναρκτήριο λάκτισμα για νέους νικηφόρους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Ενάντια στην λογική του της ανακατάληψης – πυροτέχνημα, πάμε να συμβάλλουμε στην αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης, για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση! 
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση