Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Με εργατικές εξεγέρσεις γκρεμίζεται η χούντα του κεφαλαίου!


Με διαδικασία εξπρές - για άλλη μια φορά, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσει το ασφαλιστικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη. 
Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα (ασφαλιστικό και φορολογικό) και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ! Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν μαζικά σε θέσεις μάχης, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη σύγκρουση για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας! 

Ο δρόμος μας η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της πολιτικής τους 

Η μόνη ελπίδα, η μόνη λύση και διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων, του φτωχού λαού, της νεολαίας, είναι η ανατροπή τους. Και η μόνη ουσιαστική αλλαγή πολιτικής και πορείας προς όφελος της εργατικής τάξης σημαίνει ρήξη και ανατροπή. Η ανατροπή έχει αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο έξω από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, σε κόντρα με τα πολυεθνικά μονοπώλια και το κεφάλαιο, διεθνές και ντόπιο, σε κόντρα με την εξουσία του, το κράτος και τις κυβερνήσεις του. 

Ο στόχος μας η εργατική εξουσία-δημοκρατία, η κομμουνιστική απελευθέρωση 

Στην πάλη, στον μεγάλο αγώνα της τάξης μας για κατακτήσεις, για απόκρουση της επίθεσης, για αντεπίθεση, για ανατροπή, θα ανοίξει και ο δρόμος της κοινωνικής και πολιτικής απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και του λαού από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Το δικό μας συμφέρον είναι, απέναντι στην παρακμή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, να ανοίξουμε το δρόμο για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, την απελευθέρωση των εργαζόμενων από τα δεσμά του κέρδους και της εκμετάλλευσης, για να περάσει ο πλούτος, η ιδιοκτησία και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων. 
Αυτός ο δρόμος, απαιτεί ένα νέο, ταξικά ανασυγκροτημένο, εργατικό κίνημα, κόντρα στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Με αιτήματα, στόχους και πρόγραμμα ανατροπής, με συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων. Απαιτεί έναν οργανωμένο εργαζόμενο λαό, με δικά του όργανα αγώνα και εξουσίας. Ο δικός μας δρόμος δεν μπορεί να επιβληθεί με «κοινοβουλευτικούς περίπατους» και «κυβερνήσεις σωτηρίας», ούτε με αναμονή για καλύτερες εποχές και αφηρημένες «λαϊκές εξουσίες». 
Σε αυτή τη μάχη, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη μια αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά που θα είναι ραχοκοκαλιά του ξεσηκωμού και δύναμη ανατροπής! Αυτή την Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής δυναμώνουμε σε όλες τις μάχες. Στα συνδικάτα και τις επιτροπές. Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της εποχής μας. Δημιουργούμε τη δική μας Αριστερά, της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, όπλο και δύναμη για τη ζωή και το μέλλον μας! 
130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική εξέγερση της 1ης Μάη 1886 στο Σικάγο παλεύουμε με τις κόκκινες σημαίες ανοιγμένες, στον αγώνα για τα ζωτικά της συμφέροντα αλλά και για τη συνολική χειραφέτηση και τη διεθνιστική κομμουνιστική απελευθέρωση της εργασίας. Η εργατική τάξη έχει μεγάλες δυνατότητες στην εποχή μας. Είναι πιο μορφωμένη από ποτέ, πιο πολυπληθής διεθνώς, δημιουργός απίστευτου πλούτου και νέας γνώσης. Δεν έχει ανάγκη τα αστικά παράσιτα. Ο 21ος αιώνας είναι η δική της εποχή! · 
  • Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! · 
  • Με διεθνιστική αντικαπιταλιστική πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων 
  • Για την κομμουνιστική απελευθέρωση 

 ΚΥΡΙΑΚΗ 8η ΜΑΗ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
 ΠΟΡΕΙΑ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ KAI ΜΑΙΖΩΝΟΣ 10:30

 AΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ! Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις! Όλοι στις καταλήψεις! 

 νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση 
Οργανώσεις Πάτρας