Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση του ΝΑΡ και της νΚΑ Χανίων για το πογκρόμ εναντίον μεταναστών

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε ένα έντονο πογκρόμ μεταναστών με συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων που είχαν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση τους τελευταίους μήνες.

Αυτή η στάση της αστυνομίας δεν αποτελέι μεμονωμένο τοπικό περιστατικό αλλά εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που Κυβέρνηση και κεφάλαιο έχουν επιβάλλει σε πιο έντονο βαθμό μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Αυτή η έντονη δράση των δυνάμεων καταστολής έχει διπλή ερμηνεία:

Πρώτον: Ο αστικός συνασπισμός εξουσίας θέλει να κλείσει το κεφάλαιο “Δεκέμβρης” παίρνοντας εκδίκηση από την εξεγερμένη νεολαία στοχεύοντας αρχικά στο πιο αδύναμο τμήμα, τους μετανάστες, που με την δυναμική απεργία πείνας έχουν δημιουργήσει δυναμικό κίνημα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Δεύτερον: Προωθείται η αυταρχική θωράκιση του κράτους, στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης αφού κράτος και κεφάλαιο εκτιμούν ότι θα ξεσπάσουν αγώνες από την πλευρά των εργαζομένων και τρέχουν να προλάβουν νέες εξεγέρσεις με τη μέθοδο της τρομοκρατίας. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η μαζική παρουσία των δυνάμεων καταστολής στις τελευταίες πορείες στα Χανιά.

  • Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Στηρίζουμε την αγωνιστική δράση των μεταναστών για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

    ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
    νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου