Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΠΑΤΡΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ 2010


Με επιτυχία διεξήχθηκε η πολιτική εκδήλωση- συζήτηση που διοργάνωσε η νΚΑ και το ΝΑΡ Πάτρας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις Αναιρέσεις, τη Παρασκευή 25/06/2010 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στη πλ. Γεωργίου με τη συμμετοχή 150 και πλέον συντρόφων και συναγωνιστών.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Η επίθεση στην αποστολή FREE GAZA και η ανάγκη διεθνιστικής πάλης των Λαών». Εισηγήθηκαν οι σύντροφοι Άρης Χατζηστεφάνου(δημοσιογράφος- μέλος της αποστολής ένα καράβι για τη Γάζα), Παύλος Αντωνόπουλος (εκπαιδευτικός- μέλος της αποστολής ένα σχολείο για τη Γάζα), Νίκος Αργυρίου (εκ μέρους της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής κίνησης και της Ομάδας πολέμου του ΝΑΡ), Αντώνης Δραγανίγος (Π.Ε. ΝΑΡ). Υπήρξε πλούσια συζήτηση από όλους τους παρευρισκομένους.


Ο Άρης Χατζηστεφάνου τόνισε την απόκρυψη του γεγονότος από τα ΜΜΕ, τις ευθύνες της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Την καταστολή που δέχτηκε η αποστολή από τον Ισραηλινό στρατό, την αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των μελών της. Τέλος αναφέρθηκε στη προπαγάνδα του ισραηλινού κράτους προκειμένου να στηρίξει τη δολοφονική ενέργεια.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος τόνισε την απόκρυψη της πρωτοβουλίας ένα σχολείο για τη Γάζα από τα ΜΜΕ. Τη δημιουργία της πρωτοβουλίας, τις αποστολές που έχει πραγματοποιήσει σε Βελιγράδι, Βυρηττό, τη συμβολή των 30 σωματείων σε αυτή. Ενώ τόνισε την αναγκαιότητα συμβολής  στην ανάταση ταξικής συνείδησης στη Παλαιστίνη αναπτύσσοντας επαφές με την Αριστερά εκεί.

Ο Νίκος Αργυρίου έθεσε στοιχεία για τη κατάσταση στη περιοχή, τις ευθύνες Ελληνικής και Κυπριακής κυβέρνησης και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές. Την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα Κοινής πάλης ελλήνων – τούρκων – κούρδων – κυπρίων εργαζόμενων, ενός Βαλκανικού μετώπου ενάντια σε ΕΕ, ΔΝΤ. Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για αγώνα ενάντια στη διπλή καταπίεση του Παλαιστινιακού Λαού (ΧΑΜΑΣ, ΑΜΠΑΣ) και τη σύνδεση αντιπολεμικού- εργατικού κινήματος.

Τέλος ο Αντώνης Δραγανίγος επισήμανε τη στήριξη του ΝΑΡ από τη πρώτη στιγμή στην αποστολή. Έθιξε την έκρυθμη κατάσταση στη Μ. Ανατολή, το φόβο νέων πολεμικών επεισοδίων σε Ιράν- Ιράκ. Την υποχώρηση της Αριστεράς στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος τόνισε «Το παλαιστινιακό κράτος χρειάζεται κράτος, το Ιράκ να απαλλαχθεί από τους Αμερικάνους, η Ελλάδα από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Για μας το έθνος είναι αυτό των εργαζόμενων που έχει ανάγκη να διεκδικήσει την χειραφέτησή του στην Ελλάδα και την εθνική του χειραφέτηση στο Ιράκ.»

Ακολούθησαν ερωτήσεις- τοποθετήσεις από συντρόφους και συναγωνιστές που επικεντρώθηκαν τόσο στις στιγμές της επίθεσης στην αποστολή, όσο και στη αναγκαιότητα έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού, κάνοντας τον αγώνα όλων μας ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και την επέλαση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου