Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

150 ΦΑΝΤΑΡΟΙ-ΘΥΜΑΤΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ


Αυτά που συμβαίνουν στην Αυλώνα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Από τη Δευτέρα 9-11-2009 που άρχισε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων μέχρι το Σαββάτο 14-11-2009 η κατάσταση που βίωναν οι φαντάροι ήταν απαράδεκτη και εξίσου επικίνδυνη για την υγεία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ποσότητες του φαγητού που προσφέρονταν στους νεοσύλλεκτους ήταν απαράδεκτες και από άποψη ποσότητας, αλλά και από άποψη ποιότητας.

Το Σάββατο το βράδυ και εν όψει του μαζικού επισκεπτηρίου της Κυριακής 15-11-2009, η διοίκηση της μονάδας επιχείρησε να «γλυκάνει» τους φαντάρους, ώστε τα σχόλια αυτών να μη μεταφερθούν στους γονείς και φίλους, που πιθανότατα θα ζητούσαν το λόγο από τη διοίκηση και θα κατάγγελλαν δημόσια διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του τύπου.

Το μενού περιελάμβανε μπριζόλες, που όμως τελείωσαν γρήγορα. «Επιστρατεύτηκε» λοιπόν το κοτόπουλο προηγούμενης μέρας , με αποτέλεσμα δεκάδες φαντάροι να πέσουν θύματα γαστρεντερίτιδας.

Είναι ενδεικτικό ότι όλοι οι φαντάροι που αρρώστησαν είχαν φάει κοτόπουλο!

Την Κυριακή, σχεδόν 150 φαντάροι από το Κ.Ε.Τεθωρακισμένων Αυλώνας παραπεύτηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και αφού εξετάστηκαν, βγήκαν όλοι ελεύθεροι υπηρεσίας.

Αντί όμως να προβληματίζονται με τις συνθήκες που επικρατούν στην Αυλώνα και να κάνουν το κάθε τι που προβλέπεται προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία εκατοντάδων νέων παιδιών και να εξασφαλίσουν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες , η διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ προβληματίζεται με το γόητρο στου Στρατού και τη φήμη της καριέρας τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί της μονάδας που αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα δεκάδες περιστατικά, τιμώντας τον όρκο που έχουν δώσει, δέχτηκαν την οργή των ανωτέρων τους. Ο λόγος είναι ότι έστειλαν τους φαντάρους στο 401 για εξετάσεις, δίνοντας άλλη διάσταση στο πρόβλημα, αντί να το κουκουλώσουν και να το κρατήσουν κάτω από τα στεγανά της πληροφόρησης που τους υποδεικνύονται να ορθώσουν στην Αυλώνα.

Για το ΓΕΣ και τη διοίκηση της μονάδας προτεραιότητα αποτελεί το φαίνεσθε μιας εύρυθμης λειτουργίας του Κ.Ε.Τ.Αυλώνας και όχι η ΥΓΕΙΑ των φαντάρων.

Η ευθύνη για αυτή την επικίνδυνη κατάσταση βαραίνει όχι μόνο τη διοίκηση της μονάδας, αλλά και το ΓΕΣ, τον αρχηγό Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο προσωπικά, ο οποίος αποκαλύπτεται να «προστετεύει» και να στηρίζει τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές.

Η ευθύνη όμως βαραίνει και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παρά τα μεγάλα λόγια του Ευ.Βενιζέλου για εξαφάνιση της αντίληψης που θέλει «εκεί που σταματά η Λογική να αρχίζει ο στρατός», παρά τις υποσχέσεις για σεβασμό των φαντάρων και των δικαιωμάτων τους, η πράξη τον βγάζει ψεύτη.

Η σειρά κατάταξης Νοεμβρίου 2009 αποτελεί το πρώτο μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο αποτυχαίνει οικτρά, φανερώνοντας ότι υπάρχει σαφή συνέχεια της πολιτικής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Ευ.Βενιζέλο.

Από την άλλη μεριά τόσα λεφτά πετιούνται σε άχρηστες για την κοινωνία πολεμικές δαπάνες, συμβόλαια σε Έλληνες και ξένους εμπόρους του θανάτου και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δε μπορεί να εξασφαλίσει ούτε ένα πιάτο φαγητό στους φαντάρους.

Ξεφτίλα.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το έλλειμμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των Φαντάρων.

Αποκαλύπτεται η ανάγκη να σπάσουν τα στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις που στοχεύουν στην συγκάλυψη αυθαιρεσιών και επικίνδυνων πρακτικών.

Καλούμε τους φαντάρους και τους γονείς τους να κοντράρουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Οι φαντάροι να βγουν Μαζικά στην Αναφορά ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ και να δημοσιεύσουν όλες τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν καθημερινά.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ήταν, είναι και θα είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φαντάρων, στην προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Συμπαραστάτης σε αυτή την απόπειρα είναι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑΡΤΕΥΜΕΝΩΝ στην οποία φαντάροι και συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα μπορούν να απευθύνονται κάθε στιγμή.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ είναι ΔΥΝΑΜΗ του φαντάρου.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου