Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΜΑΧΙΜΑ» 508 & 502 Μ/Κ ΤΠΚΑΙ ΤΗΝ 3η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

 
 ΠΗΓΗ : ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Χθες το πρωί, τα τάγματα της Ορεστιάδας 508 (Ρίζια) και 502 (Καβύλη) Μ/Κ ΤΠ βρίσκονταν έξω από τα στρατόπεδα στα λεγόμενα «σκηνάκια» και σε απαιτητικές ασκήσεις αξιόμαχου στην περιοχή της Στέρνας Έβρου, με 10-15 πόντους χιόνι και θερμοκρασίες -6 και -7 βαθμούς κελσίου! Ο αντισυνταγματάρχης Μισόκαλος (διοικητής 
του 508) και ο αντισυνταγματάρχης Κοσκινιώτης (του 502) «εκτελούσαν διαταγές».
Ο υποδιοικητής της 3ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και ο επιτελάρχης, αντισυνταγματάρχης Αλοίμονος, μάλιστα, ήταν διατεθειμένοι όσα «κορμιά» κι aν πέσουν, όσο κι aν εκτεθεί σε κίνδυνο η ζωή των φαντάρων και των ΕΠΟΠ, να φτάσουν ως το τέλος. Οι καριέρες τους να 'ναι καλά και η προετοιμασία για πόλεμο να γίνεται…
Η περίφημη «μέριμνα για τον άνθρωπο και το στρατιώτη» φανερώθηκε από τους έλληνες ανώτερους αξιωματικούς σε όλο της το μεγαλείο. Ο επιτελάρχης αρκέστηκε στο να απαντήσει στις διαμαρτυρίες των γονιών και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων με το μεγαλοπρεπές: «Άντε από δω, ρε»! Ο δε υποδιοικητής, έδωσε αναλυτική περιγραφή για την αντίληψη και τα πραγματικά κίνητρα αυτής της απόφασης: «Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με τον κάθε φαντάρο»! Στη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατάσταση, ήταν ακόμα πιο σαφής: «Δε με νοιάζει»!
Οι προβλέψεις για τον καιρό υπήρχαν. Οι συνθήκες συνεχώς επιδεινώνονται και όλη η ιεραρχία, από τον αρχηγό του ΓΕΣ - Φράγκο Φραγκούλη - ως την ταξιαρχία και τους διοικητές, ήταν ενήμεροι γι' αυτή την κατάσταση. Και δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να βάλουν τις ζωές των φαντάρων και των ΕΠΟΠ σε κίνδυνο!

Χθες το βράδυ όμως, ήρθε η «ισπανική υποχώρηση». Τρομοκρατημένοι από τα τηλέφωνα των γονιών, τις διαμαρτυρίες των φαντάρων, τις κρούσεις και τη δημοσιοποίηση της αθλιότητας από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, πήραν άρον-άρον τους φαντάρους από τη Στέρνα και τους γύρισαν στα στρατόπεδα.
Είναι μάλιστα τέτοια η προχειρότητα της βάρβαρης «αποφασιστικότητάς» τους, που αφήσαν τις σκηνές άδειες μέσα στη μέση του πουθενά και βρήκαν «εθελοντές φαντάρους» να τις φυλάξουν τη νύχτα. Μήπως περίμεναν ότι ο «θόρυβος» θα καταλαγιάσει και θα μπορούσαν να συνεχίσουν ήσυχοι το «θεάρεστο» έργο της εξόντωσης των φαντάρων, στο όνομα του αξιόμαχου και της αποτελεσματικότητας, την επόμενη μέρα;

Στην αρχή έλεγαν, για να ρίχτουν στάχτη στα μάτια των φαντάρων και των ΕΠΟΠ, ότι θα κάνανε κανονικά τις ασκήσεις κατά τη διάρκεια της μέρας με στημένα τα σκηνάκια και ότι θα επέστρεφαν κάθε βράδυ στο στρατόπεδο. Για να μη χαλάσει η «βιτρίνα του στρατού», θα γίνονταν ασκήσεις a-la-carte, με τον ίδιο (αν όχι μεγαλύτερο) βαθμό επικινδυνότητας για τους φαντάρους.
Για να μπορέσουν κι αυτοί οι έρμοι οι αξιωματικοί να συνεχίσουν χωρίς περαιτέρω «κηλίδες» την καριέρα τους, να ικανοποιηθεί και ο αρχηγός του ΓΕΣ, να νιώσει καλύτερα και ο υπουργός άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, πως ο στρατός είναι έτοιμος να (τσακιστεί και να) τσακίσει κάθε εχθρό – εσωτερικό ή εξωτερικό – με κάθε κόστος. Ειδικά αν αυτό είναι η υγεία των αναλώσιμων, φαντάρων και ΕΠΟΠ.
Τα 10ήμερα και 12ήμερα σκηνάκια, σαδιστικής έμπνευσης του προηγούμενου αρχηγού ΓΕΣ Γράψα, συνεχίζονται και μάλιστα πιο εντατικά από τον αντιστράτηγο Φραγκούλη. Μάλιστα, η στρατιωτική ηγεσία επί ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται πιο «αιμοβόρα» από τη στρατιωτική ηγεσία επί ΝΔ. Οι ασκήσεις μεταφέρονται στην καρδιά του χειμώνα, χωρίς καμιά σκέψη (και κυρίως) ούτε μέριμνα για τους φαντάρους. Να τρέχουν γρηγορότερα, να πηδούν ψηλότερα, να αρρωσταίνουν πιο συχνά και να διαμαρτύρονται λιγότερο. Αυτός είναι ο σεβασμός «για τον άνθρωπο και το στρατιώτη», τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά του…
Κανένας αξιωματικός, διοικητής ή επιτελής δεν έχει ακόμα αναλάβει την ευθύνη. Κανένας αξιωματικός ή επιτελής δε ζήτησε έστω ένα «συγγνώμη» από τους φαντάρους, τους ΕΠΟΠ, τους συγγενείς. Ας μη μας κοροϊδεύουν: η ακύρωση της άσκησης είναι η αδιάψευστη απόδειξη της ίδιας της επικινδυνότητάς της.
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι! Δε διστάζουν πουθενά, δεν τους νοιάζουν οι ανθρώπινες ζωές και δεν τους νοιάζει καν να το κρύψουν!Για το υπουργείο και τα επιτελεία, αρκεί μόνο το θέμα να «κουκουλωθεί» και να μην πάρει έκταση η δημοσιότητα της βαρβαρότητας και των αυθαιρεσιών. Να μην «τσαλακωθεί» από τα ΜΜΕ (έχουν πάρει απόφαση εξάλλου να μην το κάνουν) το πρόσωπο μιας βάναυσης κυβέρνησης, όσο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα ζητά κι άλλη υποταγή, λιτότητα, καταστολή «για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας».

Καλούμε τους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά και να απαιτήσουν εξηγήσεις και την άμεση βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν (και είναι, ούτως ή άλλως, άθλιες).
Καλούμε τους αξιωματικούς και την ιεραρχία να μας απαντήσουν: Γιατί διαρκώς παραβαίνουν τους κανονισμούς και τις πάγιες διαταγές, βάζοντας σε κίνδυνο το προσωπικό (και υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά);
Γιατί η περιοχή ευθύνης της 3ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας έχει γίνει «φαρ-ουέστ», όπου όλες οι αυθαιρεσίες επιτρέπονται; Γιατί, στο όνομα του «να βγαίνει η δουλεία», το ΓΕΣ και η πολιτική ηγεσία διαρκώς τους καλύπτουν;
Καλούμε τους γονείς και τους συγγενείς να διαμαρτυρηθούν για την υγεία των παιδιών τους. Από τις ίδιες οικογένειες, το κράτος απαιτεί την αφαίμαξή τους στο όνομα των «εθνικών αναγκών». Τα ίδια τα παιδιά τους, επιχειρεί να μετατρέψει σε πειθήνιο και αναλώσιμο δυναμικό στο όνομα του εθνικού στρατού-ΜΑΤατζή.
Αν τους αφήσουμε, όχι μόνο θα συνεχίσουν στον ίδιο βάρβαρο σκοπό, αλλά θα γίνουν ακόμα πιο αδίστακτοι. Για το στρατό, την πολιτική του ηγεσία, τους επιτελείς και τους διοικητές, η μεγάλη μάζα των στρατευμένων είναι ανύπαρκτη, όταν πρόκειται για τα δικαιώματά τους. Είναι υπαρκτή μόνο αν «λιώνει» και συνθλίβεται κάτω από τις βάρβαρες επιλογές τους, την καριέρα τους, την εικόνα τους και το ρόλο που παίζουν.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ,
ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Δ' ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ ΦΡΑΓΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

Το επαναλαμβάνουμε:
ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ
«ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ» ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ
Και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε να συμβεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου