Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

                                          
ΠΗΓΗ: ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Άλλο ένα περιστατικό ακραίας κατασταλτικής τρομοκρατίας σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (19-3-2010), στο κέντρο της Αθήνας από τα πολλαπλώς καταγγελλόμενα μέλη των Ομάδων Δ. Το στέλεχος της Νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, Νίκος Χαραλαμπόπουλος, συνελήφθη καθώς επέστρεφε στην οικία του μετά το πέρας της σημαντικής Διεθνής Συνάντησης του Εργατικού και Αντιπολεμικού Κινήματος, που είχε οργανώσει η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου Αθηνών.
Με το ευφάνταστο πρόσχημα της πυρπόλησης κάδου, μια δεκάδα ανδρών της εν λόγω κατασταλτικής δύναμης, περικύκλωσε τον συναγωνιστή Ν.Χ., και υπό καθεστώς έντονης λεκτικής πίεσης τον οδήγησε στην πλατεία Κάνιγγος, όπου σταθμεύει διμοιρία των ΜΑΤ και ακολούθως τον προσήγαγε σιδηροδέσμιο στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.
Εντύπωση προκαλεί η έρευνα των αποσκευών του συναγωνιστή Ν.Χ. και η «σύλληψη» ανακοινώσεων της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης.

Αφού ο συναγωνιστής Ν.Χ. παρέμεινε για αρκετή ώρα στο Τμήμα Προστασίας Κράτους-Πολιτεύματος, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του, και αφού φυσικά δεν προέκυψε τίποτε ενοχοποιητικό εις βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος.
Θεωρούμε ότι η αυθαίρετη σύλληψη του συναγωνιστή Ν.Χ., όπως και τόσες άλλες που σημάδεψαν την πορεία του Πολυτεχνείου, τις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη 2009 και τις τελευταίες εργατικές πορείες, εντάσσονται σε ένα οργανωμένο τρομοκρατικό σχέδιο που επιδιώκει την με κάθε τρόπο καταστολή των αγωνιστών και των συλλογικοτήτων των κινημάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.
Γνωρίζουμε ότι η δεκαετής δράση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης έχει ενοχλήσει και ενοχλεί. Τα κρούσματα καταστολής και παρακολούθησης ενάντια σε μια συνιστώσα του αντιπολεμικού κινήματος που παλεύει σταθερά για την ειρήνη στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς, που πήρε και σχεδιάζει να λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης και στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων λαών από το βομβαρδιζόμενο Λίβανο έως τη Γάζα και το Κόσσοβο, που καταγγέλλει με επιμονή και επιμονή τον πόλεμο τρομοκράτησης ων λαών, στον οποίο συγκεκριμένο ρόλο παίζει ο ελληνικός στρατός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχουν αυξηθεί.
Όμως, η στοχοποιημένη σύλληψη του συναγωνιστή Ν.Χ., δεν αποσκοπεί μόνο στο φακέλωμα του ίδιου και των πρωτοβουλιών της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, αλλά στέλνει ένα σαφές μήνυμα: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τίποτε που να ξεφεύγει από την επίσημη «εθνική γραμμή», αλλά αντίθετα παρακολουθεί, καταγράφει και τρομοκρατεί κάθε κίνηση του αντιπολεμικού κινήματος που μιλά από την σκοπιά των εργατικών αναγκών. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να σταματήσει κάθε απόπειρα των εργαζόμενων σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία να συντονιστούν από τα κάτω και ανεξάρτητα από τους επίσημους κρατικούς θεσμούς, με πρόθεση να οργανώσουν κοινούς ταξικούς αγώνες ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της βίαιης περιστολής των λαϊκών ελευθεριών και του πολέμου.
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Συνεχίζουμε πιο αγωνιστικά και αποφασισμένα. H καμπάνια για την ανάπτυξη κοινών εργατικών και αντιπολεμικών αγώνων σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία που συναποφασίσαμε με τους εν λόγω συναγωνιστές πρόκειται να εξαπλωθεί και κλιμακωθεί.
Καλούμε το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να καταδικάσει την τρομοκρατική εκστρατεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να συμβάλει στην κλιμάκωση των κοινωνικών αγώνων και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στα αντεργατικά τους σχέδια.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com)

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου