Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΕΛΔΥΚ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΛΔΥΚ


Την αποκλειστική ευθύνη για τις ασφυκτικές πιέσεις στα όρια της τρομοκρατίας που ασκούνται από τη Δευτέρα 23/11/2009 προκειμένου οι φαντάροι να δεχτούν τη μετάθεση στην Κύπρο έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκίσκος Φράγκου. Δεκάδες οι καταγγελίες από φαντάρους και γονείς που περιγράφουν τις αυθαιρεσίες των διοικητών και των αξιωματικών.
Σύμφωνα με καταγγελίες από φαντάρους που υπηρετούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ναυπλίου-Σπάρτης-Μεσολογγίου-Θήβας-Ιωαννίνων-Τρίπολης-Κορίνθου κλπ, αυτά που έχουν ειπωθεί είναι κωμικοτραγικά και ανήκουστα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Απαραίτητος όρος για να πραγματοποιηθεί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι η σύμφωνη γνώμη του φαντάρου μιας και πρόκειται για Μετάθεση εκτός συνόρων.

Από το 2001, όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, εκδόθηκε διαταγή που απαγορεύει τη συμμετοχή φαντάρων σε «Ειρηνευτικές Αποστολές» όπως αυτή της Κύπρου-ΕΛΔΥΚ. (βεβαίως τη διαταηγή συστηματικά παραβιάζει ο ελληνκός στρατός και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ).

Επιπλέον υπάρχουν οι εξής όροι:
• Ο φαντάρος να είναι μέχρι 25 ετών.
• Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά-Έβρος).
• Να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
• Η σωματική του ικανότητα να μην είναι Ι4.

Τι λένε όμως τα «υπεύθυνα» χείλη των διοικητών και των αξιωματικών;
Επειδή στέλνουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (πάνω από 25 ετών) και φαντάρους χαρακτηρισμένους ως Ι4, καλύπτουν την παρανομία τους λέγοντας ότι ο σχετικός νόμος άλλαξε!!!

Τους καλούμε να βγουν τώρα και να δημοσιεύσουν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ army.gr τον σχετικό καινούργιο νόμο.

Δεν πρόκειται να το κάνουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τέτοιος νόμος και απλώς λένε ΨΕΜΑΤΑ.

Οι φαντάροι αρνούνται λέγοντας ότι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. Αρνούνται λοιπόν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας.
Εδώ η φαντασία των αξιωματικών δίνει ρέστα.

Προσέξτε την αμορφωσιά και ανειλικρίνεια που διέπει τους Έλληνες αξιωματικούς.
Αλλού λένε στους φαντάρους ότι «η Κύπρος είναι ελληνικό έδαφος και ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται στην ελληνική επικράτεια».

Αλλού ότι «στην Κύπρο υπάρχει ελληνικό στρατόπεδο», άρα η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ γίνεται σε ελληνικό έδαφος. Προφανώς έχουν μπερδέψει οι αξιωματικοί το τι προβλέπεται στο Πολεμικό Ναυτικό. Αφετέρου και στο Αφγανιστάν-Κόσσοβο υπάρχει ελληνικό στρατόπεδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η μετάθεση εκεί δεν είναι μετάθεση εκτός ελληνικών συνόρων.

Τέλος, επειδή οι φαντάροι δηλώνουν άρνηση αποδοχής της μετακίνησης τους στην ΕΛΔΥΚ, τους λένε το γνωστό ψέμα «η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενός αριθμός θα πάτε υποχρεωτικά».

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ψέμα. Κανείς και για κανένα λόγο δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φαντάρους να πάνε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Εμείς απαιτούμε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και το ΓΕΣ να δημοσιεύσει τώρα την σχετική διαταγή, το σχετικό προεδρικό διάταγμα και το σχετικό νόμο που περιγράφει τα όσα αναληθή ισχυρίζονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ.

Πραγματικά για μια ακόμη φορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ αντιμετωπίζει τους φαντάρους και τους γονείς τους λες και είναι βλάκες. Λες και δεν είναι μορφωμένοι άνθρωποι, ισχυρές προσωπικότητες που ξέρουν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Λένε συστηματικά ψέματα.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκίσκο Φράγκου. Λένε συστηματικά ψέματα και παραπλανούν την ίδια στιγμή που βολεύουν με κάθε τρόπο τα πράσινα βύσματα.

Οι επιλογές τους είναι ταξικές, ρουσφετολογικές και επικίνδυνες. Επειδή ξέρουν ότι το πολεμικό θερμόμετρο στην Κύπρο είναι πιθανόν να ανέβει το επόμενο διάστημα, κρύβουν τα πράσινα παιδιά στο ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ και στο Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία, στέλνοντας ως αναλώσιμους στο στόμα του λύκου τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Κύπρο.

Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Τόσο οι φαντάροι, όσο οι οικογένειες τους και οι φίλοι τους είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα του ΦΑΝΤΑΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ και τα υπερασπίζονται με κάθε τρόπο.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά.

Να απαιτήσουν να βγουν ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ στο διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης που υπηρετούν. Να υπερασπίσουν την Άρνηση τους να πάνε στην ΕΛΔΥΚ και να ζητήσουν από τους διοικητές να τους δείξουν τις διαταγές και νόμους που λένε ότι πρέπει να πάνε υποχρεωτικά στην Κύπρο.

Επίσης, ακόμη και να έχουν πάρει φύλο πορείας για την Αυλώνα, κέντρο συγκέντρωσης όσων θα σταλούν στην ΕΛΔΥΚ και όχι κέντρο επιπλέον εκπαίδευσης, να βγουν παραπονούμενοι στο διοικητή της Αυλώνας, απαιτώντας να γραφτεί ότι αιτούνται ακρόασης από κάθε ανώτερο κλιμάκιο, ακόμη και από το ΓΕΣ.

Καλούμε τους γονείς να απευθυνθούν στους διοικητές των μονάδων και να απαιτήσουν από αυτούς να σταματήσουν να παραβιάζουν τους νόμους και να σταματήσουν να παίζουν με τα παιδιά τους.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/11/2009_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου