Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ


«Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)…είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός για την διαφύλαξη της ασφαλείας στον κόσμο.»
Από το site του wikipedia

«Ο ΟΑΣΕ, ένας Οργανισμός 56 χωρών σήμερα, αν και στερούμενος νομικής προσωπικότητας, αλλά εμπνεόμενος πάντα από τις Αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, αποτελεί ένα forum πολιτικού διαλόγου σε θέματα που άπτονται τριών διαστάσεων της διεθνούς ασφάλειας: Ι. της πολιτικο-στρατιωτικής, ΙΙ. της οικονομικής-περιβαλλοντικής και ΙΙΙ. της ανθρώπινης διάστασης.»
Από το site του υπουργείου εξωτερικών

Στις 1-2 Δεκέμβρη του 2009 εκπρόσωποι των 56 χωρών-μελών του ΟΑΣΕ θα συναντηθούν στην ετήσια συνδιάσκεψή του στην Αθήνα κάτω από την προεδρεία της ελληνικής κυβέρνησης. Ένα χρόνο μετά την εξέγερση της νεολαίας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας, που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου γύρου ταξικών συγκρούσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο, τα παγκόσμια think tanks στα μητροπολιτικά κέντρα του καπιταλισμού έχουν πολλά και επείγοντα να συζητήσουν.
Η αντεργατική, πολεμική και - τελικά - κοινωνική λαίλαπα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στους λαούς της περιφέρειας και την κοινωνική πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών των μητροπόλεων χρειάζεται να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο. ΝΑΤΟ, ευρωστρατός και ΟΗΕ μαζί με τις πολιτικές-στρατιωτικές δυνάμεις των αναδυόμενων καπιταλιστικών κέντρων ετοιμάζονται να επιβάλλουν τη στρατιωτική πειθαρχία της αστικής δημοκρατίας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους, να επιβάλλουν με κάθε μέσο την πειθαρχία στους νόμους της αγοράς και την επέλαση του κεφαλαίου παγκόσμια.
Δίπλα στον, βραβευμένο με Νόμπελ (πριν καν αναλάβει καθήκοντα) Ομπάμα, του άγριου θανατηφόρου πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, της συνέχισης των Patriot Act, της προέλασης του αμερικάνικου στρατού στα αστικά κέντρα της χώρας του για την «ασφάλεια» πάντα και την προστασία των βιομηχανικών-χρηματιστικών λόμπι από τον εσωτερικό εχθρό, στέκεται ισότιμα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεργάτης στην επεξεργασία και την κατασκευή τρομονόμων, εταίρος των πολεμικών-«ανθρωπιστικών» επιχειρήσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν, Βαλκάνια και Αφρική, νεκροταφείο μεταναστών στα σιδερόφρακτα σύνορά της, ανταγωνιστής στην εκμετάλλευση εργαζομένων, νεολαίας και μεταναστών κάτω από τη δημοσιονομική πειθαρχία, τις συνθήκες της Μπολόνια και της Λισσαβόνας, την αστυνομία και το στρατό ως εγγυητές της αναγκαίας υποταγής, του φόβου και της καταστολής για την ανάπτυξή τους και την έξοδο από την κρίση τους.
Ο Γ. Παπανδρέου υποδέχεται τους εκπροσώπους της «διεθνούς» της εκμετάλλευσης, της καταστολής και του πολέμου για να συζητήσουν από κοινού τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις της «διεθνούς ασφάλειας» - του νέου γύρου εξόρμησης της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, του νέου γύρου λεηλασίας του κόσμου της εργασίας. Τα διδάγματα της ανάγκης ακόμα σκληρότερης αντιμετώπισης των νέων Δεκέμβρηδων σε διεθνή κλίμακα τα εφαρμόζει κι ο ίδιος. Ό,τι του κληροδότησε η ΝΔ - τις απολύσεις και τους αντεργατικούς νόμους, τα ιδιώνυμα της κουκούλας, τα πογκρόμ κατά των μεταναστών και τη θωράκιση του ελληνικού κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού – όχι μόνο το εφαρμόζει αλλά τα πάει και βήματα παραπέρα.
Η «νέα διακυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί, μαζί με την πράσινη ανάπτυξη, τη συνεργασία του στρατού, της αστυνομίας και της ΕΥΠ σε ένα ενιαίο «σύστημα διαχείρισης κρίσεων, από το Ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο…ως τις διαδηλώσεις και την τρομοκρατία…». Το ΠΑΣΟΚ, με τη «γόνιμη» αντιπολίτευση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και τις ευλογίες των ΜΜΕ, δημιουργεί τον επιχειρησιακό βραχίονα που θα επιτίθεται καλύτερα στις γειτονιές (από τα Εξάρχεια ως τα «κάστρα ανομίας»), θα καταστέλλει καλύτερα κάθε τάση αμφισβήτησης, θα κυνηγά περισσότερο τους μετανάστες στα αιματοβαμμένα σύνορα του ελληνικού κράτους, θα τρομοκρατεί τους απολυμένους των stage και την απελπισμένη νεολαία της εργατικής ανασφάλειας, θα επιτηρεί και θα αγκαλιάζει την εργοδοτική τρομοκρατία.
Στα ανοιχτά της Σομαλίας με φρεγάτες, στο Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια, σε δεκαπέντε χώρες του πλανήτη με ΕΠ.ΟΠ, στον Αγ. Παντελεήμονα και τα Εξάρχεια, στους ναυτεργάτες και τους λιμενεργάτες με στρατιωτικά τμήματα της ΕΛΑΣ, το ελληνικό κράτος σχεδιάζει πώς θα επιβάλλει ακόμα αγριότερα το «δίκαιο της ισχυρής Ελλάδας», την ανάπτυξη και τις ανάγκες των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών. Αυτό θα συζητήσει, αυτά θα αποφασίσει με τους εταίρους του. Τους τρομάζουν τα «Δεκεμβριανά», οι εξεγέρσεις που ξεσπούν στο έδαφος της κρίσης, η οργή και οι δυνατότητες των καταπιεσμένων σε όλη τη γη.
Να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.
Στον παγκόσμιο κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει,
δε θα μείνουμε ούτε θύματα ούτε παθητικοί θεατές.

Καλούμε σε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στον ΟΑΣΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στις 02/12.

Καλούμε σε πορεία προς τη Βουλή, τα γραφεία της ΕΕ και την αμερικάνικη πρεσβεία
ΑΘΗΝΑ, 02/12/09, 18:30, Προπύλαια
\
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου