Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Άρειος Πάγος: Στην Άμφισσα η δίκη για το θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας παρέπεμψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την εκδίκαση της υπόθεσης των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για την ανθρωποκτονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.

Το Ποινικό Τμήμα με την 2082/2009 απόφαση εγκρίνει την πρόταση του εισαγγελέα ΑΠ Ι. Τέντε για την παραπομπή της υπόθεσης στο ΜΟΔ Άμφισσας.

Σύμφωνα με την απόφαση, κατά την ποινική δικονομία επιτρέπεται η παραπομπή μιας υπόθεσης σε άλλο ομοειδές δικαστήριο όταν υπάρχουν, μεταξύ άλλων, σοβαροί λόγοι που ανάγονται στη δημόσια ασφάλεια και τάξη.

Τέτοιοι λόγοι συντρέχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά το Ποινικό Τμήμα ΑΠ και τον εισαγγελέα ΑΠ, αφού είναι γνωστά τα γεγονότα που ακολούθησαν το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του μαθητή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Όπως αναφέρεται, η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας τόνισε σε έγγραφό της ότι υπάρχουν στο διαδίκτυο ανακοινώσεις που παροτρύνουν σε κινητοποιήσεις ανάλογες του περασμένου Δεκεμβρίου έξω από το δικαστήριο και την πόλη της Χαλκίδας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Επισημαίνονται δε οι σοβαροί κίνδυνοι εκτεταμένων επεισοδίων στη Χαλκίδα και διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ανάλογο φόβο για επεισόδια, όπως αναφέρεται, εξέφρασε εγγράφως ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας όπως και ότι οι πιθανολογούμενοι κίνδυνοι επιτείνονται λόγω της γειτνίασης της Χαλκίδας με την Αθήνα και της εύκολης πρόσβασης σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου