Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

ΝΑΡ - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση: ανακοίνωση για το πολυτεχνείο


ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Πολυτεχνείο 2009, ένα μήνα μετά την ανάληψη της κυβερνητικής διαχείρισης από το ΠΑΣΟΚ, η ζωντανή μνήμη της εξέγερσης συνδέεται άμεσα με τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη, με τις πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων στη συντηρητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα λιμάνια και στους απολυμένους. Σήμερα που στο όνομα, αλλά και εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης είμαστε στο στόχαστρο ενός νέου κύματος αντιδραστικών αλλαγών στην εργασία, στην παιδεία, στις λαϊκές ελευθερίες και η νεολαιίστικη και εργατική δυσαρέσκεια υποβόσκει, το ανατρεπτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου επιστρέφει με νέους όρους στους σημερινούς αγώνες για παιδεία-εργασία- δημοκρατία, στη μάχη για την αριστερά των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων, της αντικαπιταλιστικής επανάστασης - κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της συναινετικής αντιπολίτευσης της ΝΔ (στηρίζουμε την κυβέρνηση στα επώδυνα μέτρα δήλωσε ο Κ. Καραμανλής), την κάλυψη και ευθυγράμμιση του υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και στο πλαίσιο των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων της Ε.Ε., κλιμακώνει την επίθεση: Προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας με πάγωμα -στην ουσία- των μισθών, απολύσεις, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέα αντιασφαλιστική επίθεση, ιδιωτικοποιήσεις, νέοι φόροι και αντεργατικά μέτρα, αντιδραστική επίθεση με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» με βάση τις ανάγκες της αγοράς σε ΑΕΙ – ΤΕΙ αλλά και συνολικότερα στην εκπαίδευση, την αναγνώριση των κολλεγίων και των ΚΕΣ, την ένταση της καταστολής όπως φάνηκε από την επιχείρηση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και την καταδίκη της απεργίας των λιμενεργατών σε παράνομη.

Η κυβέρνηση και οι κυρίαρχες δυνάμεις εμφανίζουν αυτή την πολιτική σαν «αναγκαία» για να βγούμε από την κρίση! Ας μην παριστάνουν τους…ανήξερους! Η κρίση δεν έπεσε από τον ουρανό. Την δημιούργησε η πολιτική που στηρίζεται στο κέρδος, την ελευθερία των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την μόνιμη λιτότητα, την όλο και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης. Αυτή η πολιτική που ακολούθησαν πιστά όλες οι δεξιές και «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις, είναι που μπήκε σε κρίση. Και τη συνέχιση αυτής της πολιτικής μας επιβάλλουν σαν δρόμο εξόδου από αυτήν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ!!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! Η συντηρητική – αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δείχνει τα δόντια της και πίσω από τα «καθρεφτάκια» και τα επικοινωνιακά τρικ κρύβεται το σκληρό πρόσωπο του αστικού μπλοκ εξουσίας.

Απέναντι σε αυτό το σκηνικό, η ελπίδα βρίσκεται στη δημιουργία μιας αριστερής λαϊκής εργατικής αντιπολίτευσης των αγώνων και των κοινωνικών συγκρούσεων, που συνδέεται περισσότερο από ποτέ με την απαίτηση και τη δυνατότητα μιας ριζικής κοινωνικής αλλαγής. Ο αγώνας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής σε κάθε ζήτημα, χώρο, μέτωπο και συνολικά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να πετυχαίνει άμεσα το μπλοκάρισμα και την ανατροπή των αντιδραστικών επιλογών των κυρίαρχων δυνάμεων. Όσο οι εργαζόμενοι και η νεολαία έρχονται σε ρήξη με τις ίδιες τις βάσεις του καπιταλισμού, με τους νόμους του κέρδους και της αγοράς, με την καπιταλιστική ιδιοκτησία και την ΕΕ, στο δρόμο για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την ανατροπή αυτής της βάρβαρης κοινωνίας, τόσο δυναμώνει το κίνημα και οι κατακτήσεις του στο σήμερα.

Οι σημαίες μας σήμερα έχουν γραμμένες πάνω τους τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας για ριζική μείωση των ωρών εργασίας, αύξηση των αποδοχών ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από μια μόνο δουλειά, σταθερή και μόνιμη εργασία, πλήρη δικαιώματα σε υγεία-παιδεία και ασφάλιση. Για απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό-λαϊκό έλεγχο των τραπεζών, των στρατηγικής σημασίας εταιρειών και αυτών που τις κλείνουν οι ιδιοκτήτες τους. Για να μην πληρωθεί στους τραπεζίτες το ληστρικό χρέος και οι τόκοι των 12 δις € τον χρόνο. Για παιδεία με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου, δημόσια δωρεάν για όλους, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς- οικονομικούς-εξεταστικούς φραγμούς. Για διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και του ασύλου. Για κατάργηση του αντιδραστικού «Συμφώνου Σταθερότητας» στα πλαίσια της πάλης μας για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ. Για διάλυση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΝΑΤΟ-ΟΑΣΕ ) που σχεδιάζουν και εξαπολύουν αντιδραστικές επιθέσεις και πολέμους.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ο υποταγμένος συνδικαλισμός φρόντισε από την πρώτη στιγμή της πασοκικής διακυβέρνησης να δείξει πόσο αστικός και κυβερνητικός είναι. Έλαμψε δια της απουσίας του από την απεργία στο λιμάνι, συμφώνησε απόλυτα με τις δεκάδες χιλιάδες των συμβασιούχων, αφού φρόντισε για δεκαετίες να τους κρατάει έξω από τα συνδικάτα για να αναπαράγει την άθλια κυριαρχία τους.

Συνδικάτα για όλους! Που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την μορφή της εργασιακής σχέσης. Αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων με ανεξάρτητο συντονισμό έξω και πέρα από τον έλεγχο της γραφειοκρατίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλείται να συμβάλλει με την κοινή δράση η αριστερά. Για την ενίσχυση των αγώνων. Με ανοιχτό διάλογο μπροστά στους εργαζόμενους για τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας που επιδιώκουμε, της νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΟΡΚΙΖΟΥΝ «ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Σήμερα, 20 χρόνια μετά την κατάρρευση, οι χοροί που στήνουν οι κυρίαρχοι πάνω στα κουφάρια του τείχους στο Βερολίνο δεν είναι για να (ξανα)ενταφιάσουν τον «σοσιαλισμό που γνωρίσαμε». Είναι για να προλάβουν το νέο κύμα των αγώνων που κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους, άλλοτε στα γαλλικά και γερμανικά εργοστάσια, άλλοτε στα ιταλικά, αυστριακά και ελληνικά πανεπιστήμια και άλλοτε σε εξεγέρσεις της νεολαίας όπως ο «δικός μας» Δεκέμβρης. Σε αυτές τις νέες εξεγέρσεις του 21ου αιώνα απευθύνονται ο Σαρκοζί και η Μέρκελ για να μας πείσουν πως ότι και να γίνεται, άλματα στο ουρανό δεν μπορούν πια να υπάρχουν.

Όμως, αυτό που κατέρρευσε δεν ήταν ο σοσιαλισμός αλλά οι βαθιά γραφειοκρατικές, εκμεταλλευτικές και αυταρχικές κοινωνικές σχέσεις που κυριάρχησαν στις κοινωνίες αυτές, νικώντας τις επαναστατικές αλλαγές του Οκτώβρη, (μετά από σκληρή διαπάλη που οδήγησε στην εξόντωση της γενιάς της επανάστασης). Αλλά το πιο σημαντικό είναι, πως «όσο θα υπάρχουν οι αιτίες οι παλιές» της φτώχιας και της οικολογικής καταστροφής, της καθολικής εκμετάλλευσης του ανθρώπου και της φύσης, των πολέμων, της επιτήρησης και της καταστολής, τόσο «του Οκτώβρη οι φωτιές» θα συνεπαίρνουν τους αγώνες μας. Δεν νοσταλγούμε λοιπόν αυτό που υπήρξε, όπως το ΚΚΕ. Δεν βολευόμαστε στον «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» όπως ο ΣΥΝ. Παλεύουμε για την κοινωνία της κοινωνικής ιδιοκτησίας, της εργατικής δημοκρατίας, της αρμονικής σχέσης με την φύση. Παλεύουμε για την αναγέννηση της επαναστατικής πολιτικής και την επαναθεμελίωση της κομμουνιστικής προοπτικής.

Με την αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
για τις μάχες του σήμερα, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων, των αντικαπιταλιστικών κινημάτων, της αριστερής αναζήτησης, μπορεί και πρέπει να αποκτήσει αυτοτελή συνολική πολιτική παρουσία. Τα πρώτα ελπιδοφόρα βήματα έχουν γίνει με τη συγκρότηση της «ΑΡιστερής ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάνοντας παραπέρα βήματα για τη συγκρότηση του πόλου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, για την αριστερά των νικηφόρων αγώνων και της κομμουνιστικής προοπτικής. Για να ανοίξει ο δρόμος για ένα Αντικαπιταλιστικό Εργατικό Μέτωπο ανατροπής της καπιταλιστικής επίθεσης και συνολικά της αστικής πολιτικής. Για να συνεχίσουμε το εξεγερτικό νήμα του Νοέμβρη, στο δρόμο της αντικαπιταλιστικής επανάστασης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Νέο Αριστερό Ρεύμα – ΝΑΡ νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου