Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤIΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μαζική συμμετοχή στην πορεία ενάντια στον ΟΑΣΕ

την Τρίτη 01-12-09 (συγκέντρωση Προπύλαια στις 6:30 μ.μ.)

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Καθώς η εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας που περιγράφει την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς μετά την εκλογή Ευρωπαίου Πρόεδρου και Υπουργού Εξωτερικών, αποκαλύπτεται τι σημαίνει αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού-παρεμβατικού χαρακτήρα της Ε.Ε και τι ρόλο καλούνται να παίξουν οι Ευρωπαϊκές κατασταλτικές δυνάμεις. Η στρατιωτικοποίηση των σύγχρονων κοινωνιών και των διεθνών σχέσεων αποτελεί τη μια πτυχή του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που συμπληρώνεται από την ανοικτή, βάρβαρη δράση των στρατιωτικών δυνάμεων στην πολιτική ζωή!

Επισημάνσεις που «μόνοι και παρεξηγημένοι» κάνουμε τόσα χρόνια, αλλά που επιβεβαιώνονται ωμά μέσα από τα σενάρια των ευρωπαϊκών στρατιωτικών ασκήσεων. Ο παγκόσμιος πλέον πόλεμος που ο κόσμος του κεφαλαίου διεξάγει εναντίον της εργατικής τάξης απαιτεί την καθυπόταξη των κινημάτων είτε στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, είτε στην περιφέρεια, τη στυγνή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την εξολόθρευση της Αντίστασης και το ξαναμοίρασμα πηγών και δρόμων ενέργειας, των αγορών και της υπεραξίας που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Ας δούμε επομένως ορισμένα γεγονότα που ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχει απόφαση-σχεδιασμός για βάθεμα της εκμετάλλευσης-καταστολής σε παγκόσμιο επίπεδο και αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της Ε.Ε. ως καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης , που έχει ως επίσημο δόγμα τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, τον ωμό κρατικό αυταρχισμό και του πόλεμο , του ΟΑΣΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ως στρατιωτικούς βραχίονες εξασφάλισης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, αλλά και την σαφή ενεργοποίηση-λειτουργία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εντός αυτού του κατασταλτικού και πολεμικού πλαισίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη διεξαγωγή Σχολείου Εκπαιδευτών που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-20 Νοεμβρίου 2009, στο Πλαίσιο ασκήσεων «εντός Αστικού Περιβάλλοντος» του Ελληνικού Στρατού.

Στις 25-11-09 πραγματοποιήθηκε Διημερίδα στη Θεσσαλονίκη, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) με θέμα «Λαθρομετανάστευση και Σύγχρονη Πειρατεία ως Απειλές της Διεθνούς και Περιφερειακής Ασφάλειας».

Από την ομιλία του διοικητή της ΑΔΙΣΠΟ Ι.Χάψου και τις ομιλίες που ακολούθησαν φαίνεται ότι επιχειρούν να δικαιολογήσουν την άγρια παγκόσμια κατασταλτική δράση και την ενσωμάτωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων διαμέσου της αντιμετώπισης της «λαθρομετανάστευσης και της πειρατείας».

Για την «λαθρομετανάστευση» εντοπίζονται ως χώρες προέλευσης το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Νιγηρία, η Σομαλία και το Σουδάν, ενώ η «αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πειρατείας» προκύπτει αν αναλογιστούμε «τον όγκο των αγαθών που διακινούνται παγκοσμίως μέσω των θαλάσσιων οδών, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, είναι ξεκάθαρο ότι απειλούνται συμφέροντα σε παγκόσμιο επίπεδο». Αξίζει να επισημάνουμε το ελληνικό ενδιαφέρον για την Σομαλία, καθώς από εκεί διέρχεται σήμερα το 10% του παγκόσμιου εμπορίου, ποσοστό που θα αυξηθεί λόγω της αναβάθμισης των εξαγωγών της Κίνας προς τη Δύση, με το ιδιωτικοποιημένο λιμάνι του Πειραιά να διεκδικεί κεντρικό ρόλο. Να θυμηθούμε το μέγεθος και το ρόλο των ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων που ουσιαστικά επέβαλε και το διορισμό μιας «πρωταγωνίστριας του Πολυτεχνείου» σε Επίτροπο της Ε.Ε. για την Αλιεία και ναυτιλιακή ευρωπαϊκή πολιτική.

Αφήνοντας στην άκρη τους λόγους που τα δημιουργούν (επεμβάσεις, δικτατορίες, δράση πολυεθνικών συμφερόντων), τα ζητήματα αυτά αναγορεύονται σε «Σύγχρονες Απειλές κατά της Ασφάλειας» και μπαίνουν στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας [αρκεί να θυμόμαστε ότι ο γερμανικός πολεμικός στόλος φτάνει σε ξένα χωρικά ύδατα- Κέρας της Αφρικής- για πρώτη φορά από το 1945, με αφορμή την προστασία των οικονομικών του συμφερόντων, την επιστροφή και αναβάθμιση των γαλλικών στρατευμάτων σε Αφρική και Περσικό Κόλπο, τη δράση του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου με (2) φρεγάτες στη Σομαλία, προστατεύοντας εκτός των άλλων τα πλοία των Ελλήνων πλοιοκτητών και τα αλιευτικά που ψαρεύουν παράνομα!].

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ι.Χάψο, τη θέση της Σινο-Σοβιετικής Απειλής για τη Δύση στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, κατέλαβε η «Ανθρώπινη Ασφάλεια και η ευθύνη για προστασία από όλους τους κρατικούς και μη δρώντες».

Ο ίδιος έδωσε και τον Ορισμό των σύγχρονων απειλών κατά της ασφάλειας εναντίον των οποίων καλούνται να σχεδιάσουν τη στρατηγική και τακτική τους οι στρατιωτικές δομές: «κάθε ενέργεια ή διαδοχή γεγονότων που απειλούν δραστικά και για σχετικά περιορισμένο χρόνο να μειώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας χώρας ή που απειλούν να μειώσουν σημαντικά το εύρος των διαθέσιμων επιλογών πολιτικής της κυβέρνησης μιας Χώρας ή μη κυβερνητικών οντοτήτων σε αυτήν»….

Αλήθεια, πώς θα μπορούσε να περιγραφούν καλύτερα οι προβλέψεις καταστολής που περιλαμβάνει ο ακραίος κρατικός αυταρχισμός του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού ;

Μήπως οι στερεότυπες εκφράσεις του ξύλινου γραφειοκρατικού στρατιωτικού λόγου περιγράφουν την Εξέγερση του Δεκέμβρη του μέλλοντός μας, αλλά και την ανάγκη πάταξης κάθε αμφισβήτησης, αγώνα, κατάληψης δημοσίου κτηρίου;

Ποιος ξεχνά τις κραυγές αγανάκτησης του «εμπορικού κόσμου», τον ορισμό σύμφωνα με το Βενιζέλο της αποστολής του Ελληνικού Στρατού «υπεράσπιση της Ανεξαρτησίας-Ακεραιότητας-Αξιοπρέπειας της χώρας», την απαίτηση Πάγκαλου-Καραμανλή-Μπακογιάννη-ΛΑΟΣ-μεγαλοδημοσιογράφων να βγει ο στρατός στους δρόμους να αντιμετωπίσει την Έκτακτη Ανάγκη της Εξέγερσης;

Οι σχετικές αποκαλύψεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για την εκπαίδευση του Ελληνικού στρατού για την Καταστολή Πλήθους, ασκήσεις που αποτελούν καθημερινότητα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στην Νέα Σάντα Κιλκίς κλπ, δείχνουν ότι σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται να δράσουν στα πλαίσια ενός φάσματος θεμάτων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός σε επίπεδο ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΟΑΣΕ, που με την πλήρη στήριξη των κεντροαριστερών-κεντροδεξιών κυβερνήσεων, της Ακροδεξιάς και των ΜΜΕ, υλοποιείται μεθοδευμένα και αποκαλύπτεται μέσα και από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του Ευ.Βενιζέλου, αλλά και από τον Ι.Χάψο: «δημιουργήθηκε μια τάση ένταξης κάθε είδους και μορφής Απειλής στην έννοια της σύγχρονης ασφάλειας, η οποία πέραν των παραδοσιακών στρατιωτικών απειλών, περιλαμβάνει και αυτές που προέρχονται από μη κρατικούς δρώντες (τρομοκρατία), οικονομικές απειλές (διεθνής οικονομική κρίση), περιβαλλοντικές απειλές (υπερθέρμανση του πλανήτη, έλλειψη πόσιμου νερού), απειλές υγείας (πανδημία γρίπης), φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, τσουνάμι)κ.α.».

Ήδη το ΝΑΤΟ και ο ΟΑΣΕ στις τελευταίες συνόδους τους έχουν αποφασίσει ότι αποτελεί λόγο επέμβασης για τη σωτηρία του αστικού καθεστώτος μια εργατική εξέγερση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!

Για αυτό, όπως εξήγησε ο Ι.Χάψος «και το ίδιο το ΝΑΤΟ, στην 55η ετήσια σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας που πραγματοποίησε τη 15η Νοεμβρίου 2009 στο Εδιμβούργο κατέληξε ότι απαιτείται καινούργιος Στρατηγικός σχεδιασμός, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις νέες αναδυόμενες απειλές , στο περιβάλλον ασφάλειας του 21ου αιώνα».

Όμως και ο ΟΑΣΕ, που ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να καταδικάσουν, απέχοντας από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις εναντίον του, τονίζοντας «τον ειρηνικό του ρόλο και τη δυνατότητα εξισορρόπησης του πολεμικού τυχοδιωκτισμού των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ», αποκαλύπτεται δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών ότι έχει συμπληρωματικό ρόλο προς το ΝΑΤΟ «ο ΟΑΣΕ έχει καθιερώσει μια μακρά παράδοση συνδρομής στην οικοδόμηση δημοκρατικών θεσμών στα κράτη που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.(…) Έχει αναπτύξει μια αποτελεσματική δέσμη εργαλείων για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την παροχή συμβουλών σχετικά με την ήπια ασφάλεια. Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε εδώ τις προσπάθειες του Οργανισμού να δημιουργήσει μια αστυνομική παρουσία στο Κόσσοβο προκειμένου να καταλάβουμε τι θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν συγκεντρώναμε την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε με τα προγράμματα εκπαίδευσης των δυνάμεων συνοριοφυλάκων και τελωνειακών στο Αφγανιστάν».

Εμείς να θυμίσουμε στον υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την παράνομη Αποσκίρτηση του Κοσσόβου, που αφενός δεν έχει αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος, αφετέρου πρόκειται για προτεκτοράτο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. , δυνάμεων που προκαλούν πλέον την οργή της αλβανικής πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Η ουσία της Δυτική Δημοκρατίας που εισάγει ο ΟΑΣΕ στις χώρες του ανατολικού μπλοκ αποκαλύπτεται και μέσα από την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστικών οργανώσεων. Ενός ΟΑΣΕ που σε πρόσφατο ψήφισμά του ταύτισε Φασισμό-Κομμουνισμό, ξεχνώντας ότι οι αστικές κυβερνήσεις συνεργάστηκαν μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο με Χίτλερ-Μουσολίνι και τα ναζιστικά-φασιστικά καθάρματα αποτέλεσαν εξαιρετικούς συνεργάτες της Δύσης στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου!!!

Ταυτόχρονα ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Προτεκτοράτα των Βαλκανίων, επεμβαίνει ωμά στην Αφρική, έστω και αν αγνοείται από την αντιπολεμική σοσιαλδημοκρατική κριτική της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Στη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου και του Γάλλου ομολόγου του συζητήθηκαν εκτός των άλλων η ενίσχυση των πολεμικών δομών της Ε.Ε. και ο ρόλος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έγιναν και οι εξής προτάσεις:

  • Συμμετοχή γαλλικών πολεμικών πλοίων στην επιτήρηση του Θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου για την αντιμετώπιση των μεταναστών στο πλαίσιο ενός κοινού χώρου επιτήρησης της θάλασσας από τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
  • Συμμετοχή της Ελλάδας και στον κοινό ευρωπαϊκό στόλο αερομεταφοράς. Υπενθυμίζεται ότι ο ελληνικός στρατός δρα σε 15 χώρες με κόστος που υπερβαίνει τα 150 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ διπλασίασε τη στρατιωτική παρουσία του στο Αφγανιστάν αναλαμβάνοντας επιπλέον τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ, χρηματοδοτώντας με 3.5 εκ. ευρώ τους Αφγανούς Ταγματασφ-αλήτες και πολλαπλασιάζοντας την συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στις πανάκριβες αερομεταφορές.
  • Το συμπλήρωμα της επιχείρησης επιτήρησης των χωρικών υδάτων της Σομαλίας (ΑΤΑΛΑΝΤΑ) με την αποστολή 200 ευρωπαίων εκπαιδευτών-συμβούλων για την οργάνωση του Σομαλικού στρατού, πρόταση που έχει γίνει δεκτή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η Ε.Ε. όμως δε μένει μόνο στις διαβουλεύσεις, αλλά προχωρά γοργά στην υλοποίηση συγκεκριμένων κατασταλτικών-πολεμικών σχεδιασμών. Στις 23-11-09 άρχισε και θα διαρκέσει μέχρι τις 4-12-09 η 5η άσκηση χειρισμού κρίσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Στο σενάριο της άσκησης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλες, αναφέρεται ότι «θα αξιολογηθούν οι ευρωπαϊκές δομές, διαδικασίες και διαβουλεύσεις που αφορούν στο χειρισμό κρίσεων, καθώς και ο σχεδιασμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων και μη στρατιωτικών αποστολών στο θέατρο τν επιχειρήσεων. Τόσο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρήσεων, όσο και η Πολιτική Δυνατότητα Σχεδιασμού και Διεξαγωγής θα εμπλακούν στο πλαίσιο ενός κατάλληλου σεναρίου που απαιτεί την ταχεία αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση».

Πρόκειται για σενάριο Καταστολής, επιβολής ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ εντός και εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων. Όχι μόνο θα λάβει και εσωτερικές διαστάσεις (εντός Ε.Ε.) αλλά «το σενάριο θα υποστηρίξει επίσης το σχεδιασμό μιας επιχείρησης υπό την Ε.Ε. με την ανάπτυξη όλου του φάσματος των στρατιωτικών και πολιτικών οργάνων πχ. Μια στρατιωτική δύναμη, αστυνομική αποστολή που περιλαμβάνει και στοιχεία από νομικές επιτροπές».

Η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας θα ασκεί τον πολιτικό έλεγχο και τη στρατηγική καθοδήγηση της στρατιωτικής και της πολιτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, περιλαμβανομένης της Ομάδας Πολιτικής Αντίδρασης.

Αντίστοιχη άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε βαλκανικό επίπεδο. Πρόκειται για την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων ΤΑΣΣ 2009 (4-10 Δεκέμβρη 2009), στο Κέντρο Προσομοίωσης Πολεμικών Παιγνίων ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ στην Πόλη, με την συμμετοχή 65 στελεχών από την Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Σερβία, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία.

Βεβαίως, στο πλαίσιο τέτοιου είδους ασκήσεων, που στο βαλκανικό μνημονικό επαναφέρουν την εξέγερση των Αλβανών εργαζομένων εξαιτίας της κατάρρευσης των πυραμίδων, υπάρχει αγαστή συνεργασία των ελληνικών-τουρκικών-ΠΓΔΜ στρατιωτικών δυνάμεων, αφού ο εχθρός είναι κοινός: «Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ». Ε.Ε. και ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΟΑΣΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ δρουν αλληλοσυμπληρώνοντας την παγκόσμια καταστολή της αντίστασης στην επιβολή της Νέας Ιμπεριαλιστικής-Καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων, συγκρουόμενοι στο πεδίο της μοιρασιάς.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και ψευδαισθήσεων για το δήθεν ειρηνικό ρόλο της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας. Πρόκειται για θεωρίες που προσδοκούν την ενσωμάτωση των κινημάτων στα σχέδια του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστή, αφοπλίζοντάς τα, αφού αποκρύπτουν τους κοινούς σχεδιασμούς επιβολής ενός ιστορικών διαστάσεων καθεστώτος άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων σε παγκόσμια κλίμακα. Παράλληλα, επιδιώκουν τη μετατροπή της όποιας κινηματικής αμφισβήτησης σε διαπραγματευτικό χαρτί στο πλαίσιο του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για το μοίρασμα των κερδών.

Απαιτείται η ανάπτυξη ενός νέου αντιπολεμικού κινήματος με σαφείς εργατικούς και διεθνιστικούς προσανατολισμούς, με ένα ουσιαστικότερο αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Η διαπλοκή εθνικών-διεθνικών αστυνομικών-στρατιωτικών δυνάμεων με τα έντονα μισθοφορικά χαρακτηριστικά τους, κάνουν ολοφάνερους τους κατασταλτικούς τους προσανατολισμούς εναντίον των εργαζομένων παγκόσμια. Έχοντας ως αφετηρία την εξασφάλιση κοινωνικής ειρήνης είτε με στημένο κοινωνικό διάλογο, είτε με τα ΜΑΤ, Ομάδες Δέλτα και τον Στρατό στους δρόμους, εφορμούν πρώτα από όλα στην Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο κ.α., για να ακολουθήσει η Καμπούλ, η Γάζα και η Κούβα.

Απαιτείται η ενωτική δράση εργαζομένων, νεολαίας και μεταναστών, που με πρωτοβουλίες συντονισμού της πάλης σε Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο θα παλέψουν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε, στον ΟΑΣΕ, στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας.

Για την ανατροπή της πολιτικής και των κυβερνήσεων του Εργατικού Μεσαίωνα, του κρατικού Αυταρχισμού και των πολέμων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου