Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ & ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΧΩΝ


Καλούμε σε πορεία προς τη Βουλή, τα γραφεία της ΕΕ και την αμερικάνικη πρεσβεία

Την Τρίτη 01/12/09, στις18:30, με συγκέντρωση στα Προπύλαια

Στις 1-2 Δεκέμβρη του 2009 εκπρόσωποι των 56 χωρών-μελών του ΟΑΣΕ θα συναντηθούν σε συνδιάσκεψή στην Αθήνα κάτω από την προεδρεία της ελληνικής κυβέρνησης. Ένα χρόνο μετά την εξέγερση της νεολαίας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας, που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου γύρου ταξικών συγκρούσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο, τα παγκόσμια think tanks στα μητροπολιτικά κέντρα του καπιταλισμού έχουν πολλά και επείγοντα να συζητήσουν.

Η αντεργατική, πολεμική και - τελικά - κοινωνική λαίλαπα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στους λαούς της περιφέρειας και την κοινωνική πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών των μητροπόλεων χρειάζεται να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο. ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και ΟΗΕ-ΟΑΣΕ μαζί με τις πολιτικές-στρατιωτικές δυνάμεις των αναδυόμενων καπιταλιστικών κέντρων ετοιμάζονται να επιβάλλουν τη στρατιωτική πειθαρχία της αστικής δημοκρατίας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους, να επιβάλλουν με κάθε μέσο την πειθαρχία στους νόμους της αγοράς και την επέλαση του κεφαλαίου παγκόσμια.

Δίπλα στον, βραβευμένο με Νόμπελ (πριν καν αναλάβει καθήκοντα) Ομπάμα, του άγριου θανατηφόρου πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, της συνέχισης των Patriot Act, της προέλασης του αμερικάνικου στρατού στα αστικά κέντρα της χώρας του για την «ασφάλεια» πάντα και την προστασία των βιομηχανικών-χρηματιστικών λόμπι από τον εσωτερικό εχθρό, στέκεται ισότιμα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεργάτης στην επεξεργασία και την κατασκευή τρομονόμων, εταίρος των πολεμικών-«ανθρωπιστικών» επιχειρήσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν, Βαλκάνια και Αφρική, νεκροταφείο μεταναστών στα σιδερόφρακτα σύνορά της, ανταγωνιστής στην εκμετάλλευση εργαζομένων, νεολαίας και μεταναστών κάτω από τη δημοσιονομική πειθαρχία, τις συνθήκες της Μπολόνια και της Λισσαβόνας, την αστυνομία και το στρατό ως εγγυητές της αναγκαίας υποταγής, του φόβου και της καταστολής για την ανάπτυξή τους και την έξοδο από την κρίση τους.

Με Πρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών, η Ε.Ε. αναζητά διευρυμένο ιμπεριαλιστικό ρόλο. Η «πολιτική Ασφάλειας» που περιγράφει η Συνθήκη της Λισαβόνας σημαίνει την αποστολή του Ευρωπαϊκού Στόλου στη Σομαλία, τη δράση του Ευρωστρατού σε Αφρική-Βαλκάνια, την πολεμική εμπλοκή των γερμανικών δυνάμεων εκτός συνόρων, την επέκταση των γαλλικών βάσεων σε Αφρική-Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη του Πολέμου, του αδίστακτου κρατικού αυταρχισμού και της καταπίεσης του κόσμου της εργασίας εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων βαρά τη μπότα της…

Ο Γ. Παπανδρέου υποδέχεται τους εκπροσώπους της «διεθνούς» της εκμετάλλευσης, της καταστολής και του πολέμου για να συζητήσουν από κοινού τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις της «διεθνούς ασφάλειας» - του νέου γύρου εξόρμησης της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, του νέου γύρου λεηλασίας του κόσμου της εργασίας. Τα διδάγματα της ανάγκης ακόμα σκληρότερης αντιμετώπισης των νέων Δεκέμβρηδων σε διεθνή κλίμακα τα εφαρμόζει κι ο ίδιος. Ό,τι του κληροδότησε η ΝΔ - τις απολύσεις και τους αντεργατικούς νόμους, τα ιδιώνυμα της κουκούλας, τα πογκρόμ κατά των μεταναστών και τη θωράκιση του ελληνικού κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού – όχι μόνο το εφαρμόζει αλλά τα πάει και βήματα παραπέρα.

Η «νέα διακυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί τη συνεργασία του στρατού, της αστυνομίας και της ΕΥΠ σε ένα ενιαίο «σύστημα διαχείρισης κρίσεων, από το Ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο…ως τις διαδηλώσεις και την τρομοκρατία…». Το ΠΑΣΟΚ, με τη «γόνιμη» αντιπολίτευση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και τις ευλογίες των ΜΜΕ, δημιουργεί τον επιχειρησιακό βραχίονα που θα επιτίθεται καλύτερα στις γειτονιές (από τα Εξάρχεια ως τα «κάστρα ανομίας»), θα καταστέλλει καλύτερα κάθε τάση αμφισβήτησης, θα κυνηγά περισσότερο τους μετανάστες στα αιματοβαμμένα σύνορα του ελληνικού κράτους, θα τρομοκρατεί τους απολυμένους των stage και την απελπισμένη νεολαία της εργατικής ανασφάλειας, θα επιτηρεί και θα αγκαλιάζει την εργοδοτική τρομοκρατία.

Στη Σομαλία με φρεγάτες και «εκατοντάδες εκπαιδευτές» να «υπεραμύνονται» των εφοπλιστών. Στο Αφγανιστάν διπλασιάζοντας τα ελληνικά στρατεύματα (δεκάδες εκπαιδευτές των Αφγανών ταγματασφαλιτών, δεκάδες στελέχη της Πολεμική Αεροπορία και πτήσεις μεταγωγικών, αλλά και με 3,5 εκτ. ευρώ για τον αφγανικό στρατό). Στα Βαλκάνια «προστατεύοντας» τα Νατοϊκά και Ευρωπαϊκά Προτεκτοράτα, σε δεκαπέντε χώρες του πλανήτη.

«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν» και ο ελληνικός αστικός κόσμος διεκδικεί αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού του ρόλου και καθιέρωση του ως «Ηγεμονική Δύναμη στα Βαλκάνια», που θεωρεί «Ζωτικό του Χώρο». Για αυτό η Σούδα γίνεται παγκόσμιο κέντρο επεμβάσεων και επιτήρησης, η Αντιπυραυλική ασπίδα μετατίθεται στη Μεσόγειο και μια ακόμη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού επιτηρεί τα νερά της Ανατολική Μεσογείου προστατεύοντας το Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ.


Στον παγκόσμιο κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει,

δε θα μείνουμε ούτε θύματα ούτε παθητικοί θεατές.


ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!


Εργαζόμενοι και νεολαία, αντιπολεμικά κινήματα και Αριστερά πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν ενάντια στους τρομοκράτες «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που τρομοκρατούν τον κόσμο της εργασίας παγκόσμια.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απαιτώντας:

τη διάλυση ΟΑΣΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.


*

Λέμε όχι στην Ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και Ασφάλειας. Όχι στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες του Μεγάλου Αδελφού, της παρακολούθησης, της καταγραφής των προσωπικών μας δεδομένων και του ευρωφακελώματος. Όχι στους ευρωτρομονόμους και στα Δόγματα Μηδενικής Ανοχής
*

Απαιτούμε Διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές ορδές των ιμπεριαλιστών. Να καταρρεύσει ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», πόλεμος τρομοκράτησης των λαών. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
*

Έξω οι ιμπεριαλιστές από Μέση Ανατολή-Βαλκάνια-Καύκασο-Αφγανιστάν-Ιράκ-Αφρική. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Νίκη στην Ιντιφάντα.
*

Τα σχέδια της Αντιπυραυλικής Άμυνας να μείνουν στα χαρτιά.
*

Άμεσος Αφοπλισμός όλων των Πυρηνικών Δυνάμεων.
*

Έξω οι ιμπεριαλιστικές και κατοχικές δυνάμεις από την Κύπρο. Να αποχωρήσουν τώρα ΤΟΥΡΔΥΚ-ΕΛΔΥΚ, να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις. Κοινός αγώνας του Κυπριακού λαού απέναντι στο απαράδεκτο καθεστώς των ΕΓΓΥΗΤΩΝ, της Κατοχής, του Εποικισμού και των Επεμβάσεων.
*

Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
*

Κανένας νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης.
*

Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
*

Εργατικό διεθνιστικό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, εθνικισμό, ρατσισμό. Απαιτώντας την ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής πολιτικής, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και του κρατικού αυταρχισμού.
*

Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
*

Παλεύοντας όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, το φύλο και την εθνικότητα μας για τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες και δικαιώματα.
*

Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη-Φρούριο. Να μην γίνουν πράξη τα βάρβαρα μέτρα εναντίον των Μεταναστών. Ανοικτά Σύνορα σε όλους τους εργαζόμενους. Πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και κανένα εμπόδιο στη μετακίνηση τους. Πολιτικό Άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1108110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου