Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Στο κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας απαντάμε με αγώνες


Αγωνιστές της Λευκίμμης σε δίκη στις 12 Νοέμβρη για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στο ΧΥΤΑ
Απολύσεις και συλλήψεις, νέα μέτρα αυταρχικής θωράκισης από την κυβέρνηση
"Κατεχόμενη πόλη" το Κέντρο της Αθήνας
.
Η πολιτική της νέας κυβέρνησης καταδεικνύει τα αδιέξοδα της συνέχισης της κατασταλτικής εκστρατείας που ξεκίνησε η ΝΔ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι μετανάστες, κόσμος στις γειτονιές καταδίκασε με τους αγώνες του την πολιτική της «ζαρντινιέρας», των χημικών στις διαδηλώσεις, των βασανιστηρίων στα κρατητήρια, του ρατσισμού σε βάρος των προσφύγων.
Ο Δεκέμβρης ήταν η κορύφωση της μαζικής έκρηξης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και καταστολής και η δαιμονοποίηση του και από τη σημερινή κυβέρνηση δείχνει το φόβο για τις λαϊκές, εργατικές και νεολαιίστικες αντιστάσεις και εξεγέρσεις. Δεν θα αφήσουμε την νέα κυβέρνηση να επιβάλει περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών για να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις στην εκπαίδευση με την αδειοδότιση των κολλεγίων, το ξεπούλημα στην COSCO του Λιμανιού, την μαζική αύξηση της ανεργίας με απολύσεις όπως το Σκαραμαγκά, το πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων συμβασιούχων των stage με την ταυτόχρονη διάλυση των υπηρεσιών Υγείας, των Ταμείων, των Δήμων, για χάρη της περιστολής των ελλειμμάτων που απαιτεί ο Αλμούνια και η Ε.Ε. του κεφαλαίου.
Μετά την «αστυνομοκρατία» στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια, τις συλλήψεις και τα δακρυγόνα ενάντια στους εργάτες της ζώνης του Περάματος, μια σειρά από νέα μέτωπα αυταρχισμού και καταστολής απαιτούν την άμεση απάντηση του μαζικού κινήματος.
Σοβαρή πλευρά αποτελεί η δίκη που αρχίζει στις 12 Νοέμβρη ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ο Βασίλης Καραβαζάκης, γνωστός αγωνιστής του κινήματος κατοίκων της Λευκίμμης και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κέρκυρα, μαζί με άλλους 3 κατοίκους δικάζονται για γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Λευκίμμη στις 16 Ιουνίου 2008, όταν οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονταν -όπως συνεχίζουν να αντιστέκονται- στη δημιουργία ενός καθ’ όλα παράνομου ΧΥΤΑ. Ήδη, δεκάδες εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες αλληλεγγύης εκδίδουν ψηφίσματα και προετοιμάζουν κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις.
Δείτε την κεντρική Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=257&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου