Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


Δόγμα μηδενικής ανοχής προκρίνουν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία ενόψει της συνόδου του Συμβoυλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον φόνο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο σχεδιασμός ασφαλείας τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή με ανάπτυξη δυνάμεων στις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της συνόδου (ολυμπιακές εγκαταστάσεις Ελληνικού), ενώ τα μέτρα θα κορυφώνονται καθώς θα πλησιάζει η 6η Δεκεμβρίου. Σε κατάσταση μερικής επιφυλακής και μετά την 7η Δεκεμβρίου θα παραμείνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, ενώ εντολή στα περιπολικά να κινούνται περιμετρικά των τμημάτων προκειμένου να αποτραπεί τυχόν επίθεση κατά αστυνομικού στόχου έχει δοθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε όσους επιχειρήσουν να διαταράξουν την τάξη», είπε πηγή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι αρχές, προκύπτει ότι τα οργανωμένα μπλοκ αναρχικών δεν θα επιδιώξουν να συγκρουστούν με την Αστυνομία. Δεν ισχύει το ίδιο για μια ομάδα περίπου 300 νεαρών αντιεξουσιαστών που δρουν δίχως κεντρική καθοδήγηση και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιώξουν να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές. Οπως και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, το συγκεκριμένο μπλοκ αντιεξουσιαστών θα βρεθεί υπό ασφυκτικό κλοιό. Δυνάμεις θα αναπτυχθούν και περιφερειακά του κέντρου της Αθήνας, σε αστυνομικούς, και όχι μόνο, στόχους. Ηδη πάντως καταγράφεται προσπάθεια σταδιακής κλιμάκωσης της έντασης, με επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών, υποκαταστήματα τραπεζών και αστυνομικών στόχων, όπως πεζές περιπολίες και περιπολικά της Αμεσης Δράσης.

http://prezatv.blogspot.com/2009/11/blog-post_7490.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου