Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 9000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Την αποστολή 9.000 πεζοναυτών στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στην επαρχία Χελμάντ, προβλέπεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για το Αφγανιστάν, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με την εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις ανώτερων αμερικανών αξιωματούχων, αναφέρει ότι αυτές οι ενισχύσεις-με τις οποίες θα διπλασιαστεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην επαρχία αυτή-δεν θα αναχωρήσουν πριν από την ομιλία του Ομπάμα που αναμένεται να κάνει την Τρίτη από την αμερικανική στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Επίσης στο άρθρο αναφέρεται ότι χίλιοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές θα αποσταλούν έπειτα και από την ανάπτυξη των πεζοναυτών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010.
"Τα πρώτα στρατεύματα που θα αποσταλούν θα είναι πεζοναύτες",δήλωσε χθες προς τους αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν ο στρατηγός Τζέιμς Κόνγουεη,διοικητής του σώματος των πεζοναυτών,σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.
Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα εξετάζει εδώ και περίπου τρεις μήνες το αίτημα του αρχηγού των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγού Στάνλει ΜαΚρίσταλ, ο οποίος έχει ζητήσει την αποστολή ενισχύσεων από περίπου 40.000 άνδρες.
Ήδη στην χώρα αυτή βρίσκονται περίπου 68.000 αμερικανοί στρατιώτες και 42.000 στρατιώτες από άλλες χώρες.
Τέλος ο αμερικανικός Τύπος εκτιμάει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα ανακοινώσει τελικά την αποστολή περίπου 34.000 επιπλέον αμερικανών στρατιωτών.

http://prezatv.blogspot.com/2009/11/9000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου