Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Πάρκο Κύπρου και Πατησίων : Η δίκη για το έγκλημα.... (σχετικά με τη δίκη)


Σήμερα στις 11.11.09 συζητήθηκαν στο διοικητικό Εφετείο οι προσφυγές 63 δημοτών για την ακύρωση της οικοδομικής άδειας κατασκευής πάρκινγκ.
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν το οικολογικό έγκλημα που διαπράχθηκε στο πάρκο την 26.1.09. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκαν ότι ο χώρος αυτός δεν ήταν ποτέ πάρκο, αλλά οικοδομήσιμο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου! Όσο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 830/89 με την οποία είχε χαρακτηρισθεί ο χώρος ως κοινόχρηστος πρασίνου, παιδικής χαράς και Κέντρου Νεότητας, λόγω της μη δημοσίευσης σχετικού διαγράμματος στο ΦΕΚ, χαρακτήρισαν την ίδια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως «ανυπόστατη»!
Χαρακτηριστικό είναι, στην συνέχεια των παραπάνω, ότι το Δικαστήριο αναρωτήθηκε πώς για μια αβλεψία (μη δημοσίευση στο ΦΕΚ) επιχειρείται να καταργηθεί απόφαση του Δ.Σ από τον ίδιο τον Δήμο!
- Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδιά του για την οικοδόμηση μιας από τις τελευταίες πράσινες γωνιές της Κυψέλης και να υλοποιήσει την παλαιά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς. Εξαλλου ο χώρος είναι σε κοινή χρήση για τους δημότες του 6ου διαμερίσματος εδώ και δεκάδες χρόνια!
-Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση γι’ αυτήν την γειτονιά που ο Δήμος την έχει εγκαταλείψει αφρόντιστη, βρωμερή και υποβαθμισμένη, δημιουργώντας της επί πλέον και το πρόβλημα του πάρκου με ό,τι αυτό συνεπάγεται....
Ένα νέο πάρκο θέλουμε στην Κυψέλη και όχι ένα υπόγειο γκαράζ με ζαρντινιέρες πρασίνου, καφετέρια και «κοινωφελές κτήριο»!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ
• ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ
• ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
• ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Πρωτοβουλία κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου Κύπρου & Πατησίων


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1103075

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου