Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ: Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ

ΠΗΓΗ: ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΤΑΚΟΣ

Τετάρτη 24 προς 25 Μαρτίου 2010.
Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης,
Κρηστώνη Ν.Κιλκίς.
Στην αλλαγή των δύο σκοπών της πύλης (οι στρατιώτες που τελείωναν την υπηρεσία προέρχονταν από την 596 του Τάγματος στην Αργυρούπολη Ν.Κιλκίς), ο ένας ξέχασε να αφαιρέσει την γεμιστήρα και κάνοντας το γνωστό δις οπλίσατε, πυροδότησε -ευτυχώς στον αέρα- την πρώτη αβολίδωτη από τις τρεις. Το περιστατικό έμεινε απλά στο επίπεδο του "χαριτολογούμενου" σχολιασμού στις μεσημβρινές φρουρές των επόμενων ημερών.
Μέχρι πότε θα μας έχουν υπό τον φόβο των αληθινών πυρομαχικών και των δυσάρεστων-μοιραίων συνεπειών που μπορεί να αποφέρουν;

Στην εν λόγω μονάδα -ΠΚΕΕΥΕ- για την υπηρεσία της σκοπιάς πύλης μας έχουν -24 ώρες το 24ωρο- γεμιστήρα κουμπωμένη στο όπλο, ξιφολόγχη επίσης πάνω στο όπλο, κράνος από "κεφάλι σε κεφάλι" και ένα δεκάκιλο αλεξίσφαιρο γιλέκο, επιφορτωμένο με διπλή τελαμώνα, φακό και ράκαλ.
Με όλον αυτό τον εξοπλισμό, θέλουν και ανά μισή ώρα να κόβουμε βόλτες στο στρατόπεδο για να βάλουμε υπογραφές σε 4 τετράδια. Εκτός αυτών, ανάλογα με τον επόπτη, μας κλειδώνουν το δωμάτιο της πύλης, για να μην μπαίνουμε μέσα να καθόμαστε δυο λεπτά να ξαλαφρώσουμε και μας απαγορεύουν να είμαστε και οι δυο σκοποί έξω από αυτό. Μας στήνουν στις σκοπιές αριστερά και δεξιά της πύλης. Όποτε μας δουν να είμαστε και οι δυο έξω από το δωμάτιο, έστω και για δευτερόλεπτα, μας βγάζουν στην αναφορά.
Το στρατόπεδο, αν και μια σταλιά έχει παντού κάμερες...
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου