Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

 ΠΗΓΗ:ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 Ολλανδοί αξιωματούχοι απέρριψαν τον ισχυρισμό του απόστρατου Αμερικανού στρατηγού ότι οι Ολλανδικές Δυνάμεις απέτυχαν στο έργο τους στη Σρεμπρένιτσα, λόγω του χαμηλού ηθικού που επικρατούσε λόγω των ομοφυλόφιλων στρατιωτών στις τάξεις τους.
Εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου απέρριψε τους ισχυρισμούς του πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ, John Sheehan, ως «εντελώς ανοησίες». Ο Στρατηγός Sheehan διατύπωσε τις προκλητικές απόψεις του κατά τη διάρκεια ακρόασης στην αμερικανική Γερουσία, με θέμα το δικαίωμα να υπηρετούν στο στρατό χωρίς να το κρύβουν και ομοφυλόφιλοι στρατιώτες.
Ο Sheehan είπε ότι οι Ολλανδοί ηγέτες του εκμυστηρεύθηκαν ότι η παρουσία των ομοφυλόφιλων στρατιωτών συνέβαλε στην βοσνιακή σφαγή. Ο Sheehan υποστήριξε ότι ο πρώην επικεφαλής του Ολλανδικού Στρατού του είπε ότι η παρουσία δηλώμένων ομοφυλόφιλων στρατιωτών στην ειρηνευτική δύναμη της Ολλανδίας εκλαμβανόταν ως «μέρος του προβλήματος» το οποίο συνέβαλλε στην πτώση της Srebrenica. Υποστήριξε δε ότι από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου, οι ευρωπαϊκοί στρατοί είχαν αλλάξει και κατέληξε ότι «πλέον δεν υπάρχει ανάγκη για ενεργή πολεμική ικανότητα».

Η Srebrenica ήταν ένα ασφαλές προπύργιο του ΟΗΕ υπό την προστασία των Ολλανδών κυανόκρανων όταν, το 1995, Σερβοβοσνιακές δυνάμεις εισέβαλλαν στην πόλη και κατέσφαξαν περί τις 8.000 άντρες και νεαρά αγόρια.
«Εντελώς άστοχος»
Ο Sheehan είπε ότι αυτός ο «εκσοσιαλισμός», «περιελάμβανε την ανοιχτή ομοφυλοφιλία» και ότι οδηγεί σε μια «επικέντρωση στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις επειδή δεν πιστεύουν ότι οι Γερμανοί πρόκειται να ξαναχτυπήσουν ή ότι θα επιστρέψουν οι Σοβιετικοί».
«Είναι εκπληκτικό ότι ένας άντρας της θέσης του μπορεί να εκφέρει τέτοιες απόλυτες ανοησίες» απάντησε ο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας, Roger van de Wetering. «Η σφαγή στη Srebrenica και η ανάμιξη των στρατιωτών του ΟΗΕ διερευνήθηκε εκτεταμένα από την Ολλανδία, διεθνείς οργανισμούς και τα Ηνωμένα Έθνη. Ποτέ δεν υπήρξε με κανένα τρόπο κάποιο συμπέρασμα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των στρατιωτών έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο».
Η Ολλανδή πρέσβης στις ΗΠΑ, Renee Jones-Bos, πρόσθεσε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της πρεσβείας ότι «δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει περισσότερο» με τους ισχυρισμούς του πρώην στρατηγού, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από το στρατό το 1997.
Στην ίδια την αμερικανική Γερουσία, ο πρόεδρος της επιτροπής των Ένοπλων Υπηρεσιών γερουσιαστής Carl Levin, δήλωσε ότι ο Sheehan ήταν «εντελώς άστοχος».

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/03/blog-post_5327.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου