Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τούρκοι Μισθοφόροι Στρατιώτες κατά Κούρδων Ανταρτών!

Η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένη να κλιμακώσει την σύγκρουση της με την Κουρδική μειονότητα, εμβαθύνοντας την καταπίεση έναντι αυτής.
Η επιλογή της πολιτικής συνδιαλλαγής φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν και ξανά τον λόγο έχουν τα όπλα. Μόνο που αυτό μεταφράζεται σε συνεχείς απώλειες Τούρκων φαντάρων, που αντικειμενικά δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ιδιαίτερες ανάγκες της σύγκρουσης με τους Κούρδους αντάρτες.
Το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν προβληματίζει την τουρκική κυβέρνηση, αλλά το εκμεταλλεύεται πολιτικά με τους εξής τρόπους: καταρχήν, αξιοποιεί τις απώλειες των νεαρών στρατιωτών για να πωρώνει εθνικιστικά τον τουρκικό λαό, αποπροσανατολίζοντας τον από τα ακραία κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεύτερον, προχωρά στην ακόμα μεγαλύτερη είσοδο Μισθοφόρων στρατιωτών στις τάξεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, την πρόσληψη 5.103 επαγγελματιών στρατιωτών ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση για το οικονομικό έτος 2011 στα πλαίσια της πολιτικής της αντιμετώπισης των μαχητών της κουρδικής οργάνωσης PKK δεδομένων των απωλειών που είχε στο παρελθόν ο τουρκικός Στρατός και της κατακραυγής για τον θάνατο ανεκπαίδευτων στρατιωτών κατά την διάρκεια των μαχών στο τουρκικό Κουρδιστάν.
Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ενώ ο Έλληνας ΕΠ.ΟΠ. κοστίζει 1500 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε ο μηνιαίος μισθός του κάθε επαγγελματία στρατιώτη θα είναι 687 ευρώ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτω των 26 ετών και θα πρέπει ήδη να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις μέσα στα τελευταία 3 χρόνια.
Το σύγχρονο θαύμα της τουρκικής οικονομίας βασίζεται στο χαμηλό εργατικό κόστος και στην εξαφάνιση της έννοιας του εργατικού κινήματος, ενώ και ο Τούρκος ΕΠ.ΟΠ. ακολουθώντας ανάλογη πορεία καλείται για ένα κομμάτι ψωμί να εμπλακεί σε μια πολύ βρώμικη ιστορία.
Οι επαγγελματίες στρατιώτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ειδική εκπαίδευση που απαιτείται, σε μία περίοδο 10 εβδομάδων και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αντιμετώπιση των μαχητών του PKK.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου