Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ενωμένος λαός θα συντρίψει τη ναζιστική Αυγή! Ο μνημονιακός φασισμός δεν θα περάσει!

Μαζικές και οργισμένες ήταν οι πρώτες διαδηλώσεις καταδίκης της δολοφονίας του αγωνιστή Π. Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της "Χρυσής Αυγής", που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ σε πολλές πόλεις της χώρας. Χιλιάδες λαού στην πορεία στο Κερατσίνι, στον τόπο δολοφονίας.Μαζικά τα μπλοκ των συνδικάτων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, των εκπαιδευτικών, συλλογικοτήτων της περιοχής. Μαζική η παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σήμερα στο νεκροταφείο Σχιστού η κηδεία του αγωνιστή Π. Φύσσα. Νέα συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 19/9 διοργανώνουν τα συνδικάτα και φορείς-συλλογικότητες της περιοχής, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη  (Περιβολάκι) της Νίκαιας, για να καταδικαστεί η πρόκληση της "Χρυσής Αυγής"  που τολμάει να διοργανώσει συγκέντρωση στη Νίκαια σήμεραΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Απαιτείται η ανάπτυξη του κινήματος ενάντια στο μνημονιακό φασισμό, ενάντια στην βάρβαρη πολιτική και το σύστημα που γεννάει και χρησιμοποιεί τους φασίστες για να υπερασπίσει τα κέρδη και την εξουσία του. Το εργατικό, λαϊκό και νεολαϊίστικο κίνημα πρέπει να τσακίσουν το φασισμό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και σχολείο, γειτονιά και πόλη.
Ανακοίνωση για τη δολοφονία εξέδωσε η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας – ΚΕΔΔΕ, στην οποία αναφέρει:
"Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ - Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Ο θάνατος του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα αποτελεί προσχεδιασμένη εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία, εκτελεσμένη από τον παραστρατιωτικό βραχίονα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αποτελεί κορυφαία τρομοκρατική ενέργεια, ενταγμένη σε σειρά κλιμακούμενων κινήσεων (επίθεση σε μεταλλεργάτες μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Μελιγαλάς, δίκη κατά Σάββα Μιχαήλ και Μουτζούρη, διώξεις κατά Π. Κωνσταντίνου, απειλές κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.), σε γενικότερο σχέδιο κάμψης του ηθικού, της αυτοπεποίθησης, της μαχητικότητας και πάνω από όλα της νέας ανόδου και του γενικότερου πολιτικού ρόλου του εργατικού λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης. Εντάσσεται στην προετοιμασία ενός πολύ πιο σκληρού, νέου γύρου αντιλαϊκών μέτρων των δανειστών, της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης Σαμαρά. Φοβούνται, για αυτό δολοφονούν! Δεν πείθουν, για αυτό τρομοκρατούν!
Η "Χρυσή Αυγή" είναι μόνο η αποκρουστική κορυφή ενός «μαύρου παγόβουνου». Η βαθιά και αξεπέραστη οικονομική κρίση και η ληστεία σε μισθούς και συντάξεις συνοδεύεται αναπόδραστα με την τάση των «πάνω» για παροξυσμό αντιδραστικότητας, για αναίρεση ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, σε ένα διαρκώς εκφασιζόμενο μνημονιακό «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», που τώρα, με τις δολοφονίες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής παίρνει τριτοκοσμικές μορφές. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινούνται, με αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους, διαρκώς οι ίδιοι «στα άκρα» και εκτός «ευρωπαϊκού πολιτισμού» και «συνταγματικού τόξου», δείχνοντας το μέλλον της Ευρώπης τους και των Συνταγμάτων τους. Ενώ μεθοδεύουν τον κοινωνικό «εμφύλιο πόλεμο», ρίχνουν αποπροσανατολιστικά τις ευθύνες για την «αντιδημοκρατική εκτροπή» τους στο μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα και σε όλα τα κόμματα, συλλογικότητες και δυνάμεις που είναι οι φορείς της αυθεντικής δημοκρατίας, αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης.
Τα τηλεοπτικά φερέφωνα της τρόικας και της συγκυβέρνησης, μαζί με τα πολιτικά μνημονιακά παχύδερμα αναλαμβάνουν να διασπείρουν το «κλίμα ανωμαλίας», το ζόφο της «εκτροπής» και το φόβο «πραξικοπήματος». Δίπλα τους, οι  σιτιζόμενοι και σιτιζόμενες αυλοκόλακες των συγκροτημάτων αναλαμβάνουν το ρόλο της «ηθικής διαπαιδαγώγησης» στο «νέο πολιτισμό» του κανιβαλικού κοινωνικού εκφασισμού. Ειδική αποστολή έχει ανατεθεί στην ακροδεξιά «μονταζιέρα» του Σαμαρά, η οποία συντονίζει πολιτικά και προπαγανδιστικά όλους τους παραπάνω.
Πίσω από όλους αυτούς βρίσκονται συγκεκριμένοι κύκλοι του ελληνικού κεφαλαίου και πολυεθνικών ομίλων, ειδικά ο «πρωτοπόροι» της αντίδρασης, της εκμετάλλευσης και της φοροδιαφυγής, εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανοι – οφ σορ, επενδυτές «στοιχηματζήδες», ποδοσφαιρικοί «μεγαλοπαράγοντες» και νταβατζήδες της νύχτας με τους ιδιωτικούς στρατούς τους, οι οποίοι χρηματοδοτούν τη "Χρυσή Αυγή" στα κρυφά, ενώ κινητοποιούν τους παρακρατικούς μηχανισμούς στην αστυνομία, το στρατό, σε απόστρατους αξιωματικούς και καταδρομείς, καθώς και στο δικαστικό σύστημα για την προστασία της. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και ο ρόλος των ξένων πρεσβειών και των μυστικών υπηρεσιών τους, ειδικά των ΗΠΑ και της ΕΕ, που αναρωτιούνται κατά τα άλλα για το «φαινόμενο του φασισμού», ενώ με τον «μεγάλο αδελφό» παρακολούθησης, ξέρουν ακριβώς τη δράση της Χρυσής Αυγής και το λιγότερο τη συγκαλύπτουν.
Αυτό το μνημονιακό εκφασιζόμενο καθεστώς διαρκούς «έκτακτης ανάγκης» μπορεί να σπάσει, να νικηθεί και να ανατραπεί. Οι σημερινοί νέοι αγώνες, με πρωτοπόρο τον αγώνα διαρκείας των καθηγητών και των άλλων κλάδων δείχνει το δρόμο. Σε αυτό το δρόμο θα σπάσει η νεοφασιστική μνημονιακή τρομοκρατία και όχι με «συνταγματικά τόξα». Με αποφασιστικό αγωνιστικό, δημοκρατικό, αντιφασιστικό μέτωπο πάλης του μαζικού κινήματος και τη δική του νόμιμη αυτοάμυνα.
  • Να συλληφθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για όλα τα εγκλήματα των φασιστών!
  • Να εξαρθρωθεί και να διαλυθεί με όλα τα μέσα και πάνω από όλα με το μαζικό κίνημα, η νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής!
  • Να αποκαλυφθούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι κρυφοί χρηματοδότες και συνεργάτες της στους εφοπλιστές – τραπεζίτες – βιομήχανους, στη βουλή, στα μέσα ενημέρωσης, στην αστυνομία, στο στρατό και στο δικαστικό σύστημα.
Ανατρεπτικό αντιφασιστικό μέτωπο του λαού μας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας!"