Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΑΡ.ΠΑ για τον αγώνα των εργαζομένων στην Καλλιμάνης Α.Ε.

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταγγέλει την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η εργοδοσία της Καλλιμάνης Α.Ε. απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων για τα αυτονόητα.Για την πληρωμή της δουλειάς τους.
Η εταιρεία Καλλιμάνης Α.Ε. ενώ καυχιέται πως κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αγορά με κύκλο εργασιών 50 εκ. ευρώ “ξεχνάει” να πληρώσει τους παραγωγούς αυτού του πλούτου, τους εργαζόμενους, θέλει να μην πληρώνει τις υπερωρίες ενώ από πέρσι έχει επιβάλει και μείωση στους μισθούς.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη σκύψουν το κεφάλι και να βαδίσουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα.Η εταιρεία αυτή τη φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο τραυματίζοντας την πρόεδρο των εργαζόμενων καταθέτοντας μηνύσεις και κατευθύνοντας τα παπαγαλάκια της να λένε ένα σωρό ψέμματα.
Τελικά αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα και σε αυτη την περίπτωση είναι ότι η ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι για όλους.Η κρίση είναι ευκαιρία μόνο για τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες που και φέτος έγιναν ακόμα πλουσιότεροι.Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού υποχρεώνεται να ζει στην εξαθλίωση.
Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κάνει τιποτά άλλο από το να εφαρμόζει την πολιτική που από κοινού σχεδιάζουν η αστική τάξη και τα κόμματά της. Θέλει να προστατέψει τα κέρδη της και γι'αυτό βγάζει τα δόντια και γρυλλίζει αφήνοντας στην άκρη τις παλιές δήθεν οικογενειακές παραδόσεις. Μπροστά στο συμφέρον τους δεν λογαριάζουν τίποτα.
Γκρεμίζονται όμως και οι αυταπάτες που έτρεφαν όσοι εργαζόμενοι πίστευαν πως ο εργασιακός μεσαίωνας και η οπισθοδρόμηση θα έχουν σταματημό με πρωτοβουλία της όποιας κυβέρνησης έρθει.
Μόνο ο ταξικός δημοκρατικά οργανωμένος αγώνας των εργατών μπορεί να οδηγήσει στην υπεράσπιση όχι μόνο των παλιών κεκτημένων αλλά και στην κατάκτηση των σύγχρονων δικαιωμάτων.
Για την ζωή που μπορούμε και δικαιούμαστε με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.
Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική κίνηση στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην Καλλιμάνης Α.Ε. και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την οικοδόμηση του απαραίτητου μετώπου για την ανατροπή της επίθεσης και την απελευθέρωση της κοινωνίας.