Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση γραφείου τύπου του ΝΑΡ σχετικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα νερά της Μεσογείου από τους ιμπεριαλιστές


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/1/2014


Η Μεσόγειος δεν είναι τοξικός σκουπιδοντενεκές
των ιμπεριαλιστών


Άγνωστη παραμένει η εξέλιξη του σχεδίου εξόδου – από τη Συρία - μέρους των πρώτων υλών – που βρίσκονται στη χώρα αυτή - για την κατασκευή χημικών όπλων και τη μεταφορά τους στη κεντρική Μεσόγειο (;) για να καταστραφούν. Μάλιστα μετά το σάλο, που δημιουργήθηκε προ 10ημέρου με αφορμή τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει για το οικοσύστημα της Μεσογείου η καταστροφή τους στο «τρίγωνο» Μάλτα – Λιβύη – Κρήτη, χάθηκε το στίγμα του Δανέζικου πλοίου, που φέρεται ότι τα απομάκρυνε από τη Συρία. Τελευταία ανακοίνωση από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (16/1/2014) αναφέρει ότι στο λιμάνι Gioia Tauro, στα νότια της Ιταλίας, θα γίνει η μεταφόρτωση των τοξικών ουσιών σε πλοίο του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού, όπου και θα … «καταστραφούν» με τη μέθοδο της υδρόλυσης. Δηλαδή με την απόρριψή τους στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, αντί της πιο «ακριβής» επεξεργασίας από τα ειδικά εργοστάσια αντιρρυπαντικών μεθόδων με τήρηση των στάνταρ ασφαλείας, όπως συστήνουν οι επιστήμονες.
Από το συγκεκριμένο θέμα:
Πρώτον, επιβεβαιώνεται ότι στο πλαίσιο των διεθνών καπιταλιστικών ανταγωνισμών το περιβάλλον είναι από τους μεγάλους χαμένους. Η λύση της υδρόλυσης «εν’ πλω» σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για το θαλάσσιο περιβάλλον, μιας και τα παραπροϊόντα της είναι τοξικές ουσίες επικίνδυνες και αυτές για το θαλάσσιο περιβάλλον. Με τη στήριξη και της «πράσινης» ΕΕ, επιβαρύνονται τα «διεθνή χωρικά ύδατα» με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, και όχι οι ισχυροί καπιταλιστικοί όμιλοι, που εμπλέκονται στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας χημικών όπλων.
Δεύτερον, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι Διεθνείς Οργανισμοί όπως αυτός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) κάθε άλλο παρά είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οργανώνουν – «κάνουν πλάτες» σε πολυεθνική δύναμη, προκειμένου να καταστραφούν εν’ κρυπτώ στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου τα επικίνδυνα χημικά, εξασφαλίζοντας ασφαλή διαφυγή για τους οικο-εγληματίες από τον τόπο του εγκλήματος, πριν οι επιπτώσεις κάνουν την εμφάνισή τους στα παράλια των χωρών της Μεσογείου. Θυμίζουμε εδώ ότι δεν υπερασπίστηκαν με ανάλογη θέρμη τα «διεθνή χωρικά ύδατα της Μεσογείου», όταν απειλούνταν από τον Ισραηλινό στρατό η ζωή των αγωνιστών που επιχείρησαν να προσεγγίσουν προ διετίας τη λωρίδα της Γάζας. Γίνεται φανερό ότι οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την κομμουνιστική απελευθέρωση ζητά να σταματήσει κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αποδέχεται παθητικά τους σχεδιασμούς των Διεθνών Οργανισμών για τη καταστροφή του Συριακού χημικού οπλοστασίου ανοικτά της Κρήτης και απαιτεί να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια. Το κόστος για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου να επιβαρύνει τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που κερδοσκοπούν δεκαετίες τώρα από την παραγωγή και εμπορία των χημικών όπλων με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη.
ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ