Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2014 Πάτρα 6/7 Ιούνη, Παλαιό Αρσάκειο.



6/7 Ιούνη (Παλαιό Αρσάκειο, Πάτρα)
Ημερήσια Είσοδος 5 €
ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ….
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η νεολαία Κομουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα με σκοπό την ανάδειξη της πολιτικής και πολιτιστικής τους πρότασης διοργανώνουν το φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2014» στον χώρο του Παλαιού Αρσακείου Πάτρας στις 6|7 ΙΟΥΝΗ. Tα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις μεγαλώνουν και εξαπλώνονται στο φόντο και της νέας ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου της νεολαίας και της εργασίας που δε βολεύεται στο ασφυκτικό πλαίσιο της κρίσης και των μνημονίων.

Το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων, εντός αυτής της νέας πραγματικότητας, συνεχίζει να βαδίζει σε δρόμο διαφορετικό από αυτόν που υπηρετούν τόσο τα αμιγώς εμπορικά φεστιβάλ με τη θυσία των πάντων στο βωμό του κέρδους, όσο και αυτόν των «παραδοσιακών» πολιτικών φεστιβάλ με την ιδιοκτησία της αλήθειας και τη βαρετά μονοσήμαντη προβολή της άποψης των διοργανωτών.

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιμένει και φέτος στη φιλοδοξία να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική, μουσική, πολιτιστική και πολιτική διαδικασία. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη διόγκωση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής, της φτώχειας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, καθώς και της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που τις «συνοδεύει». Ως διοργανωτές του φεστιβάλ των Αναιρέσεων επιδιώκουμε μια συνάντηση με άλλες συλλογικότητες, με καλλιτέχνες, διανοούμενους και δημιουργούς. Μια συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα, που να κοιτάει προς έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ κι ΕΕ, αφεντικά, χωρίς καπιταλισμό και εξαθλίωση. Με έμπνευση τους κοινωνικούς αγώνες και τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση.

Με πείσμα για την ανεξαρτησία από τις επιχειρηματικές και κρατικές χορηγίες. Με στράτευση στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού, της εργασιακής βαρβαρότητας και της πολιτισμικής παρακμής. Με πίστη στην αλληλεπίδραση, τη συνεύρεση και τη συν - δημιουργία με όσους φιλοξενούνται, συμμετέχουν, στηρίζουν κι επισκέπτονται το φεστιβάλ. Έτσι ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα ικανό σε επίπεδο πολιτικής σκέψης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αισθητικής άποψης να πάει τα πράγματα πιο μπροστά ως προς τους στόχους της κοινωνικής αλλαγής και απελευθέρωσης που ειλικρινά και δημόσια θέτουμε.



Πόσα συγκροτήματα μπορείς να δεις με 5 ευρώ;

Οι Αναιρέσεις δίνουν την απάντηση με το φετινό πολύμορφο και πλούσιο μουσικό τους πρόγραμμα…

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 6 Ιούνη οι Monostyle από τη Πάτρα θα ανέβουν στη σκηνή των Αναιρέσεων. Την σκυτάλη θα πάρουν αμέσως μετά οι One Leg Mary γεμίζοντας το χώρο με τους math rock ήχους. Για να ακολουθήσουν αμέσως μετά με ένα ταξίδι στα ακούσματα του αμερικανικού νότου οι Mr. Highway Band. Την βραδιά αναμένεται να απογειώσουν οι 1000Mods ίσως η πιο ανερχόμενη μπάντα στο χώρο του stoner.

Το Σαββάτο 7 Ιούνη,

O Απόστολος Γουγουλάκης θα ανοίξει την αυλαία της δευτερης μέρας των Αναιρέσεων ,ενώ στην συνέχεια οι Fundracar θα μας απογειώσουν με reggae, dub μουσικές.Η Ματούλα Ζαμάνη και οι σωματοφύλακές της έρχονται να μοιραστούν μαζί μας πρωτόγνωρα συναισθήματα, αγνές επιθυμίες, ολοκαίνουριες μουσικές και πονηρά βλέμματα. Με αποσκευές το Varligali, το καινούργιο δισκάκι Muma, με φαντασιακές διασκευές και με πυξίδα μόνο την καρδιά σταματούν το χρόνο και φέρνουν καλοκαιρινές ομορφιές στις καρδιές όσων ονειρεύονται. Η βραδιά θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες ώρες τις Κυριακής.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9.00 μμ.



Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα

                                                       www.anaireseis.gr

                                                       nkapatras.blogspot.gr