Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12 ΣΤΙΣ 12.00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ


Το 2008 η κυβέρνηση «όπλισε» το μυαλό και το χέρι του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στέλνοντας το μήνυμα πως το κράτος δεν θα διστάσει χύσει αίμα προκειμένου να τρομοκρατήσει τη νεολαία. Σήμερα, επανέρχεται σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, για να «δολοφονήσει» το φίλο του Αλέξανδρου, Νίκο Ρωμανό, που με το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας αγωνίζεται για το δικαίωμά του στην εκπαίδευση. Η εκδικητική μανία τους δεν φάνηκε να εξαντλείται στο ότι o Ν .Ρωμανός είδε μπροστά στα μάτια του τον αγαπημένο του φίλο να ξεψυχάει, δεν τελείωσε με τον ξυλοδαρμό του μετά την σύλληψη και την παραδειγματική δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, συνεχίζεται με την επιμονή για την στέρηση του μοναδικού παραθύρου ελευθερίας του προς τον έξω κόσμο, αλλά και με την αυταρχική προτροπή για υποχρεωτική σίτιση. Κυβέρνηση κράτος εξαίρεσης έχουν αποφασίσει να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ότι όποιος αντιστέκεται θα υποφέρει και δεν διστάζουν να θέτουν εκβιαστικά το δίλημμα : "πεθαίνετε ή σκύβετε το κεφάλι". Η αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στα αιτήματα του N. Ρωμανού και η υποτιθέμενη νομοθετική παρέμβαση Αθανασίου με μία πρόταση ανεφάρμοστη σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΤΕΙ και ήδη απορριπτέα από τον απεργό πείνας, καταδεικνύουν του λόγου του αληθές.
Η ξεκάθαρη αυτή πολιτική στοχοποίηση αποτελεί τη συνεπή συνέχεια της όξυνσης του αυταρχισμού, αλλά και της καταστολής και της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών, αποτελεί κομμάτι του νέου ολοκληρωτισμού που θέλουν να επιβάλουν ώστε να συνεχίσουν τις βάρβαρες πολιτικές της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Ομως η μνήμη του Δεκέμβρη είναι εδώ και αποδεικνύει ότι η νεολαία γνωρίζει καλά πως η οξυνόμενη καταστολή και τρομοκρατία αποτελεί συμπλήρωμα της συνολικότερης οικονομικής βίας που προωθεί το αστικό μπλοκ εξουσίας. Πολύ δε περισσότερο, όμως o Δεκέμβρης μας έχει δείξει πως η νεολαία δεν θα αφήσει την ανάλγητη και δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε έναν νέο άνθρωπο αναπάντητη!
Η νεολαία και o λαός δεν μπορούν άλλο να υπομείνουν τη δολοφονική πολιτική των μνημονίων της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, του αυταρχισμού και της
ανελευθερίας. Έξι χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008 ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την απάντηση που πρέπει για να μην αφεθεί κανείς αβοήθητος στις δολοφονικές ορέξεις του κράτους, κανείς αβοήθητος στην κρίση και τις πολιτικές διαχείρισής της.
Καλούμε κάθε νέα και νέο, φοιτητή, μαθητή, εργαζόμενο και άνεργο να αποτελέσει ενεργό
κομμάτι ενός μαχητικού, ανυποχώρητου κινήματος που θα κλιμακώσει αποφασιστικά την πάλη του ενάντια σε όσους δολοφονούν το παρόν και το μέλλον μας.
Ραντεβού το Σάββατο 6/12 στην πορεία στις 12.00 από το Παράρτημα!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Οργανώσεις Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου