Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση νΚΑ Πάτρας για τα γεγονότα της 1η Μαρτίου





Την Πέμπτη 1/3 πραγματοποιήθηκε πορεία με αντιεθνικιστικό χαρακτήρα στο κέντρο της Πάτρας. Η ισχυρή παρουσία δυνάμεων καταστολής πριν αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας , ήταν αρκετή για να  διαμορφωθεί ένα σκηνικό τρομοκρατίας στο κέντρο της πόλης. Μετά το τέλος της πορείας πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και ομάδας διαδηλωτών με αποτέλεσμα τη σύλληψη 6 ατόμων, μεταξύ αυτών και φοιτητών. Σε αυτό το σημείο, οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο και προχώρησαν σε απρόκλητη βάναυση μεταχείριση των συλληφθέντων με εκδικητικές διαθέσεις. Μάλιστα από πλευράς της δικαιοσύνης αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες οι οποίες τους απαγγέλθηκαν με βάση τον γνωστό «τρομονόμο» (άρθρο 187 Α του ποινικού κώδικα).
Τα παραπάνω γεγονότα δίνουν συνέχεια στο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που προωθείται από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις δυνάμεις καταστολής με σκοπό την πρόληψη της αντίδρασης του μαζικού κινήματος απέναντι στην αντεργατική επιδρομή . Την ίδια ώρα που οι φασίστες έχουν ασυλία για να επιτίθενται σε κόσμο του αγώνα και σε χώρους όπως η κατάληψη Libertatia, Φαβέλα κ.α , οι δυνάμεις καταστολής με υπερβάλλοντα ζήλο «δείχνουν τα δόντια τους», χτυπούν βάναυσα όσους αντιστέκονται. Τα παραδείγματα του τελευταίου διαστήματος με τις συλλήψεις  αγωνιστών στην Θεσσαλονίκη αλλά και η στάση τους απέναντι στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι ενδεικτικά.
Πέρα όμως από την προσπάθεια καταστολής των αγώνων στον δρόμο σταθεροποιείται   και το νομικό πλαίσιο για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και καταστολή τους. Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο πλαίσιο που αξιοποιήθηκε προσφάτως στην υπόθεση της Ηριάννας. Με βάση τον τρομονόμο λοιπόν προβλέπεται ένα σύνολο εξοντωτικών  ποινών , περιστολής των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που στο όνομα της καταπάτησης της τρομοκρατίας βάζει στο στόχαστρο ευθέως τον λαϊκό παράγοντα και τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας απέναντι στο κοινωνικό σφαγείο  Κυβερνήσεων ΕΕ ΔΝΤ κεφαλαίου.   
Από τη μεριά μας, θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να σπάσει το κλίμα φόβου που επιβάλλεται στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία, για την ανάπτυξη ενός νέου γύρου αγώνων που θα ανατρέψουν κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο.
Ως νΚΑ καταγγέλλουμε την στάση των αστυνομικών αρχών και το κλίμα τρομοϋστερίας που προκαλούν.
Κάτω οι τρομονόμοι και όλο το κατασταλτικό νομοθετικό οπλοστάσιο. Καμία δίωξη με βάση το άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα





νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
οργανώσεις Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου