Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Την πρώτη δήλωση μέσα από τις φυλακές του Μπερσεμπά, όπου κρατούνται έκαναν οι Έλληνες ακτιβιστές του «Στόλου της Ελευθερίας». Στη δήλωση τους, οι 22 φυλακισμένοι Έλληνες κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση του στρατού του Ισραήλ, καταγγέλλουν βασανιστήρια και άγριους ξυλοδαρμούς τόσο πάνω στα πλοία όσο και στις φυλακές, και δηλώνουν ότι δεν θα υπογράψουν την απέλαση τους αλλά και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας. 
Ακολουθεί η δήλωση:
Το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 22 Έλληνες επιβαίνοντες που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή Freedom Flotilla μεταφέροντας στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια, δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/5 πειρατική επίθεση από πάνοπλους Ισραηλινούς κομάντο στα διεθνή ύδατα.
Λίγη ώρα νωρίτερα το επιβατηγό πλοίο «Σφενδόνη» όπου επίσης επέβαιναν Έλληνες, όπως και τα υπόλοιπα 4 σκάφη της αποστολής είχαν δεχθεί παρόμοια βίαιη επίθεση.
Έγινε χρήση πραγματικών πυρών, δολοφονήθηκαν άοπλοι πολίτες.
Οι Ισραηλινοί κομάντο με προτεταμένα τα όπλα εφόρμησαν στα πλοία, χτύπησαν βάναυσα Έλληνες επιβαίνοντες ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα ηλεκτροσόκ, τους έδεσαν με χειροπέδες, τους έσυραν με αγριότητα στο κατάστρωμα.
Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίστηκε και στο λιμάνι του Ashdod που οδηγήθηκαν πλοία και επιβαίνοντες, όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης.
Οι Έλληνες και Ελληνίδες που βρισκόμαστε παράνομα κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές αρνούμαστε να δεχτούμε να υπογράψουμε οποιαδήποτε δήλωση που μας ζητά το κράτος - πειρατής.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η διεθνής αποστολή.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ, το κράτος - παρεία που καταργεί 5.000 χρόνια ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο.
Δηλώνουμε ότι όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Παλαιστίνη είναι υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε στα νερά της Γάζα μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα να πάψει να υπάρχει.
Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
φυλακές Μπερσεμπά, Ισραήλ
υπογράφοντες
οι 20 της τηλεφωνικής λίστας
οι 6 γυναίκες
Καραπύδης Γιάννης
Μπούκας Θόδωρος
ΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου