Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Για την εκδήλωση στις 12/11 για τις θέσεις του 3ου συνεδρίου του ΝΑΡ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της Π.Ε. του Ν.Α.Ρ. στα πλαίσια του διαλόγου για το 3ο Συνέδριο,στην Πάτρα την Τρίτη 12 Νοέμβρη στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.Πλήθος φίλων και συναγωνιστών από όλο το φάσμα της αριστεράς συμμετείχαν μέχρι το τέλος.Την εκδήλωση άνοιξε ο Μιχάλης Ρίζος,μέλος της Π.Ε,παρουσιάζοντας τις θέσεις.Ακολούθησαν τοποθετήσεις οργανώσεων της Αριστεράς.Συγκεκριμένα χαιρετισμούς απήυθυναν εκπρόσωποι της Κ.Ο.Ανασύνταξη,της ΑΡΑΝ,της ΑΡΙΣ,του ΣΕΚ,της αναρχικής ομάδας Δυσήνιος Ίππος καθώς και του ΕΕΚ.
Στην συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον καθηγητή Ευτύχη Παπαδοπετράκη,τον εκπαιδευτικό Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο και τον δάσκαλο Βασίλη Κακαρούμπα.Ξεχωριστό χρώμα στην συζήτηση έδωσε η παρέμβαση του παλιού ακούραστου επονίτη αγώνιστη Κάντα.
Η εκδήλωση επιδίωξε το άνοιγμα διαλόγου με όλους όσους αναζητούν και αγωνίζονται για μια σύγχρονη συλλογική απόπειρα κομμουνιστικής προγραμματικής και πολιτικής επανεκκίνησης. Με όσους αναζητούν έμπρακτα την υπόθεση του υποκειμένου συνολικά και του κόμματος πιο συγκεκριμένα. Με παλιούς συντρόφους που ξαναζωντάνεψαν και με νέους που ανακαλύπτουν. Επιχείρησε το βάθεμα και την παραπέρα ανάπτυξη του διαλόγου των δυνάμεων της σύγχρονης κομμουνιστικής αναζήτησης, σαν ιδιαίτερη συμβολή στην αναγκαία συσπείρωση και κοινή πορεία αυτών των δυνάμεων, για τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων διαμόρφωσης του αναγκαίου κομμουνιστικού φορέα της εποχής μας.
Ένα μικρό βήμα στην μεγάλη πορεία που ανοίγεται μπρος μας στην προσπάθεια για την σύγχρονη έφοδο στον ουρανό.