Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έμπρακτη στήριξη του αγώνα διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις, την τρομοκρατία και τη διάλυση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Το ΝΑΡ εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, που εδώ και 11 εβδομάδες με την απεργία τους, δίνουν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θέλουν να επιβάλλουν η τρόικα και οι ντόπιοι συνεταίροι της, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για έναν αγώνα µε χαρακτηριστικά αποφασιστικότητας και σύγκρουσης με κεντρικές επιδιώξεις και μέτρα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου και γι’ αυτό έχει µπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της αστικής δικαιοσύνης και των μηχανισμών καταστολής και προπαγάνδας. Γι’ αυτό έχει λυσσάξει εναντίον του ολόκληρο το αστικό μπλοκ εξουσίας. Και γι’ αυτό αξίζει την ολόπλευρη στήριξη όλου του εργατικού κινήματος σε δηµόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ενεργητική στήριξη της νεολαίας, όλου του λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν έμπρακτη στήριξη στους απεργούς, ενάντια σε κυβερνητικές, δικαστικές ή κατασταλτικές επιθέσεις, για την υπεράσπιση των απεργών και του δικαιώματος του αγώνα.
Οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ με τον αγώνα τους αντιμάχονται σθεναρά το σχέδιο της διαθεσιμότητας, που είναι κεντρική πολιτική επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΕ. Δείχνουν, πως όταν υπάρχει αποφασιστικότητα στα αιτήματα και τους στόχους, αλλά και τις μορφές, δεν περνάνε τα μέτρα των μνημονίων, μπορούν να αναχαιτίζονται και να μην εφαρμόζονται οι διαθεσιμότητες και απολύσεις, να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε κυβέρνηση και τρόικα. Ο αγώνας αυτός αναδεικνύει επίσης το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στη διάλυση των πανεπιστημίων και την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν είναι αγώνας συμβολικός, ξέπνοης διαμαρτυρίας, αλλά αποφασιστικός. Ανέδειξε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, αποφασίζεται και οργανώνεται «από τα κάτω», μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, οι οποίες ανατρέπουν µε συντριπτικό τρόπο ακόμα και τις προτάσεις των Δ.Σ. για αναστολή των κινητοποιήσεων, ακόμα και την ηττοπαθή στάση της ρεφορµιστικής Αριστεράς. Αντέχει κι επιμένει, παρότι η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ δεν κάνει απολύτως τίποτα για την ενίσχυση και στήριξή του. Αντίθετα, ο αστικοποιηµένος συνδικαλισμός της ήττας, με επιμονή θέλει να κρατά τους αγώνες χωριστά, όπως και το Σεπτέμβρη, στην απεργία των καθηγητών και άλλων κλάδων του δημοσίου.
Τώρα είναι ώρα για βήματα, ώστε να δημιουργηθεί άλλο κέντρο αγώνα των εργαζομένων που μάχονται, για να έχουν την πρωτοβουλία και το συντονισμό που απαιτούν οι μάχες, οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι. Τώρα είναι η ώρα για ένα πανίσχυρο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, που θα οργανώσει την αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που θα ανατρέψει μέτρα και νόμους, αντιλαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις, που θα χαράξει μια άλλη πορεία, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας και τα εργατικά συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά!
Η Εργατική Επιτροπή του ΝΑΡ, 20/11/2013
www.narnet.gr