Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Camping Αναιρέσεις 2015 στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ καλούν, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, την ανυπόταχτη νεολαία και τους εργαζόμενους στο «camping Αναιρέσεις»: ένα δεκαήμερο συλλογικών διακοπών που θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουλίουέως τις 9 Αυγούστου. Ο φετινός προορισμός του camping Αναιρέσεις είναι η Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Στο χώρο των παλιών σχολικών κατασκηνώσεων της Σαγιάδας οι νέοι και οι νέες της νΚΑ υπόσχονται να «επενδύσουν»  το μεράκι τους για να κάνουν πράξη τα αντιπροτάγματα της συλλογικότητας και της οργάνωσης σε ένα δεκαήμερο φτηνών αλλά και ποιοτικών διακοπών. Όπως κάθε χρόνο το camping έχει πλούσιο περιεχόμενο δραστηριοτήτων με αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τουρνουά σκάκι, θερινό σινεμά, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, πάρτυ, εκδρομές στις γύρω περιοχές, αλλά και πλούσιες πολιτικές εκδηλώσεις και workshops. Και φυσικά όλα αυτά μαζί με ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο, ιδιαίτερα δρώμενα για τους μικρούς φίλους του camping και άλλα πολλά, μπροστά στα γαλαζοπράσινα νερά των ακτών του Ιονίου!
                Το camping Αναιρέσεις 2015 φωνάζει στο κεντρικό του σύνθημα «Να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα»! Και τι είναι άραγε πιο ρεαλιστικό σήμερα από το «ρεαλισμό» της ανατροπής; 5 χρόνια τώρα ζούμε για τα καλά στον αστερισμό της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και του ιδιαίτερου, βάρβαρου τρόπου που την διαχειρίζονται οι ισχυροί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ζήσαμε και ζούμε το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, που στήνουν για να συνδράμουν τις επιλογές τους. Και όμως υπήρξαν πολλές στιγμές που ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας έδειξε ότι δεν υποτάσσεται. Τελευταίο στιγμιότυπο η καταβαράθρωση των πολιτικών του μνημονίου στις πρόσφατες εκλογές και η αλλαγή σελίδας στο επίπεδο της κυβερνητικής εξουσίας. Όμως παρά τα μεγάλα λόγια, είναι εμφανές πλέον, για άλλη μια φορά, ότι χωρίς τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό στην πρώτη γραμμή, καμία ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει. Χωρίς απεγκλωβισμό από την λογική της «παραμονής στην ΕΕ με κάθε κόστος», της εξυπηρέτησης ενός χρέους που είναι δομικά ληστρικό και της υποταγής στην «σοφία» της επιχειρηματικής κερδοφορίας, καμιά διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει για την πλειοψηφία που θίγεται.
                Η νΚΑ και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική απελευθέρωση με σιγουριά αναγνωρίζουν ότι ζούμε σε μια εποχή που η ιστορία πετάει και πάλι το γάντι σε όλους εμάς, τους «από κάτω»! Για την πληττόμενη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι : Ή θα μείνουμε απαθείς και αποσβολωμένοι και θα αρκεστούμε στις μισές λύσεις, στις υποσχέσεις που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν και τελικά θα βλέπουμε να ολοκληρώνεται μπροστά στα ανήμπορα μάτια μας το σχέδιο του κεφαλαίου της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης ή θα εισβάλλουμε ξανά στο πολιτικό προσκήνιο! Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι, αυτοί που παράγουμε τον πλούτο της κοινωνίας, χτίζοντας τις δικές μας δομές αγώνα διεκδίκησης και αλληλεγγύης, προτάσσοντας τα αιτήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, φέρνοντας τον κόσμο τους ανάποδα!
Δεν μας αρκεί ο ρεαλισμός του τίποτα που προτάσσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η αναβάπτιση της «τρόικας» σε θεσμούς και του «μνημονίου» σε έντιμο συμβιβασμό. Όπου οι αξιωματούχοι της ΕΕ, τα χρηματωπιστωτικά ιδρύματα εντός και εκτός της χώρας και οι ολιγάρχες του πλούτου θα συνεχίζουν να αξιώνουν τη διάλυση των ζωών μας.Χρειαζόμαστε και προτάσσουμε το ρεαλισμό της ανατροπής. Της σύγκρουσης και της αντεπίθεσης. Για να μην δώσουμε ούτε ανάσα στον σάπιο κόσμο του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού και του φασισμού, των ειδικών και των καθεστωτικών media να ανασυνταχθεί απειλώντας, «εκεί που σάπιζε να ξανατονωθεί».
Για έναν κόσμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ, ευρώ και αφεντικά. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για τον κομμουνισμό της εποχής μας απαλλαγμένο από τις στρεβλώσεις, τα λάθη και τα βαρίδια του παρελθόντος. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις και αυτήν την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος της εργατικής τάξης και της νεολαίας επιδιώκουν να αναπτύξουν και να συζητήσουν με τον κόσμο του αγώνα, μέσω των πολιτικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στο camping, αλλά και μέσα από το πολιτιστικό αντιπρόταγμα του πολιτισμού της ανατροπής.
Σταθερή επιδίωξή της νΚΑ είναι το camping να αποτελεί εικόνα απ’ το συλλογικά διαμορφωμένο μέλλον μας. Υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχουν χορηγοί που να πληρώνουν, ούτε διαφημιστές που να προμοτάρουν το camping. Δεν υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν για να κάνουν οι υπόλοιποι διακοπές. Υπάρχει μόνο το μεράκι και η πίστη μας, ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς και αυτό αποδεικνύουμε κάθε χρόνο! Υπάρχει το ένας για όλους και όλοι για έναν! Το camping, όπως και όλο το εγχείρημα των Αναιρέσεων λειτουργεί με βασικές αρχές του την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, κόντρα στους νόμους και τις βεβαιότητες της αγοράς. Κάθε χρόνο εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές σε όσους συμμετέχουν και παλεύουμε να μην αποκλειστεί κανείς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Το ίδιο θα γίνει και φέτος!
Το πλήρες πρόγραμμα του camping καθώς και οι πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές και το κόστος διαμονής θα ανακοινωθούν σύντομα στους παρακάτω συνδέσμους:www.anaireseis.gr  || www.nka.gr  || www.narnet.gr ||www.facebook.com/anaireseis
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Αττική 6933222067 || Μακεδονία 6946429813 || Ήπειρος6954413929 || Πελοπόννησος 6976629950 || Θράκη 6977691668 || Κρήτη 6971954579 || Θεσσαλία 6978907456

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου