Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ νΚΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΕΑΑΚ 11/3

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο καρναβαλικό πάρτυ ΕΑΑΚ
Κατά την διάρκεια του καρναβαλικού πάρτυ ΕΑΑΚ έλαβε χώρα ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο περιστατικό, που είχε ως αποδέκτη μέλος της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μια γνωστή ομάδα θρασύδειλων καταφεύγοντας στις συνηθισμένες πρακτικές που χαρακτηρίζουν την σταση τους σε αντίστοιχες περιστάσεις , και απορρέουν από την ματσίλα που προωθεί το σύστημα, την αλλοτριωμένη συμπεριφορά της επιβολής του ισχυρού, την επιβολή του νόμου της ζούγκλας ως κυρίαρχο τρόπο ζωής, την επιβολή της βίας όχι στον κύριο στόχο, αλλά στον διπλανό, επιτέθηκε με αποτέλεσμα την διακομιδή του συντρόφου στο νοσοκομείο.
Ως νΚΑ δεν αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμμένο γεγονός αποσπασματικά. Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που προστέιθεται στην συνολική προσπάθεια των συγκεκριμένων ομάδων να υπονομεύσουν την προσπάθεια να αναδειχθεί ένα διαφορετικό πρότυπο ζωής σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε στην παραγωγή πολιτικής, είτε στην ψυχαγωγία. Εκτός των άλλων έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο των αντιδραστικών λογικών για το χτύπημα του ασύλου και των δυνάμεων που το υπερασπίζονται.
Από πλευρά μας δεν στοχοποιούμε συγκεκριμένο χώρο ή συλλογικότητα αν και θα μπορούσαμε, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν σχέση, άλλη πέρα από αυτή του τυφλού ανίδεου οπαδού. Αλλά πρέπει επιτέλους και ο χώρος στον οποίο τα συγκεκριμένα άτομα αναφέρονται να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ως νΚΑ Πάτρας δηλώνουμε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε όχι τόσο με τα άτομα, όσο με την κουλτούρα και τις πράξεις που εκπροσωπούν. Καλούμε και άλλους χώρους της μαχόμενης Αριστεράς και του κινήματος να καταγγείλουν όχι μόνο αυτό το περιστατικό, αλλά το σύνολο παρόμοιων περιστατικών που διαδραματίζονται στην Πάτρα, και να σταθούμε αποφασιστικά ώμο με ώμο στην αντιμετώπιση τους.
Αντιμετώπιση που δεν θα είναι μόνο γραπτή ή προφορική.


Γραφειο τυπου νΚΑ Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου