Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

20 Χρόνια από το 1989: Δεν θα υπακούσουμε! Βαθαίνουμε το ρήγμα του '89! Βαδίζουμε στο δρόμο της Κομμουνιστικής Επαναθεμελίωσης!


Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 20 χρόνια από τον ιστορικό συμβιβασμό της κυβέρνησης Τζαννετάκη (μεταξύ ΝΔ και ενιαίου ΣΥΝασπισμού). Η κυβέρνηση Τζαννετάκη ήταν το αποκορύφωμα μιας ολόκληρης πορείας ενσωμάτωσης της αριστεράς στο αστικό πολιτικό παιχνίδι, αλλά και σημείο τομής για τις δυνάμεις αντίστασης και τις σύγχρονες επαναστατικές τάσεις. Αν και σήμερα κανείς δεν θέλει να θυμάται την προδοτική στάση της ηγεσίας της αριστεράς, ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στο σημερινό ΣΥΝ, οι δυνάμεις που δεν υπάκουσαν, που είπαν όχι στον εκφυλισμό και την ενσωμάτωση, που τόλμησαν να χαράξουν μια νέα πορεία στα αριστερά της συμβιβασμένης και ηττημένης αριστεράς του συστήματος είναι εδώ!


Με αφορμή τα 20 χρόνια από το όχι στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, αλλά και τα 20 χρόνια από την έκδοση του περιοδικού ΠΡΙΝ, η εφημερίδα ΠΡΙΝ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τη "σκόνη του χρόνου" της υποταγής και τις σύγχρονες προοπτικές της Αριστεράς της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009. Ο τόπος και η ώρα, καθώς και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Η εκδήλωση αυτή, ανοίγει έναν ευρύτερο κύκλο παρεμβάσεων και εκδηλώσεων με αφορμή τα 20 χρόνια από τη διάσπαση της ΚΝΕ και τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΡ, που συμπληρώνονται το Σεπτέμβρη και τον ερχόμενο Ιανουάριο αντίστοιχα.


Η εφημερίδα ΠΡΙΝ στο φύλλο της Κυριακής 21 Ιουνίου και με συνέχεια στο φύλλο της 28 Ιουνίου, περιέχει ειδικό αφιέρωμα στην περίοδο της κυβέρνησης Τζαννετάκη και την ανυπακοή στο συμβιβασμό που αναπτύχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου