Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ (9)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Καταρχήν δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για τη μεγάλη αυτή νίκη της νεολαίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνειδητοποιώντας τη μεγάλη απόσταση που τη χωρίζει πλέον από την νεολαία και συναισθανόμενη τη μεγάλη αγανάκτηση της, υποχωρεί άτακτα από τους σχεδιασμούς της για στρατό στα 18, αμέσως μετά το σχολείο και προχωρά σε μείωση της Υποχρεωτικής θητείας στους (9) μήνες .

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που κρύβεται πίσω από την κυβερνητική απόφαση. Ελλοχεύουν βέβαια προεκλογικοί καιροσκοπισμοί, ιδιαίτερες επιδιώξεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη και οι ευρύτεροι σχεδιασμοί της αντιδραστικής ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και οι δεσμεύσεις σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Όμως η εφαρμογή της μείωσης της θητείας ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ. Η κυβέρνηση τιμωρεί τους φαντάρους που υπηρετούν τώρα τη θητεία τους. Αν και άφησε να εννοηθεί σε συγκεκριμένες στιγμές ότι πρόκειται να προχωρήσει σε 9μηνη θητεία, ουσιαστικά κράτησε ΟΜΗΡΟ τους συγκεκριμένους φαντάρους. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πριν από (5) χρόνια 6μηνη θητεία που δεν το έπραξε.

Εσείς κύριε Μεϊμαράκη καλλιεργήσατε κλίμα επερχόμενης μείωσης εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι την άνοιξη του 2008, εσείς καλέσατε τους δημοσιογράφους και κάνατε λόγο για 9μηνη θητεία. Εσείς και κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη 2008 και στις αρχές Ιανουαρίου 2009 αφήσατε να εννοηθεί ότι θα αναγγείλετε Μείωση θητείας ΑΜΕΣΑ!

Αποφασίζετε ότι θα μειώσετε τη θητεία σε (9) για την ΕΣΣΟ του 2009 και ουσιαστικά τιμωρείτε τους φαντάρους που υπηρετούν τώρα και συστηματικά παραπλανήσατε, κοροϊδέψατε.

Επειδή σας μεταφέρετε από τους διοικητές και τους αξιωματικούς το κλίμα οργής που επικρατεί στις ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2008, Φεβρουαρίου 2009 και Μαΐου 2009, μειώνετε αντίστοιχα το χρόνο θητείας στους 11 μήνες για την ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου 2009 και στους 10 μήνες για την ΕΣΣΟ ΜΑΙΟΥ 2009.

Όμως γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση κύρια Μεϊμαράκη; Γιατί αυτή η διαβάθμιση στους μήνες που υπηρετούν οι φαντάροι. Από πού προκύπτει και ποιοι στοιχειώδεις κανόνες λογικής τη δικαιολογούν;

Ξέρετε όμως κύριε Μεϊμαράκη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχετε δημιουργήσει στους φαντάρους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2008. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα του εμπαιγμού σας. Είναι οι φαντάροι που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο ζόρι στα στρατόπεδα και συνεχίζουν να το τραβούν.

Σας θέτουμε ευθέως επομένως το ερώτημα: οδηγείτε ή όχι τους στρατευμένους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2008 σε ΜΑΖΙΚΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΒΟΛΩΝ, καθώς ελπίζουν ότι επιστρέφοντας από την 6μηνη αναβολή θα συμπεριληφθούν στις διατάξεις της 9μηνης θητείας και ουσιαστικά θα απολυθούν;

Γνωρίζετε κύριε Μεϊμαράκη ότι ήδη στα στρατόπεδα, φαντάροι των ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2008-Φεβρουαρίου 2009 ουσιαστικά επιλέγουν το δρόμο της Αναβολής καθώς δε μπορούν να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες της παραμεθορίου και της δύσκολης, συχνά χειρότερης δεύτερης μετάθεσης;

Ποιος θα τους σταματήσει; Πιστεύετε ειλικρινά ότι φαντάροι που έχουν φτάσει στα όρια τους μετά τον καθημερινό μαραθώνιο εκπαίδευσης-αγγαρείας-σκοπιάς τόσους μήνες, που έχουν κάνει τα άθλια, απάνθρωπα 12ημερα σκηνάκια, που τους καλοκαιρινούς μήνες θα διατάξετε να πάνε να σβήσουν φωτιές γιατί δεν προσλαμβάνετε πυροσβέστες ή κάνουν τους υπηρέτες αποσπασμένοι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και το Φθινόπωρο θα αναγκαστούν να πάρουν μέρος στις μεγάλης κλίμακας ασκήσεις (π.χ. Παρμενίωνας) ΔΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ;

Ποιος γιατρός θα τους αρνηθεί; Οι γιατροί, έφεδροι και μόνιμοι γνωρίζουν πόσο εξαντλημένοι είναι οι φαντάροι. Αυτοί όπως και όλοι οι φαντάροι, αλλά και τα στελέχη γνωρίζουν ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψει: τα στρατόπεδα δεν περιορίζονται, οι ΕΠ.ΟΠ. φεύγουν κατά εκατοντάδες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι κάμερες είτε δεν εγκαθίστανται γιατί δε δίνονται τα χρήματα, είτε και όταν μπαίνουν, δε φέρνουν καμιά βελτίωση.

Άρα, ποιος έντιμος γιατρός θα απαντήσεις αρνητικά στο αίτημα των φαντάρων για αναβολή, όταν γνωρίζουν ότι οι λόγοι ατυχήματος και αυτοκτονιών αυξάνονται εξαιτίας της πολιτικής σας;

Κύριε Μεϊμαράκη σας καλούμε να σταθείτε με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική σας στους φαντάρους και στις οικογένειες σας.

Συνειδητοποιείστε καταρχήν ότι είστε ο αποκλειστικός και μόνος υπεύθυνος για οτιδήποτε δραματικό συμβαίνει και θα συμβεί.

Η τάση Αναβολών που υπάρχει αυτή την στιγμή στις μονάδες και πρόκειται να γενικευτεί δεν είναι ζήτημα διαχείρισης των διοικητών και των αξιωματικών. Είναι ζήτημα δικής σας πολιτικής απόφασης!!!

Κύριε Μεϊμαράκη σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τους Στρατευμένους και τις οικογένειες τους.

Λύσεις υπάρχουν: να φύγουν τώρα οι χιλιάδες φαντάροι-υπηρέτες των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων (μετατιθέμενοι-αποσπασμένοι), να επιστρέψουν τα χιλιάδες στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων, να κλείσουν άμεσα τα άχρηστα στρατόπεδα που διατηρούνται μόνο και μόνο εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ (9) ΜΗΝΕΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΩΝ ΕΣΣΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009-ΜΑΙΟΥ 2009 ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου