Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Μετανάστες: Ανακοίνωση της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ

Οι τελευταίες πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης – με την πλήρη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, που αποκαλύπτει τον πραγματικό αυταρχισμό της πολιτικής του μιλώντας για «Μηδενική Ανοχή» - έχουν κοινό παρανομαστή την ταυτόχρονη επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες Ελλήνων και μεταναστών. Στην ίδια «ατζέντα», η ποινικοποίηση της κάλυψης των χαρακτηριστικών στις διαδηλώσεις, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το φακέλωμα των καρτοκινητών και η ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες ή και ακόμα η αναίτια φυλάκισή τους στα σύγχρονα Νταχάου που ονομάζονται ελληνικές φυλακές.

Η συλλογική κοινωνικοπολιτική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας ωθείται στην παρανομία, για να επιτευχθεί το «άλμα» στην εκμετάλλευση και καταπίεση που επιχειρούν από κοινού ελληνικό κράτος και κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες μετανάστες κρίνονται μη αξιοποιήσιμοι, συνεπώς θα πρέπει να φυλακισθούν (αφού δεν κατέστη δυνατόν να εξοντωθούν), καθώς η αναγνώριση σ’ αυτούς των στοιχειωδών έστω ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν αποφέρει πολιτικοοικονομικά κέρδη, αποτελεί συνεπώς περιττό έξοδο. Οι Ναζί «συγκέντρωναν» εργάτες για να τους εκμεταλλευτούν, ενώ οι συντηρητικές, αυταρχικές κυβερνήσεις σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε. «συγκεντρώνουν» όσους δε μπορούν άμεσα να εκμεταλλευτούν…

Όσο και να ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τα δικαιώματα στην εργασία, στην ποιότητα ζωής των «Ελλήνων» και ότι καταπολεμούν τους λαθρεμπόρους, τα αυταρχικά τους μέτρα, εν γνώση τους, έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα: αυξάνουν τα κέρδη των παράνομων δικτύων διακίνησης ανθρώπων (γνωστή σε όλους η συνεργασία τους με αστυνομικούς-λιμενικούς-τελωνειακούς-υπαλλήλους νομαρχιών κλπ), υποχρεώνουν τους μετανάστες να εργάζονται με το φόβο της σύλληψης-απέλασης με ακόμη χειρότερους όρους, ανοίγοντας το δρόμο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων Καραμανλή και της Ε.Ε.– ευελιξία, εργασία χωρίς ασφάλιση κλπ. Ε.Ε., ελληνικό κράτος και εργοδότες, μας σπρώχνουν να δουλεύουμε με χειρότερους όρους, μας κλέβουν κάθε δικαίωμα και ταυτόχρονα μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ μας λένε ότι για την Ανεργία φταίνε οι πολιτικοί και οικονομικοί πρόσφυγες!!!

Φυλακή λοιπόν για τους μετανάστες, φυλακή και για τους Έλληνες αγωνιστές, έξι από τους οποίους, παραμένουν ακόμη προφυλακισμένοι από το Δεκέμβριο. Αναδρομικές διώξεις αγωνιστών φοιτητών στην Ξάνθη για τα Δεκεμβριανά του 2008 και ποινικοποίηση της κοινωνικοπολιτικής δράσης. «Εθνικός κίνδυνος» οι μετανάστες, «κοινωνικός κίνδυνος» οι αγωνιστές, οι οποίοι πρέπει «να εξουδετερωθούν» κατά το σκεπτικό των δικαστικών βουλευμάτων που τους κρατούν προφυλακισμένους. Εν δυνάμει τρομοκράτες οι μουσουλμάνοι μετανάστες σύμφωνα με την έκθεση της CIA που υιοθετούν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, τρομοκράτες οι 16χρονοι μαθητές-αγωνιστές των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη που διώκονται με το Τρομονόμο με τις στημένες κατηγορίες της αστυνομίας, Τρομοκράτες και οι κάτοικοι των χωριών της Πτολεμαίδας που Αρνούνται να πεθάνουν από τον καρκίνο της ΔΕΗ. Το περιβάλλον της Γκιώνας και οι αγωνιστές που αντιδρούν στα σχέδια των εταιρειών της περιοχής σε μόνιμη απειλή. Οι ελεύθεροι χώροι και τα πάρκα Ναυαρίνου και Πατησίων στο στόχαστρο Δημάρχων, αστυνομίας και εργολάβων…

«Ζήσε λοιπόν το όνειρο στην Ελλάδα». 11 εγκαταλειμμένα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε Κάτω Νευροκόπι, Σάπες Έβρου, Ροδόπολη Σερρών, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη εκτός του οικιστικού ιστού, ενός χώρου στα όρια της Αττικής και άλλων (70 συνολικά) από λίστες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξετάζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ως «κέντρα υποδοχής», δηλ. στρατόπεδα συγκέντρωσης των συλληφθέντων μεταναστών. Απορρίφθηκαν ήδη όσα βρίσκονταν εντός κατοικημένων περιοχών, γιατί πρέπει να εμποδιστούν οι αγωνιστές του εργατικού-νεολαιίστικου κινήματος που διαμαρτύρονται στην αντιμετώπιση συνανθρώπων μας ως υπανθρώπους, ως εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ως μελλοθάνατους προς απέλαση.

Στα στρατόπεδα θα κρατούνται ως και 12 μήνες (αντί για 3 που ίσχυε ως τώρα), πρόσφυγες-όμηροι του ελληνικού κράτους, μέχρι να διευθετηθεί το πέταγμά τους – σαν περιττό σκουπίδι – έξω από τα σύνορα της εικονικής ευημερίας της Ελλάδας-εταίρου της ΕΕ.
Θα κρατούνται (πάντα με «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα») σε στρατόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί. Σε στρατόπεδα που από παντού ξεπηδούν μνήμες των δεκάδων φαντάρων και στελεχών που αυτοκτόνησαν ή έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα λόγω προβληματικών υποδομών, γεμάτα αμίαντο, χωρίς πόσιμο νερό, που για χρόνια χρησιμοποιούνται ως πεδία ασκήσεων από τον ελληνικό στρατό. Ο υπουργός Δημόσιας τάξης δεν κρύβει τις προθέσεις του «δε θα τους πάμε και σε ξενοδοχεία»!!!

Όλως «τυχαίως», οι εθνικότητες των κυριότερων μεταναστευτικών ρευμάτων, αναδεικνύουν τα σημεία του πλανήτη στα οποία η ισχυρή Ελλάδα, παρεμβαίνει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά. Αυτή τη στιγμή, στα πλαίσια του ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ ή του Ο.Η.Ε., ελληνικά στρατεύματα «αμύνονται» σε δεκαπέντε χώρες του πλανήτη! Ανάμεσά τους, Αφγανιστάν, Περσικός, Σομαλία, Σουδάν, Βαλκάνια κλπ. Η συμμετοχή στους πολέμους της Νέας Τάξης για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και τον έλεγχο πηγών και ζωνών ενέργειας συνεχίστηκε με την ενεργή συμμετοχή στη Νατοϊκή αντιτρομοκρατική σταυροφορία στο Αφγανιστάν και στον Περσικό, στην αυτοτελή στρατιωτική επεμβατική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σουδάν και στη Σομαλία, στις «ειρηνευτικές» επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και Καύκασο του Πούτιν. Οι εγχώριοι και ευρωπαϊκοί τρομονόμοι εναντίον του εσωτερικού εχθρού βρίσκουν την συνέχεια τους, στην αντιμετώπιση των «Εκτάκτων Αναγκών» όπως ονομάζονται οι σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις καταστολής των εξεγέρσεων από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ στα κράτη που κινδυνεύουν από την οικονομική κρίση με κατάρρευση.

Πίσω από κάθε μεταναστευτικό ρεύμα βρίσκεται είτε ένας βίαιος δικτάτορας που στηρίζουν οι δυτικές κυβερνήσεις για να κλείνουν συμβόλαια οι πολυεθνικές τους, είτε ένας εμφύλιος που οι δυνάμεις του νέου ιμπεριαλιστικού πλέγματος ή απλώς πολυεθνικές εταιρίες τροφοδοτούν, ανταγωνιζόμενες σκληρά μεταξύ τους για το μερίδιο της λείας. Βρίσκεται μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ρωσικού στρατού για να υπερασπίσει γεωστρατηγικά και πολιτικά συμφέροντα. Βρίσκεται η οικονομική κρίση και η ανάγκη του κεφαλαίου να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως πολιορκητικό κριό για την επιβολή της εργασιακής ανασφάλειας, της «ευελιξίας» και της ανελέητης εκμετάλλευσης και καταπίεσης για το σύνολο των εργαζομένων στο δυτικό κόσμο των αναδιαρθρώσεων. Εξάλλου τους μετανάστες είχε και έχει ανάγκη το ευρωπαϊκό και ελληνικό κεφάλαιο: αυτoί έχτισαν τη μεταπολεμική Ευρώπη, αυτοί ίδρωσαν και σκοτώθηκαν για την «Ισχυρή Ελλάδα».

Η ίδια η Ελλάδα είναι σήμερα χώρα υποδοχής και αποστολής μεταναστών. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έσπειραν φτώχια-ανεργία-λιτότητα, κατάκλεψαν με το χρηματιστήριο, έφτιαξαν τον στρατό των απασχολήσιμων, μείωσαν τους αγρότες στο 1/3 στέλνοντας ξανά μετανάστες στη Γερμανία. Νύχτα μετέφεραν τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας οι Έλληνες εργοστασιάρχες στη Βουλγαρία-Αλβανία-ΠΓΔΜ, αναγκάζοντας τους Έλληνες εργάτες και εργάτριες να μεταναστεύουν κάθε πρωινό για να εργαστούν εκεί με το μισό μισθό και χωρίς ασφάλιση, για να επιστρέψουν το βράδυ στην «πατρίδα τους». Ενώ η καθεστωτική αριστερά βρίσκεται σε πλήρη απραξία, παρακολουθώντας απλά τα γεγονότα..

Κοινό λοιπόν τα παρόν και μέλλον της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για τους μετανάστες. Είτε είναι Έλληνες, Αφρικανοί, Ασιάτες, είτε είναι μουσουλμάνοι και χριστιανοί. Αυτή τη στιγμή, σε δεκάδες πλευρές του πλανήτη, Η.Π.Α., Ε.Ε. και Ο.Η.Ε. εξάγουν «τη δημοκρατία» με πολεμικές επιχειρήσεις! Η.Π.Α. και Ε.Ε. ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη, σπέρνοντας ταυτόχρονα βόμβες, τοξικά απόβλητα, φτώχεια και απελπισία.
Κι όταν χιλιάδες ανθρώπων που διώχθηκαν από τον τόπο τους, φθάνουν στη δική μας χώρα, ονομάζονται «λαθρομετανάστες». Είναι αυτοί παράνομοι και όχι τα ξένα σ’ αυτούς στρατεύματα που τους βομβάρδισαν, ούτε οι εταιρίες που τους υποδούλωσαν, ούτε οι άλλες που κατέστρεψαν με τοξικά απόβλητα τις αφρικανικές ακτές ματαιώνοντας κάθε δυνατότητα αλιείας, ούτε όσες δημιούργησαν εμφυλίους για την απόκτηση μεγαλύτερης έκτασης εδαφών γεμάτων διαμάντια…

Δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό της οικονομικής κρίσης, διοχετεύονται στην κούρσα εξοπλισμών που απαιτείται για τη διεθνή στρατιωτική, επεμβατική δραστηριότητα της Ελλάδας. Δισεκατομμύρια που αφαιρούνται από την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση των εργαζομένων. Ανάλογα ποσά με αυτά που χορηγούνται ως επιδοτήσεις στις κάθε λογής εταιρίες. Ακόμη και αυτές που μετά την «απομάκρυνση από το ταμείο», απέλυσαν τους εργαζόμενους και μετεγκαταστάθηκαν σε χώρες των Βαλκανίων.

Χιλιάδες «παράνομοι» μετανάστες, έχτισαν τα ολυμπιακά και τα μεγάλα έργα, πληρώνοντας με τη ζωή τους με δεκάδες εργατικά ατυχήματα –δολοφονίες στο βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης. Χιλιάδες απ’ αυτούς στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνοντας οι ίδιοι τις εισφορές (που κλέβουν οι εργοδότες). Χιλιάδες απ’ αυτούς φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους για να μπορούν οι Έλληνες εργαζόμενοι να δουλεύουν δέκα ώρες καθημερινά για την ευημερία των εταιριών. Χιλιάδες απ’ αυτούς αποτέλεσαν αντικείμενα δουλεμπορίου των εταιριών «trafficing» των οποίων τα κέρδη προσαυξάνουν – κατά την κυβέρνηση – κατά 25% το ΑΕΠ!

Στον καιρό όμως της κρίσης, το ελληνικό κράτος και το κεφάλαιο, αλλά και τα «συμβούλια των σοφών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υπογεγραμμένα Σύμφωνα Σταθερότητας και οι διεθνείς οργανισμοί (ΠΟΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ), από κοινού συστήνουν ως φάρμακο, για την αντιμετώπισή της, την ανεξέλεγκτη κερδοφορία, με ή χωρίς κρατικό παρεμβατισμό. Την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση δηλ. και καταπίεση, Ελλήνων και μεταναστών και την εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικής ανάγκης για να τροφοδοτηθεί ξανά η καπιταλιστική ανάπτυξη. Τη συνεχή καταλήστευση των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων που ήδη πληρώνουν, με τις ζωές τους, την κρίση, που οι κρατούντες δημιούργησαν.

Η απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Στο Δουβλίνο, οι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ρόλο αστυνομικής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, τον οποίο υλοποιεί σήμερα η Ν.Δ., εμποδίζοντας με ακραία αστυνομικά μέτρα τους μετανάστες να μετακινηθούν στις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Το κλείσιμο επομένως των συνόρων και των λιμανιών της Πάτρας-Ηγουμενίτσας ευθύνονται που γέμισε Άγιος Παντελεήμονας, Ομόνοια, Αχαΐα και νησιά του Αιγαίου με απελπισμένους συνανθρώπους μας «ελεύθερους πολιορκημένους» της ευρωπαϊκής κτηνωδίας.


Η κατάργηση των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών κρίνεται πλέον απαραίτητη για τη βίαιη προώθηση αυτής της πολιτικής. Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι και εργαζόμενοι, πρέπει να υποταγούν στις προτεραιότητες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Την Κούνεβα που αγωνιζόταν πήγαν να σκοτώσουν οι εργοδότες και την υπόθεση έβαλαν στο αρχείο οι δικαστές, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές βλέψεις της σύγχρονης Σιδερένιας Φτέρνας. Οι μετανάστες που «περισσεύουν» πρέπει να φυλακισθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ οι υπόλοιποι να δουλεύουν ακόμη φθηνότερα. Οι «απείθαρχοι» εργαζόμενοι και νεολαίοι που διεκδικούν δικαιώματα και ελευθερίες, πρέπει επίσης να φυλακισθούν. Ο δικαστικός μηχανισμός αναλαμβάνει την εξόντωση των ελλήνων συλληφθέντων δια της προφυλάκισης και τη διασπορά του φόβου στους χιλιάδες επίδοξους αντιφρονούντες. Η κοινωνικοπολιτική δράση δεν είναι πλέον ελεύθερη και η αστική δημοκρατία δηλώνει ανελαστική σε κάθε αμφισβήτηση της. Παράλληλα, η δράση των ναζιστικών ομάδων, προωθεί στην πράξη τα σχέδια του συστήματος, ανενόχλητη από τις δυνάμεις της νομιμότητας. Ενώ η καθεστωτική αριστερά βρίσκεται σε πλήρη απραξία, παρακολουθώντας απλά τα γεγονότα..

Ελληνικό κράτος, κυβέρνηση, αστυνομία και δικαστικός μηχανισμός, σε δεδηλωμένη δημόσια ταύτιση χωρίς προσχήματα, διαμορφώνουν τη σύγχρονη νομιμότητα στοχεύοντας την εξουδετέρωση εσωτερικού εχθρού. Ενός εσωτερικού εχθρού, που περιλαμβάνει Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενους και άνεργους, νέους ή γέρους και μικρά παιδιά. Με άλλα λόγια όποιον κρίνεται εχθρικός προς τις «οικονομικές, πολιτικές ή κοινωνικές δομές της χώρας».

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Απέναντι στη «διεθνή της εκμετάλλευσης και της καταστολής», πρέπει να απαντήσει το εργατικό κίνημα, οι άνεργοι, οι μετανάστες και η νεολαία.
Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση και την «ανάπλαση» των ίδιων των ζωών μας,
από κράτος, παρακράτος και κεφάλαιο, Έλληνες και ξένοι πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά και άμεσα

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Πλήρη ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να «ανοίξουν» τα συνδικάτα γι’ αυτό το σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης.
• Όχι στην ποινικοποίηση της συλλογικής αντίστασης και δράσης. Άμεση απελευθέρωση των 6 ακόμα κρατουμένων και οριστική παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Πάλη ενάντια στην αστυνομοκρατία, την τρομοκρατία της «αντιτρομοκρατίας». Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Όχι στην ποινικοποίηση της κάλυψης των χαρακτηριστικών των διαδηλωτών. Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις. Απαγόρευση της χρήσης χημικών. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και όλες οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις. Όχι στις κάμερες, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την γενικευμένη επιτήρηση. Κατάργηση τώρα όλων των τρομονόμων.
Καταδίκη και αντίσταση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας απέναντι στη συλλογική δράση και στην ποινικοποίηση των αγώνων. Κατάργηση όλων των μορφών απαγόρευσης στην απεργία και του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης. Απείθεια στις αποφάσεις που βγάζουν «παράνομες» τις απεργίες. Ελεύθερη πολιτικοσυνδικαλιστική δράση σε όλους τους χώρους δουλειάς. Διάλυση όλου του χαφιέδικου μηχανισμού παρακολούθησης των εργαζομένων.
Κατάργηση όλων των αντιμεταναστευτικών συμβάσεων (Σένγκεν – Δουβλίνο – οδηγία της ντροπής κλπ) Αυτόματη απόδοση ελληνικής ιθαγένειας χωρίς κανενός είδους χαράτσι (όπως αυτό των 900 ευρώ!!! που δίνουν σήμερα για υπαγωγή τους στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος»!!!) στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας, για να ζουν και να σπουδάζουν ανεμπόδιστα, να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα και την ιστορία της χώρας τους.
• Πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές τρομοκρατικές πολεμικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική διεθνοποίηση που σήμερα είναι βασικές αιτίες για την κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή σε ευρύτερες περιοχές με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων.

Μια άμεση κινηματική πολιτική απάντηση είναι απαραίτητη. Προσανατολιζόμαστε στη διοργάνωση συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα, σε συνεννόηση και συντονισμό με τις πολιτικές δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και τις συλλογικότητες που συμμερίζονται αντίστοιχο προβληματισμό (προτείνουμε την Πέμπτη 25 Ιουνίου).

Συνέντευξη τύπου της Κοινής Δράσης Αλληλεγγύης, Τρίτη 23.6, ώρα 12.30.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου