Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ Σπάρτακος: νέες αυτοκτονίες φαντάρων

Ο ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
«Κι ήμουν μάχιμος στην Πλάτη (x3)…



Στον ύπνο μου το είδα, κρατούσα G3

και γύρω μου περνούσαν φαντάροι πολλοί

Μα στέλνανε εμένα σκοπιά κι αγγαρεία

Και έκανα επ' ώμου και μεταβολή»

Από αυτοσχέδιο τραγουδάκι φαντάρων της 299 ('07Β) ΕΣΣΟ στην Πλάτη Έβρου

Άλλος ένας νέος άνθρωπος άφησε χθες στις 10/07/2009 τη ζωή του στην Πλάτη Έβρου, ως ένα ακόμα θύμα, στην ατέλειωτη σειρά των θυσιασμένων για τις ανάγκες του ελληνικού στρατού. Σε μια από τις «μονάδες πρώτης γραμμής» - όπως λένε εκστασιασμένοι οι πολεμοχάρεις, αδίστακτοι και καριερίστες αξιωματικοί του ΕΣ – ο συνάδελφος βρέθηκε χθες νεκρός δίπλα στο όπλο του, σε ένα από τα φυλάκιά της.

Στις 02/07 πεθαίνει φαντάρος στο Πολύκαστρο στο Κιλκίς, στις 10/07 βρίσκουν νεκρό 26χρονο φαντάρο στην Πλάτη του Έβρου. Οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και ζωής των φαντάρων αυξάνονται εκθετικά, σε ένα στρατό που κοστίζει στα ελληνικά νοικοκυριά 58 δις ευρώ. Όμως το υπουργείο εθνικής άμυνας, η κυβέρνηση, το ΓΕΣ ούτε άκουσαν ούτε είδαν. Και κυρίως δεν ξέρουν.

Πως μπορούν, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, να πανηγυρίζουν για τη μείωση της θητείας και δίπλα τους οικογένειες να μετρούν τα πτώματα των παιδιών τους; πως γίνεται να μην ανακοινώνουν καν τα ονόματα αυτών που, κατ' ουσίαν, δολοφόνησαν;

Η κοινωνία ενημερώνεται για μια ακόμα δολοφονία φαντάρου, με θύτη τον ελληνικό στρατό, από «συγκεχυμένες πληροφορίες» της αστυνομίας. Προφανώς, ο ίδιος ο αυτουργός - για μια ακόμα φορά - κρατάει το στόμα του κλειστό. Το κυνήγι μεταναστών στα βουνά, η «μάχιμη» εκμετάλλευση χιλιάδων ελλήνων φαντάρων για ένα στρατό που στέλνει 7000 μισθοφόρους εκτός συνόρων και προετοιμάζεται να καταστείλει «τρομοκράτες» στα αστικά κέντρα της «ισχυρής Ελλάδας», η εξοντωτική απλήρωτη εκμετάλλευση και η επιβολή της πιο άγριας πειθαρχίας στην υποταγή και το παράλογο της θητείας χρειάζεται πολλούς ακόμα νεκρούς για να εμπεδωθεί.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε τη μείωση της θητείας στους 9 μήνες για τη σειρά του Αυγούστου και μεταβατικές μειώσεις για αυτές του Μαΐου και Φλεβάρη, αγνοώντας την ακραία επιδείνωση των συνθηκών και των υπηρεσιών (αποτέλεσμα της κατεύθυνσης του στρατού που ο ίδιος υπηρετεί, των βυσμάτων και της όλο αυξανόμενης εκμετάλλευσης των φαντάρων). Αγνοώντας ακόμη και τους φαντάρους της σειράς του Νοέμβρη, που θα υποστούν όλη την αδικία του μέτρου.

Στο 21 ΣΠ στην Πλάτη εξάλλου, οι φαντάροι ζούσαν και ζούνε όλο τον «παράδεισο» της θητείας στον ελληνικό στρατό. Εισιτήρια που πληρώνουν με δυσβάσταχτο κόστος για τη μετακίνηση τους στον «πολιτισμό της Ορεστειάδας» στις εξόδους τους, τρέξιμο και υπηρεσίες, φυλάκια της «πράσινης πόρτας» πάνω στα σύνορα με την «εχθρό Τουρκία» (με την οποία βέβαια μια χαρά συνεργάζονται οι ΕΠΟΠ και αξιωματικοί της Ελλάδας στις βάρβαρες αποστολές του ΝΑΤΟ).

Οι φαντάροι της σειράς του Νοεμβρίου (στην οποία ανήκε κι ο άτυχος συνάδελφος), έχουν περάσει όλη την ακραία και εντατικοποιημένη εκπαίδευση του στρατιωτικού προγράμματος: τα σκηνάκια, τις συνεχείς επιθεωρήσεις όλων των κρατικοδίαιτων επιτελών, τις πολυκλαδικές ασκήσεις και την εξόντωση του καλοκαιρινού προγράμματος (που συνεχίζεται απτόητη), τις καταστάσεις επιφυλακής και τους συναγερμούς.

Τώρα θα κληθούν να μπαλώσουν – για άλλη μια φορά με την προσωπική τους εξόντωση – όλες τις τρύπες μιας μείωσης της θητείας, χωρίς κανένα σχεδιασμό για τη ζωή των φαντάρων, με μόνο σκοπό το πολιτικό κέρδος ενός πρόχειρου μέτρου, το προσωπικό προφίλ του υπουργού Μεϊμαράκη και τη βελτίωση του ποσοστού των επαγγελματιών σε ένα στρατό που επιδιώκει να είναι όσο πιο δολοφονικός γίνεται για εχθρούς και φίλους (και πρώτ' από όλα το προσωπικό του). Άρα, πρέπει να έχει όσο το δυνατόν ευρύτερο «κοινωνικώς αποδεκτό ποσοστό θανάτων».

Αυτή είναι η «πρόνοια» του υπουργείου, της κυβέρνησης και των στρατιωτικών επιτελείων για τους φαντάρους. Μπροστά στον «προεκλογικό» καιροσκοπισμό και τη διασφάλιση του πιο αξιόμαχου στρατού για το ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό, δε διστάζουν να θυσιάσουν 20χρονους, 26χρονους και 30χρονους ανθρώπους. Δε διστάζουν να «τιμωρήσουν» με τον πιο εξοντωτικό τρόπο μια ολόκληρη ΕΣΣΟ (αυτή του Νοεμβρίου), στην οποία ανήκει η πλειοψηφία των νεκρών συναδέλφων της τελευταίας περιόδου.

Οι θέσεις τους, η διακυβέρνησή τους, τα συμφέροντα που υπηρετούν και οι καριέρες τους ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΙΜΑ.

Για μια ακόμα φορά δεν ανακοινώνουν καν το όνομα του νεκρού φαντάρου. Στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ (www.army.gr) με περισσό θράσος και ξεδιαντροπιά δεσπόζει στις ανακοινώσεις τύπου η επίσκεψη του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Βούλγαρη στην Ιταλία την ώρα που υπάρχει νεκρός φαντάρος (στο στρατό που ο κος Βούλγαρης διοικεί) με το υπηρεσιακό του όπλο. Είναι τόσες οι ευθύνες τους, που δεν τολμούν να αναρτήσουν ούτε καν εκείνη την κατάπτυστη ανακοίνωση των 30 λέξεων, που εκδίδανε για τις αυτοκτονίες.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟ.

ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου