Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Καταγγελία: ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

9ΜΗΝΟ ΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ
Από την αρχή είχαμε καταγγείλει τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση της ΝΔ στην «ξαφνική μείωση» της θητείας στους (9) μήνες. Γνωρίζαμε ότι διαμέσου της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ, η απόφαση μείωσης της θητείας πριν τις βουλευτικές εκλογές, ήταν γνωστή εδώ και μήνες στους ημέτερους, με αποτέλεσμα να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η προσέλευση γαλάζιων βυσμάτων στο Πολεμικό Ναυτικό. Δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να το παίζει «τσάμπα μάγκας», που δήθεν «έκοψε τις Μετατάξεις», τις οποίες εξάλλου ο ίδιος έκανε!!!

Διαμέσου επομένως του 9μηνου η κυβέρνηση προσπαθεί να καλοπιάσει την νεολαία που θεωρεί ότι της έχει γυρίσει την πλάτη (εξέγερση Δεκεμβρίου, φοιτητικό κίνημα ενάντια στο νόμο πλαίσιο και τα Ιδιωτικά ΑΕΙ, εκτίναξη της ανεργίας στις ηλικίες 19-24 κλπ) και ταυτόχρονα επιχειρεί να εφαρμόσει τα αντιδραστικά της σχέδια σχετικά με την Αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι με τον τρόπο που εφαρμόζει τη μείωση της θητείας, η κατάσταση στις μονάδες της παραμεθορίου θα γίνουν πολύ χειρότερες. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι ανάγκες του στρατού για επιχειρήσεις εκτός συνόρων αυξάνονται και ο φόβος απωλειών γίνεται πιο έντονος.
Στην Κύπρο, οι φαντάροι της ΕΛΔΥΚ θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση, καθώς η μοιρασιά του πετρελαίου-φυσικού αερίου που βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Κύπρου προκαλεί φόβους πολεμικής έντασης, ενώ στο Αιγαίο ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός κλιμακώνεται επικίνδυνα. Ήδη, η κυβέρνηση της ΝΔ «άρπαξε την ευκαιρία» και αγόρασε όπλα αξίας 6,5 δις ευρώ ενώ γίνονται συνεχώς απολύσεις και η λιτότητα-πάγωμα των μισθών μοιάζει χωρίς τέλος. Ακόμη, στο Αφγανιστάν οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, οι απώλειες των Νατοϊκών στρατευμάτων αυξάνονται. Η κυβέρνηση Ετοιμάζεται να υποδεχτεί φέρετρα Ελλήνων Μισθοφόρων…
Αυτοί είναι οι λόγοι που επικαλείται η κυβέρνηση για να ανεβάσει την οροφή του στρατεύματος από τους 93000, στους 103000.

Επιπλέον, οι φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου 2008, θα ζητήσουν μαζικά Αναβολή καθώς έχουν συμπληρώσει (9) μήνες θητείας και θα επιστρέψουν από την Αναβολή για να πάρουν το χαρτί της απόλυσης.

Τα μέτρα που υποσχέθηκε ο Β.Μεϊμαράκης γνωρίζει ότι δε μπορεί και δε θέλει να τα τηρήσει:

• Για να μπουν κάμερες στα στρατόπεδα χρειάζονται εκατ. ευρώ που δε δίνονται, ενώ όπου μπαίνουν οι κάμερες, οι ευθυνόφοβοι διοικητές δεν περιορίζουν τις υπηρεσίες φρούρησης που εκτελούν οι φαντάροι.
• Οι Προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. δε μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Επιπλέον, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δε θέλουν να παραδεχτούν τον τεράστιο αριθμό ΕΠ.ΟΠ που αποσύρονται αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
• Τα άχρηστα στρατόπεδα σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν από την ΝΔ, προεκλογικά. Τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα που βλέπουν το φαντάρο ως πορτοφόλι πιέζουν τους τοπικούς βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και έτσι προτάσσονται οι πελατειακές σχέσεις. Προκειμένου να μην χάσουν ψήφους δε θα κλείσουν κανένα στρατόπεδο.
Ποια είναι η λύση για την κυβέρνηση; Μα φυσικά να χώσει για μια ακόμη φορά τους φαντάρους, να τους στείλει εξορία για όλη τους τη θητεία, απομακρύνοντας τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους δικούς τους και τις ασχολίες τους, φορτώνοντας τις οικογένειες τους με μια έκτακτη φορολόγηση.


Ας δούμε λοιπόν:

1. Στον Έβρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συνολικά στις μάχιμες μονάδες αιχμής θα τοποθετηθούν αμέσως μετά την εκπαίδευσης τους όλοι οι στρατευμένοι που είναι υπόχρεοι πλήρους θητείας 9 μηνών και όλοι όσοι για ιατρικούς λόγους δεν έχουν απαλλαγεί της υποχρέωσης να κρατούν όπλο( Ι/1, Ι/2, Ι/3 με όπλο).
2. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα των νομών πέραν των ελληνοτουρκικών συνόρων θα τοποθετούνται όλοι όσοι για κοινωνικούς λόγους δικαιούνται να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία (προστάτες, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, παντρεμένοι με παιδιά κλπ) καθώς και όσοι για λόγους υγείας απαγορεύεται να κρατούν όπλο (άοπλοι Ι/3 και Ι/4). [Πηγή ΝΕΑ, Λ.ΔΗΜΑΚΑΣ 27/7/2009].
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τιμωρούν και όσους συναδέλφους για κοινωνικούς λόγους μέχρι τώρα υπηρετούσαν μικρότερη θητεία, καθώς δεν προχωρούν σε αναλογική μείωση θητείας και για αυτούς.

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη σκέφτεται τους τρόπους που θα βολέψει τα δικά της παιδιά. Με πρόφαση την ανάγκη να καλυφθούν οι ανάγκες των στρατοπέδων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αστικά κέντρα (αλήθεια γιατί είναι τόσα πολλά, για να βολεύουμε τους υπεράριθμους ανώτερους βαθμοφόρους;), ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των βυσμάτων στα Μετόπισθεν.
Πρόκειται για μια ακραία ταξική επιλογή. Για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, «αναλαμβάνοντας» όλες τις συνέπειες (ναρκωτικά, αυτοκτονίες, ατυχήματα, φόρτος εκπαίδευσης-υπηρεσιών, κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής κλπ) ενώ τα παιδιά των πλουσίων, οι γαλαζοαίματοι της ΝΔ, του πρωταθλητισμού, της βιομηχανίας του Θεάματος και της δημοσιογραφίας, θα βρεθούν στα Επιτελεία.

Απαιτούμε:

• Μείωση της θητείας στους 9 μήνες για όλους όσους υπηρετούν τώρα, με προοπτική την 6μηνη θητεία. Μείωση άμεσα της θητείας στους 6 μήνες για τους συναδέλφους που πληρούν κοινωνικά κριτήρια.
• Ίσες συνθήκες στράτευσης για όλους. Υπηρεσίες 1/1 και αύξηση των αδειών. Σεβασμό στον Ελεύθερο χρόνο μας και στα Δικαιώματα μας.
• Αναγνώριση του δικαιώματος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
• Αύξηση τώρα του μισθού των φαντάρων και αναγνώριση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Δωρεάν μετακίνηση και παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
• Κανένας νέος Μισθοφόρος. Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
• Θέλουμε Ειρήνη και Συναδέλφωση των λαών. Το Δόγμα της Αποτροπής που πλασάρουν οι πολεμοκάπηλοι και τα τσιράκια των εμπόρων όπλων σημαίνει Κλιμάκωση των Εξοπλισμών. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, λεφτά για δωρεάν δημόσια Υγεία-Παιδεία-Ασφάλιση-Πολιτισμό.
• Να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΟΑΣΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Καμιά παροχή υπηρεσίας των φαντάρων σε Νατοϊκές επιχειρήσεις και Ασκήσεις.
• Να αποχωρήσει τώρα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανικός στρατός από την Κύπρο. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις σε Αιγαίο-Κύπρο-Βαλκάνια.
• Καμιά συμμετοχή των φαντάρων σε επιχειρήσεις αστυνόμευσης, καταστολής και δίωξης μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου