Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Εξορμήσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ σε χώρους δουλειάς στο δήμο Πατρέων

Εργαζόμενοι του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση πραγματοποιούν εδώ και δύο εβδομάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στο δήμο Πατρέων.
Νέο Αριστερό Ρεύμα - ΝΑΡ
Οργάνωση Βάσης Εργαζομένων
Πάτρα Ιούλης 2009


Συνάδελφοι,

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στο δήμο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό 37 συνάδελφοι στη Μουσική βρέθηκαν στο δρόμο μετά από 12 χρόνια ανασφάλιστης δουλειάς με μισθούς των 400 ευρώ.

Αυτό το τελευταίο γεγονός έρχεται να δέσει με την όλη κατάσταση στον Δήμο. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωρομίσθιοι με 2μηνες, 4μηνες, 8μηνες συμβάσεις, stage, δελτία παροχής υπηρεσιών.

Επιδόματα που μέχρι σήμερα δίνονταν, τώρα περικόπτονται όπως η Μη καταβολή του επιδόματος του γάλατος εδώ και 1 χρόνο που παράνομα δεν έχει καταβληθεί ακόμα και η μη καταβολή επιδόματος κομπιούτερ. Η Μη πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού, οδηγεί στην απαξίωση πλήρως των τεχνικών συνεργείων ώστε τελικά να υπολειτουργούν και αυτά στοιχειωδώς να λειτουργούν μόνο με τις φιλότιμες προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων.

Παράλληλα τα Οδοιπορικά κόβονται ενώ τα παίρναμε εδώ και 20 χρόνια! Στην ουσία χάρη σε αυτά μπορούσαν και δούλευαν τα συνεργεία μια και ο δήμος δεν καλύπτει τα συνεργεία σε μεταφορά προσωπικού και υλικών προκειμένου να δουλέψουν. Και η δημοτική αρχή συμβάλλει στην διάλυση.

Περικοπές σε μισθούς για ασήμαντους λόγους ή και ανύπαρκτους με την μορφή αναφορών σε όποιους σηκώνουν κεφάλι και σαν προσπάθεια να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους. Και όλα αυτά πάνε χέρι- χέρι με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους: κηπάρια, καρναβαλικές εργασίες, τεχνικές εργασίες, στο στόχο έχει μπει εδώ από καιρό και ο χώρος των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Όργανα του αστικού κράτους έχουν γίνει πλέον οι δήμοι συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των κυβερνήσεων των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της ΕΕ.

Οι Δήμοι είναι το τοπικό κράτος που αρμοδιότητα έχει να βρίσκει τρόπους να μαζεύει χρήματα τοπικά για την κεντρική εφαρμογή της φορομπηχτικής πολιτικής του κεφαλαίου.
Εξυπηρετούν την αστική τάξη των δήμων τους με μελέτες και αναθέσεις έργων σε λίγους και «εκλεκτούς». Σε αυτούς οι πληρωμές γίνονται κανονικά χωρίς προβλήματα, στους εργαζόμενους περικοπές, απολύσεις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές στο Δήμο «κόβουν και ράβουν» υπερωρίες για όσους θέλουν, χρησιμοποιώντας το μηχανισμό των υπερωριών για να «βολεύουν» όσους είναι στενά δεμένοι με τους μηχανισμούς τους. Όσους δεν σηκώνουν κεφάλι και τους υπηρετούν. Προσπαθούν να υποτάσσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Τα ήδη υπάρχοντα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και οι εργατοπατέρες ανύπαρκτοι και βολεμένοι!

Τα Σωματεία, είναι ανύπαρκτα έχουν κατεβάσει ρολά δεν διεκδικούν τίποτα, οι συνελεύσεις έχουν γίνει πολυτέλεια. Ειδικά στο σωματείο των μονίμων υπαλλήλων η κατάσταση είναι τραγική. Εκατοντάδες εργαζομένων δεν βρίσκουν μέσο για να εκφραστούν, παλεύουν μόνοι τους αποσπασματικά και ατομικά και χωρίς στήριξη από το σωματείο τους που στέκεται με απάθεια έως και εχθρικά απέναντί τους. Μέρος του προβλήματος έχουν γίνει πλέον τα σωματεία με την πλήρη ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, με τη συναίνεση ΔΑΚΕ και ΣΥΝ - ΣΕΑΜ, και των λοιπών προϊσταμένων που κατέχουν θέση στη διοίκηση του σωματείου και μιλάνε για τα εργατικά συμφέροντα!!!

Η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο, οι εργαζόμενοι δεν εξαγοράζονται ούτε βολεύονται!

Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας!

• Ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – κεφαλαίου και δήμων.
• Μία, Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών και ριζική μείωση των ωρών εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση των συναδέλφων μουσικών και όλων των συμβασιούχων.
• Καμία περικοπή των μισθών. Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στον μισθό.
• Σωματεία ταξικά Στα χέρια των εργαζομένων και των γενικών συνελεύσεών τους, όχι εργοδοτικά ή διαταξικά.
• Όχι στον συνδικαλισμό που υποτάσσεται στον εργοδότη Δήμο
• Όχι στις δημοτικές επιχειρήσεις. Να περάσουν στις αρμοδιότητες των δήμων με εργατικό έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων.


Νέο Αριστερό Ρεύμα - ΝΑΡ
Οργάνωση Βάσης Εργαζομένων
Πάτρα Ιούλης 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου