Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ

Πάτρα, 18 Νοέμβρη 2010

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που κατέκλυσαν τους δρόμους της Πάτρας τιμώντας την εξέγερση του πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας με παλμό ενάντια στη σύγχρονη δικτατορία κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Η φετινή μαζικότητα των εκδηλώσεων για το πολυτεχνείο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα υπόγεια κοινωνικά ρεύματα αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής που αναζητούν δρόμους ανατροπής της υπάρχουσας «Νέας τάξης πραγμάτων». Σε συνδυασμό με την ευρύτερη απονομιμοποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος, αποτελεί την πρώτη ύλη για ένα μαζικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και ως συνέπεια της πολιτικής της και της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Αυτή την ορμή της λαϊκής δυσαρέσκειας, που έχει τις προϋποθέσεις να μετεξελιχθεί σε ένα εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα ανατροπής, φοβάται η κυβέρνηση και παίρνει μέτρα προληπτικής καταστολής. Η επέλαση της πολιτικής του κεφαλαίου στην παιδεία και στην εργασία, όπως εκφράζεται από το μνημόνιο και τους νόμους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απαιτεί την καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης.
Έτσι κατά τη γνώμη μας χρειάζεται να ερμηνευθεί το όργιο αστυνομικής βίας που έζησαν χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι στην χθεσινή διαδήλωση όταν δυνάμεις των ΜΑΤ «έπνιξαν» την πορεία στα δακρυγόνα σπάζοντάς την στην μέση, ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας διαδηλωτές. Έτσι ερμηνεύεται και η προκλητική παρουσία ασφαλιτών κατά τη διάρκεια αλλά και για αρκετή ώρα μετά την πορεία καθώς και οι προσαγωγές και συλλήψεις.    
Αρνητική εξέλιξη αποτελούν οι ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ (ΚΚΕ) που κατήγγειλαν ως πράκτορες και παρακρατικούς τους φοιτητικούς συλλόγους και τις χιλιάδες των εργαζομένων και νέων που τίμησαν την εξέγερση του πολυτεχνείου στο φυσικό της χώρο, στο παράρτημα, που το κράτος και τα αστικά κόμματα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σβήσουν τη μνήμη του. Η στάση της ηγεσίας της Ν.Ε επιτροπής του ΚΚΕ δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη του κινήματος ενώ ταυτόχρονα παρέχει άλλοθι στην δράση του κράτους και της αστυνομίας  που στην Πάτρα - σύμφωνα με καταγγελίες – έδρασε με την συνδρομή μελών φασιστικής οργάνωσης. Εκεί είναι το παρακράτος! Είναι άξια απορίας η αποσιώπηση των γεγονότων.  
Εμπρός για ένα κίνημα ανατροπής!
Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το όργιο καταστολής δείχνει πως μας φοβούνται. Άρα, έχουμε τη δύναμη ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, και το ξέρουν. Η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες μας. Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για να μην περάσει η αναδιάρθρωση της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν με απεργίες, διαδηλώσεις και κάθε μορφή πάλης που αντιπαλεύει τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και μαζί την πολιτική της, τα μνημόνια, το ξερίζωμα των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!                                                                                                
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση ΝΑΡ 
οργανώσεις Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου