Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΜΙΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΜΠΑΤΣΟΥΣ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν, σε συνδυασμό με την προετοιμασία των εθνικών στρατιωτικών σχηματισμών για την ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων εναντίον των κινημάτων, η συγκρότηση των υπερεθνικών στρατιωτικών και αστυνομικών μηχανισμών, ο καθορισμός του πλαισίου δράσης  και κυρίως η στοχοποίηση των εν δυνάμει εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής  Νέας Τάξης Πραγμάτων, σε Νατοϊκό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.  Την Παρασκευή 15/10/2010 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ το τελευταίο βήμα πριν από την υιοθέτηση «της νέας στρατηγικής αντίληψης της συμμαχίας», η οποία θα επικυρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισαβόνα.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΝΑΤΟ στον 21ο αιώνα,  διευρύνει τον επεμβατικό του ρόλο και αναγορεύεται σε παγκόσμιο χωροφύλακα των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών, επεκτείνει το χώρο δράσης του από την Αλάσκα μέχρι την Αφρική, όπου υπάρχουν οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Παράλληλα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών  (μεταναστευτικά ρεύματα, εργατικά-κοινωνικά κινήματα κλπ) και της Διεξαγωγής των Προληπτικών Πολέμων, δίνει έμφαση στην προληπτική επέμβαση για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης απειλής. Επιστρέφει στις καπιταλιστικές μητροπόλεις όπου το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σχεδιάζεται αν απαντηθεί με την χρήση εθνικών και υπερεθνικών στρατιωτικών δυνάμεων, που θα αναλάβουν την Καταστολή του Πλήθους! Δίπλα του στέκουν ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και η ΕΥΡΩΑΣΤΥΝΟΜΙΑ με αντίστοιχους στόχους και αποστολή.
 Πλέον το ΝΑΤΟ όχι μόνο έχει λόγο για όλα,  σε πλανητικό μάλιστα επίπεδο, αλλά σχεδιάζει και επανδρώνει ανάλογα και τις στρατιωτικές του δυνάμεις. Απειλή πλέον θεωρείται:  οι κλιματικές αλλαγές, οι ενεργειακές κρίσεις, οι ανθρωπιστικές καταστροφές, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο (που βεβαίως οι ίδιες οι ΗΠΑ πρώτες διεξήγαγαν ενάντια στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν), το ζήτημα της μετανάστευσης.
Αξίζει πιστεύουμε τον κόπο να υπενθυμίσουμε το προσχέδιο του νέου Νατοϊκού δόγματος που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δωδεκαμελή ομάδα ειδικών, με επικεφαλής την Αμερικανίδα πρώην υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ (17/5/2010).
Σύμφωνα με αυτό, τα 10 επόμενα χρόνια, το ΝΑΤΟ θα έχει τέσσερις μεγάλες στρατιωτικές και αλληλοεξαρτώμενες αποστολές:
1. Υπεράσπιση των χωρών - μελών έναντι οποιασδήποτε απειλής - επίθεσης.
2. Εκστρατευτικές δυνατότητες για στρατιωτικές επιχειρήσεις πέραν της ζώνης της συμμαχίας, όπως στο Αφγανιστάν και η Αλάσκα.
3. Συνεργασία με άλλους εταίρους εκτός ΝΑΤΟ (όπως Η Ρωσία), για να αντιμετωπίζονται οι νέες απειλές (κυβερνοεπιθέσεις, πειρατεία, διάδοση των βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων, κίνδυνος να υπάρξει έλλειψη ενέργειας).
4. Χορήγηση βοήθειας για το σχηματισμό της αστυνομίας και του στρατού στις χώρες που ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο (Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσσοβο), ώστε «η Βορειοατλαντική Συμμαχία να συμβάλει στη διεθνή ασφάλεια». Έναν ρόλο που παίζει εδώ και χρόνια  ο ΟΑΣΕ.
Δηλαδή το ΝΑΤΟ αποκαλύπτει τον ανοικτά διατυπωμένο Αντεπαναστατικό του ρόλο, καθώς δηλώνει ευθαρσώς ότι θα συνδράμει στην καταστολή κάθε κοινωνικής εξέγερσης, κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης που απειλεί με Ανατροπή το αστικό κατεστημένο! 
Όσον αφορά τις επιλογές του ελληνικού αστικού κατεστημένου, που εκτιμά ότι πολλοί από τους στόχους του ΝΑΤΟ αντανακλούν την ελληνική οικονομική-πολιτική-κοινωνική πραγματικότητα, είναι ενδεικτική η υψηλόβαθμη εκπροσώπηση του στην κοινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ, από τους υπουργούς Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, οι οποίοι σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν την πλήρη συστράτευσης τους σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς.
 Σε κοινή τους ανακοίνωση υποστήριξαν ότι στην παρούσα φάση της διαδικασίας, «τα σχέδια των κειμένων που βρίσκονται υπό επεξεργασία για να υπογραφούν από τους αρχηγούς των κρατών μελών της συμμαχίας στη Σύνοδο Κορυφής, ανταποκρίνονται στις επιλογές που έχει κάνει η χώρα μας».
Είναι σαφές ότι ο ελληνικός αστικός κόσμος μέσω της συμμαχίας του με το κράτος φονιά του Ισραήλ, την στρατιωτική του παρουσία σε 15 χώρες, τη μετατροπή του Πολεμικού Ναυτικού σε Ωκεάνιο και τα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα σε περιβάλλον τεράστιας κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης, την συμμετοχή στην Αντιπυραυλική Ασπίδα των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο από την παγκόσμια λεία για τους Έλληνες κατασκευαστές-εφοπλιστές τραπεζίτες-βιομήχανους, πολεμικά συμβόλαια όπως αυτά του Κόκκαλη για την Αντιπυραυλική Ασπίδα και τις φρεγάτες για τα πολεμικά ναυπηγεία, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει τους όρους υλοποίησης των στρατηγικών συμμαχιών με ΗΠΑ-ΚΙΝΑ-Ε.Ε. και διεκδίκησης ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.  
Εξάλλου αυτά ήταν και σε μεγάλο βαθμό τα επίδικα της διαβούλευσης των υπουργών  Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ:  νέο στρατηγικό δόγμα, νέα δομή δυνάμεων, το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασφάλειας, τη μεταρρύθμιση των οργανισμών της συμμαχίας, τις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ, τις διαδικασίες εξοικονόμησης πόρων. Ζητήματα που θα οριστικοποιηθούν στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αντίστοιχες κατασταλτικές πρωτοβουλίες τρέχουν και από τη μεριά του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού σχηματισμού, την Ε.Ε.   
«H ειδική ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, EUROGENDFOR (EUROpean GENDarmerie FORce) έρχεται σύντομα στην Ελλάδα για να κατευνάσει τις λαϊκές αναταραχές και τα φαινόμενα εξέγερσης που συνοδεύουν τη  δυσαρέσκεια του κόσμου για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα στρατό που έχουν στη διάθεσή τους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φανεί ότι στα φαινόμενα καταστολής της εξεγέρσεων δεν αναμειγνύεται ο δικός τους στρατός, αλλά ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης.
 Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής αποτελείται από 5 κράτη μέλη της Ε.Ε. - Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία, ενώ το ηγετικό της Επιτελείο έχει τη βάση του στην πόλη Βιτσέντζα (Vincenza) της Ιταλίας.
 Η είδηση για την αποστολή του μηχανισμού στην Ελλάδα αναρτήθηκε αρχικά, το Μάρτιο του 2010, από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Kopp Verlag. Όπως σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος, Udo Ulfkotte: "Την ώρα
που οι Γερμανοί προτείνουν στους Έλληνες να ξυπνούν νωρίτερα και να δουλεύουν περισσότερο για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, στους ελληνικούς δρόμους συσσωρεύεται η οργή. Και έτσι στις Βρυξέλλες
αρχίζουν όλες οι προετοιμασίες της κινητοποιήσεως, για πρώτη φορά, ενός ειδικού σώματος της Ε.Ε. για την καταστολή των αναταραχών". Ο ευρω-στρατός είναι εφοδιασμένος με αρμοδιότητες Μυστικών Υπηρεσιών
και συνεργάζεται στενά με τους ευρωπαϊκούς στρατούς για την εγγύηση και εξασφάλιση "της ασφάλειας στις ευρωπαϊκές περιοχές όπου υπάρχουν κρίσιμες καταστάσεις. Για την στρατηγική κινητοποιήσεως αποφασίζει ένα πολεμικό συμβούλιο υπό μορφή υπουργικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τούς υπουργούς
Αμύνης και Ασφαλείας των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών κρατών", σημειώνει ο αρθρογράφος.
 Μόλις το "υπουργικό επιτελείο κρίσεων" υποδείξει πού υπάρχει κρίση, το ειδικό σώμα μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην καταπολέμηση αναταραχών, ανταρσιών και μεγάλων, πολιτικών διαδηλώσεων. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αμύνης εκθείασε την EUROGENDFOR στην ιστοσελίδα του με τις εξής λέξεις: «Αστυνομία ή Στρατός; Μία Ευρωπαϊκή Μεραρχία υπόσχεται την λύση
".
Βεβαίως, τα κατασταλτικά αυτά σενάρια έφτασαν πολύ κοντά σε υλοποίηση τις νύχτες της Εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008, όταν προτάθηκε από την Ε.Ε. η συνδρομή με αστυνομικές δυνάμεις στην «πάταξη των διαδηλωτών». Ταυτόχρονα, ο Ελληνικός Στρατός μπήκε σε Επιφυλακή, μοιράστηκε επιπλέον οπλισμός και οι αξιωματικοί προέβησαν σε ιδεολογική κατήχηση, ενώ   η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν έτοιμη να ενεργοποιήσει τις πιο αντιδραστικές πτυχές του Αστικού Συντάγματος, σχετικά με την αντιμετώπιση Έκτακτης Ανάγκης! Ο Ελληνικός στρατός τέθηκε ξανά σε κατάσταση Επιφυλακής, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια της τεράστιας εργατικής κινητοποίησης, έτοιμος να αντιμετωπίσει ακραίες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα τροφοδοτούσε η εργατική οργή και αγανάκτηση όπως εκφράστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ
Η καλύτερη απάντηση του κόσμου της εργασίας είναι η ανάπτυξη αποφασιστικών και μαχητικών εργατικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής επίθεσης, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και των τεράστιων πολεμικών εξοπλισμών, η ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-Εργοδοτών.
Είναι η ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό που θα μπλοκάρει τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον του εργαζόμενου εχθρού-λαού.
Η δήλωση εκατοντάδων φαντάρων από δεκάδες στρατόπεδα ότι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αποτελεί τροχιοδεικτική βολή της κλιμάκωσης της αμφισβήτηση των φαντάρων πίσω από τις μάντρες των μονάδων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ.6932955437diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου