Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «VINCI» ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑ ΠΑΤΡΑΣ…ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «VINCI» ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑ ΠΑΤΡΑΣ…ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ατύχημα με την ανατροπή φορτηγού χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος εργαζόμενος συνέβη προχτές το απόγευμα στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας «Vinci» στην Παναγοπούλα, όταν οικοδόμος αναγκάστηκε από την εργοδοσία να κάνει και τον οδηγό του φορτηγού οχήματος. Μάλιστα, η εργοδοσία δε σταμάτησε εκεί καθώς αμέσως μετά το ατύχημα ανάγκασε και πάλι τον οικοδόμο να οδηγήσει άλλο φορτηγό συνεχίζοντας κανονικά τη δουλειά!

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας υπογραμμίζοντας: «Η εταιρεία "Vinci" φαίνεται ότι συνεχίζει να βάζει την κερδοφορία της πάνω από τη ζωή των εργαζομένων, καθώς εξακολουθεί η ίδια επικίνδυνη κατάσταση στα εργοτάξιά της, καταπατώντας τα πάντα. Για μια ακόμα φορά επέβαλε σε εργαζόμενο που έχει προσλάβει ως οικοδόμο να κάνει ταυτόχρονα και τον οδηγό και τον χειριστή, με αποτέλεσμα να συμβεί το νέο ατύχημα, ενώ συνεχίζεται το εξοντωτικό 10ωρο ωράριο που δουλεύει η κάθε βάρδια».

Το Συνδικάτο καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας «να σταματήσει να παίζει "παιχνιδάκια" με τις κατασκευαστικές και να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαφορετικά όταν θα συμβεί το επόμενο θανατηφόρο ατύχημα, την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν η Επιθεώρηση Εργασίας με τους πολιτικούς της προϊστάμενους (κυβέρνηση, δήμος, νομαρχία) και η εργοδοσία».


Πηγή:  http://prezatv.blogspot.com/2010/10/vinci.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου