Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Γράμμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ προς τη σειρά του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ '09

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ

Σήμερα, για τη «μαμά πατρίδα» περνάς τις πύλες του «παραλόγου της θητείας». Ο «στρατός σημαίνει ισότητα», «σέβεται τον φαντάρο», «υπερασπίζει την άμυνα τις χώρας», «σημαίνει αξιοπρέπεια». Όμως:

Πόσο ίσοι είναι οι φαντάροι της παραμεθορίου, που πάνε από σκοπιά σε αγγαρεία για μήνες συνεχόμενους, με τα βύσματα των επιτελείων, τις 5500 μετατάξεις γαλάζιων βυσμάτων σε ναυτικό-αεροπορία μόνο τον τελευταίο χρόνο, τις άγραφες άδειες των βολεμένων; Σε «στρατό - κολέγιο» τι δουλειά έχουν τα ατομικά-ομαδικά καψόνια; Το «πέσε και πάρε»; Τα φασιστικά άσματα; Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις με 6000 φαντάρους-υπηρέτες για φθηνές διακοπές των αξιωματικών; Οι 50 νεκροί από το ’06 ως τον Ιούλιο του ’09; Ποια «εθνική άμυνα» υπερασπίζονται 6000 στρατεύματα εκτός συνόρων (Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Αφρική κλπ), αφήνοντας τους φαντάρους να «λιώνουν» σε σκοπιές-αγγαρίες για να μπαλώσουν τις τρύπες του στρατού και του κράτους της «ισχυρής Ελλάδας»; Ποια αξιοπρέπεια ζουν οι φαντάροι που βλέπουν την οικογένεια να γονατίζει σε πολιτικούς, στρατιωτικούς, παπάδες; Θέλουν να «σκέφτεσαι τα χειρότερα», να φοβάσαι. Βάλε βύσμα, γίνε σαν αυτούς. Να ’σαι πειθήνιος. Να πειστείς πως το παράλογο έχει λογική.

Μεϊμαράκης και στρατιωτικοί πανηγυρίζουν για το 9μηνο, ενώ η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 6μηνο για να εκλεγεί το ’04. Τα ίδια κόλπα έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα όλη η θητεία θα γίνεται στα σύνορα, ενώ τα μέλη της ΟΝΝΕΔ θα κρύβονται στο Πεντάγωνο. Ταυτόχρονα, ντύνουν ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ φτωχούς κι άνεργους, ψάχνουν εθελοντές στην Παλλαϊκή Άμυνα. Λέσχες Εφέδρων-Φασιστών κυνηγούν απεργούς και μετανάστες στο όνομα εκτάκτων αναγκών. Ενώ τα βρίσκουν με τους Τούρκους «ομολόγους» τους στο ΝΑΤΟ, προκαλούν ένταση στο Αιγαίο, ξοδεύουν δις σε όπλα. Ενώ έστειλαν μανούλες να ψάχνουν αδικοχαμένους γιους στην Κύπρο (σ’ένα «βρώμικο πόλεμο») συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις κι επεισόδια. Στέλνουν φαντάρους εκτός συνόρων (στην «ελληνική» Κύπρο), δελεάζουν με «προνόμια» για να γίνουν ξένος στρατός, σε ξένη χώρα, με διαρκή συναγερμό, συνεχή πολεμική ετοιμότητα, ατελείωτη εκπαίδευση και ποινές. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Θητεία «με ανθρώπινο πρόσωπο» σημαίνει σκοπιά-αγγαρεία-ασκήσεις, «χώσιμο» σε φωτιές-πλημμύρες-λαθρεμπόρους με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής μας. Λιγότερο κράτος και θέσεις εργασίας. Στρατόπεδα χωρίς πόσιμο ή ζεστό νερό, χωρίς θέρμανση ή αξιοπρεπές φαγητό, γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο. Το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού συνεχίζει να περνά πάνω από τις ζωές των στρατευμένων. Μέσα από τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού και της υποταγής στους «ανώτερους». Οι αγορές όπλων, ρεμούλες δις, συνεχίζουν να περνάν από εθνικά ιδεώδη «τουρκοφάγων και μακεδονομάχων»: ιδανικό άλλοθι για απλήρωτη και μέχρι τελικής πτώσης εκμετάλλευση της νεολαίας στο βωμό του έθνους.

Όμως ηρέμησε. Οπλίσου με θάρρος, αλληλεγγύη, συντροφικότητα και συναδελφικότητα
Μπορούμε να νικήσουμε! Και ΝΙΚΑΜΕ!


Δυστυχώς για αυτούς και για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους τους, η πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή. Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στη «θητεία του παραλόγου»: Το γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Από τις νίκες στα στρατόπεδα, τη σύγκρουση με φασιστικά, εθνικοπατριωτικά άσματα και μαθήματα, την αλληλεγγύη μέσα κι έξω από το στρατό. Το γνωρίζουν από τη συνεπή και πολύχρονη παρουσία του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ είναι αποτέλεσμα δικών μας κινητοποιήσεων.

Οι συνεχείς καταγγελίες από τα στρατόπεδα, η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της στράτευσης στα 18, οι αρνήσεις μεταθέσεων στην ΕΛΔΥΚ, η αποτυχία τρομοκράτησης των φαντάρων, δείχνουν πως η νεολαία πια όλο και λιγότερο υποτάσσεται, όλο και λιγότερο φοβάται. Αγωνίζεται για τα δικαιώματα της. Αντίθετα, φοβάται η κυβέρνηση. Φοβούνται τα επιτελεία. Τρομοκρατούνται από την οργή και τη ζωντάνια της νεολαίας. Γι’ αυτό, αλαφιασμένοι τρέχουν να ανακηρύξουν το 9μηνο. Μήπως μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, μας χρυσώσουν το χάπι. Για να συνεχίσουν να μας εκμεταλλεύονται, να μας σκοτώνουν σε σκοπιές, ασκήσεις κι αγγαρείες, είτε σε 9 είτε σε 12 μήνες.

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

Καλούμε τους νέους συναδέλφους να κάνουν το βήμα παραπάνω. Απέναντι στη διαπαιδαγώγηση του βύσματος, της ρουφιανιάς και του ατομισμού, να προτάξουν αλληλεγγύη και συλλογική δράση. Να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες της θητείας. Να συγκρουστούν με το βάναυσο θεσμό του ελληνικού στρατού. Καμιά εξουσία δεν έχουν πάνω σας. Βγείτε παραπονούμενοι στην αναφορά, υπερασπιστείτε (από το Σύνταγμα & το Στρατιωτικό Κανονισμό 20-1) τα δικαιώματα σας. Ποιος θα κάνει κάτι, αν όχι εμείς οι ίδιοι; Αν όχι ο γονιός; Όπου φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι κι άδειες.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Αξιωματικοί και Διοικητές φοβούνται περισσότερο από εσάς. Οι καταγγελίες μπαίνουν στο φάκελο τους. ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποτελέσματα. Σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης οι νεοσύλλεκτοι αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις σε καψόνια-αυθαιρεσίες, σταμάτησαν ακραίες συμπεριφορές αξιωματικών, αρνήθηκαν την ΕΛΔΥΚ.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.
• Δε δεχόμαστε μεταθέσεις στο Β’ Γραφείο και τη Στρατονομία, να γίνουμε Δόκιμοι (ΔΕΑ), φαντάροι που διατάζουν φαντάρους. Δεν αποκρύπτουμε σωματικά προβλήματα. Το Ι1 δεν είναι μαγκιά.
• Δε δεχόμαστε να μας αφαιρούν εφημερίδες-βιβλία, έλεγχο από τη Στρατονομία στους θαλάμους χωρίς όλοι να είναι παρόντες και να εξηγηθεί ο λόγος της έρευνας.
• Βγαίνουμε παραπονούμενοι για ό,τι μας αφορά και μας ενοχλεί.
• Αρνούμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ασκήσεις ΝΑΤΟ-ευρωστρατού.
• Εναντιωνόμαστε στην προπαγάνδα αξιωματικών κατά του εχθρού-λαού, όπως ο ταγματάρχης που έλεγε το Δεκέμβρη: «όσοι κάνουν επεισόδια είναι εχθροί… οι καταστηματάρχες είμαστε εμείς»!
• ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ πυροσβέστες ή νοσοκόμοι, άμισθοι δούλοι. Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται.
• Απαιτούμε υπηρεσίες κυκλικές και 1/1. Ελεύθερο χρόνο να τον περνάμε όπως θέλουμε.
• Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη, στον τόπο κατοικίας. 9ΜΗΝΗ θητεία για όσους υπηρετούν τη θητεία τους. Διπλασιασμός των αδειών. Υπηρεσίες 1-1 για ΟΛΟΥΣ (παλιούς και νέους). Πρώτο ζήτημα η ζωή των φαντάρων (όχι οι υπηρεσίες).
• Κανένας φαντάρος ή στέλεχος σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.
• Αύξηση μισθού, πλήρης ασφάλιση και κάλυψη των αναγκών των στρατευμένων: υγειονομικές υπηρεσίες, διαβίωση, μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμό, ενημέρωση.
• Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες. Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων. Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.
• Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία και τα «καψόνια». Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών. Πολιτικό προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επιμελητείας.
• Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.
• Να φύγουν τώρα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Τουρκικός στρατός Κατοχής και Βρετανικές Νατοϊκές βάσεις από την Κύπρο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Αιρετές και ανακλητές Επιτροπές Φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα και αιτήματα των φαντάρων θα καθορίζονται από αυτές, θα υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή.
Δικαίωμα ομαδικών παραπόνων, δημοσιοποίησης της κατάστασης στο στρατόπεδο.

Ανεξάρτητα απ’ τα κομματικά πιστεύω του καθενός, ενάντια στη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής υπάρχει ο Συλλογικός Αγώνας. Οι βελτιώσεις στα στρατόπεδα οφείλονται στην αγωνιστική δράση των φαντάρων, τις καταγγελίες, την πίεση που ασκούν γονείς και κοινωνικοί φορείς.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου