Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Χθές - 41η ημέρα απεργίας πείνας του Θοδωρή Ηλιόπουλου - εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης η ΑΔΕΔΥ

Χειροτερεύει διαρκώς η κατάσταση της υγείας του αγωνιστή Θ. Ηλιόπουλου. Σήμερα διανύει την 42η ημέρα απεργείας πείνας ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και σύμφωνα με τους δικηγόρους του πλέον ο οργανισμός του αδυνατεί να πάραγει αίμα λόγω της έλλειψης τροφής.

Η αξιοπρεπής στάση του δίνει διαρκώς το μήνυμα πως οι αγωνιστές αλλά και οι αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων δεν κατασταίλονται, δεν φυλακίζονται!

Η Επιτοπή Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο καλεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου, σε πανελλαδική δράση (http://nkapatras.blogspot.com/2009/08/2408.html)

Χθές - 41η ημέρα απεργίας πείνας του Θοδωρή Ηλιόπουλου - εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης η ΑΔΕΔΥ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου από τις 18 Δεκέμβρη 2008 μέχρι σήμερα λόγω συμμετοχής του στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος είναι ο μόνος που εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί, παρότι ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υπερασπίζεται την αθωότητά του.

Η προφυλάκιση είναι ούτως ή άλλως ένα καταχρηστικό μέσο, στην περίπτωση όμως αυτή παίρνει πλέον εκδικητικό χαρακτήρα.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μετά την απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισής του και την ανανέωση της προσωρινής κράτησής του για άλλους έξι μήνες ξεκίνησε απεργία πείνας στη φυλακή από τις 10 Ιουλίου.

Σήμερα διανύει την 41η ημέρα και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου