Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Επιστολή του αγωνιστή του αντιμιλιταριστικού κινήματος Θ. Τριαρίδη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την συγκεκριμένη επιστολή του αγωνιστή του αντιμιλιταριστικού κινήματος Τριαρίδη που με σαφή και απόλυτο τρόπο ξεκαθαρίζει την άρνηση παροχής οποιασδήποτε υπηρεσίας του στο πλαίσιο της εφεδρείας στον ελληνικό στρατό.

Νομίζουμε ότι πρέπει να σταθούμε στις αξίες και στα ιδανικά που στηρίζουν την εν λόγω επιλογή του, που πλέον βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με σημαντικό τμήμα της νεολαίας στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η στάση του συγκεκριμένου αγωνιστή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε το γεγονός της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του ελληνικού στρατού, την εμπλοκή του με τους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και της δράσης του ως κατοχικής δύναμης, την επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της Ε.Ε., χρήσης του στρατού ως κατασταλτικής δύναμης εναντίον των κινημάτων, αλλά και τον ρόλο που παίζει στο πλαίσιο του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Κανείς, θα μπορούσε να αντικρούσει την παραδοχή ανόδου των αντιπολεμικών-αντιμιλιταριστικών αισθημάτων των νέων ανθρώπων μελετώντας τις χιλιάδες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών. Όμως, θα ήταν μια βεβιασμένη σκέψη που δε θα υπολόγιζε τους λόγους επιβίωσης και εργασιακής ανασφάλειας που ωθούν τους νέους να γίνουν ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ, όπως επίσης δε θα μετρούσε και τους χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. που εγκαταλείπουν την «στρατιωτική καριέρα» μετά τα πρώτα χρόνια εξάσκησης της.

Θεωρούμε ότι η απόφαση του Τριαρίδη ανήκει στην καθημερινή, τεράστια προσπάθεια ανάπτυξης μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό, ακολουθεί τα βήματα του αγωνιστή Μπαλτούκα που επίσης αρνήθηκε να συμμετέχει σε άσκηση εφέδρων, δικάστηκε και αθωώθηκε, υποστηριζόμενος από ένα πλατύ αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα.

Για όλους αυτού στους λόγους εκφράζουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας.

Καλή Επιτυχία

Είμαστε στο πλευρό σου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΡΙΑΡΙΔΗ

Αγαπητοί φίλοι γεια σας

Στις 4 Αυγούστου του 2009 ο ελληνικός στρατός, τον οποίο είχα υπηρετήσει σαν καλός υποψήφιος δολοφόνος στα χρόνια 1994-1995, μου επέδωσε Φύλο Ατομικής Προσκλήσεως για μια Ημερήσια Επίσκεψη στη 12 μεραρχία και στο Στρατόπεδο Καμπάνη του Κιλκίς. Πρόκειται για μια τρίωρη επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα - η οποία ωστόσο παράγει όλα τα έννομα αποτελέσματα της στρατιωτικής υποχρεωτικής εφεδρικής θητείας. Ως εκ τούτου η άρνηση αυτής της «τρίωρης επίσκεψης συνεπάγεται ποινική δίωξη για ανυποταξία και πενταμελές στρατοδικείο.

Ουσιαστικά με αυτήν την «υποχρεωτική πρόσκληση» ο ελληνικός στρατός μου έκανε ένα σπάνιο όσο και απρόσμενο δώρο: μου έδωσε την ευκαιρία να τον αρνηθώ και να εισπράξω το κόστος για αυτό. Γιατί είναι αυτονόητο πως μετά από τουλάχιστον 5 βιβλία και 60 άρθρα όπου χαρακτηρίζω τον στρατό ως έναν απάνθρωπο μηχανισμό βιολογικού και συμβολικού φόνου, ως θεσμό θανάτου και τελετουργία μίσους, δεν θα μπορούσα παρά να αρνηθώ οποιαδήποτε στράτευση, οποιαδήποτε συμμετοχή, οποιαδήποτε επίσκεψη, εντέλει οποιαδήποτε συναίνεση και υπαγωγή σε όσους θεωρούν τον θεσμοθετημένο φόνο συνθήκη και προϋπόθεση της ανθρώπινης κοινωνίας.

Έτσι συνέταξα την ακόλουθη Δήλωση άρνησης στράτευσης την οποία σήμερα απέστειλα σε όλες τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, τη δημοσίευσα στην ιστοσελίδα μου και, με το παρόν μήνυμα, την κοινοποιώ και σε εσάς. Σε αυτήν επιχειρώ να περιγράψω την διαδρομή μου προς αυτήν την άρνηση:

http://www.triaridis.gr/keimena/keimD062.htm

Φυσικά θα ήταν χρήσιμο να σημειωθεί το αυτονόητο: είναι σαφές πως με τούτη την άρνηση στράτευσης, σήμερα και στη φάση ζωής που βρίσκομαι, διακυβεύω ελάχιστα - σε αντίθεση με άλλους που έκαναν αντίστοιχες δηλώσεις (παίρνοντας τις αντίστοιχες αποφάσεις) με τεράστιο προσωπικό κόστος, σε καιρούς πολύ δυσκολότερους, τότε που όλοι δειλιάζαμε.

Είναι επίσης αυτονόητο πως θα επιδιώξω με κάθε τρόπο να δικαστώ από το πενταμελές στρατοδικείο για τούτη την άρνησή μου - και το παράλογο όσο και παρα-νοϊκό σχήμα «ένα στρατοδικείο για μια τρίωρη επίσκεψη» με πεισμώνει αφάνταστα. Ήδη σήμερα το πρωί έστειλα συστημένη την δήλωση αυτή τόσο προς το 1ο στρατολογικό γραφείο Θεσσαλονίκης, στην 12η Μονάδα Επιστρατεύσεως και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού δηλώνοντας την διεύθυνση μου (για να μην μπορούν να ισχυριστούν πως «δεν με βρήκαν λόγω . αγνώστου διαμονής»), τα τηλέφωνα μου, τα e-mail μου - ενώ φυσικά δημοσιεύω τη Δήλωση και στο ίντερνετ, στην ιστοσελίδα μου και όπου αλλού. Στόχος μου: να μην «παραπέσει» στις καλένδες τους η περίπτωσή μου αλλά να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τον αντισυνταγματικό και, κατ' επέκταση, παράνομο «νόμο» τους και με δικάσουν - έτσι ώστε να καταγραφεί και να καταδειχτεί στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση ο προγραμματικά παρα-νοϊκός και προγραμματικά απάνθρωπος χαρακτήρας του στρατού και, κατ' επέκταση, κάθε στρατιωτικής νομοθεσίας. Θεωρώ μέγιστη τιμή το να σταθώ απέναντι σε έναν θεσμό θανάτου σε ένα στρατοδικείο - την πιο σημαντική πολιτική παρακαταθήκη που έχω να αφήσω στα παιδιά μου.

Δικηγόρους μου για την υπόθεση αυτή ορίζω τρεις φίλους μου: τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης Θωμά Χαραλαμπίδη και Αλέξανδρο Καρδασιάδη και τον δικηγόρο Βέροιας Γιάννη Ιερόπουλο.

Πολλούς χαιρετισμούς σε όλους.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου