Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Παράσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο από μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων

Υπουργείο Δικαιοσύνης:« ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ»

Σήμερα Τρίτη 25/08 στις 9.00 π.μ. αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και πολιτικών οργανώσεων παρέστησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να πάρει θέση για την άμεση απειλή που διατρέχει η ζωή του Θ. Ηλιόπουλου, απεργού πείνας επί 47 ημέρες και ήδη νοσηλευόμενου σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Από την πλευρά του υπουργείου, ο ειδικός γραμματέας κ. Μητρόπουλος που υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία, μας έκανε σαφές πως για τη ζωή του Θ. Ηλιόπουλου ευθύνονται οι γιατροί και τα θεσμικά δικαστικά όργανα και ουδεμία πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο και η κυβέρνηση…«Δεν είναι αρμοδιότητα μας, δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» ήταν η μόνιμη επωδός του κ. Μητροπουλου. Στις έντονες παρατηρήσεις της αντιπροσωπείας για τους κινδύνους που διατρέχουν η υγεία του και η ίδια η ζωή του Θοδωρή δήλωσε ότι είναι θέμα…των γιατρών που τον παρακολουθούν!

Αυτό το γαϊτανάκι άρνησης ανάληψης ευθυνών ανάμεσα στους αρμόδιους συνιστά τουλάχιστον εγκληματική αδιαφορία.Είναι σαφές ότι η ευθύνη για τη ζωή του Θοδωρή βρίσκεται οριστικά και αμετάκλητα στα χέρια της κυβέρνησης συνολικά είτε θέλουν να το παραδεχτούν είτε όχι ο κ. Μηροπουλος ή ο κ. Δενδιας.

Κατόπιν αλλεπάλληλων πιέσεων δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει την επίσπευση των διαδικασιών – δέσμευση που είχε αναλάβει το υπουργείο και πριν από 1 μήνα μέσω του διευθυντήτου γραφείου του υπουργού κ. Σουρβίνου.

Το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που συσπειρώνεται γύρω από τον Θοδωρή Ηλιόπουλο, που έδειξε την ένταση του και το μέγεθος του χθες με την συμμετοχή χιλιάδων αλληλέγγυων σε όλη τη χώρα συνεχίζει να μεγαλώνει και εντείνει τις δράσεις του με αίτημα:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΘΟΔΩΡΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 Μ. Μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις:
23/08/2009 πορεία αλληλεγγύης στον Θ. Ηλιόπουλο από εργατικά σωματεία
21/08/2009 Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας δεν καταστέλλονται δεν φυλακίζονται! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
21/08/2009 Δευτέρα 24 Αυγούστου, Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου
20/08/2009 Δελτίο Τύπου για τον Θ. Ηλιόπουλο: Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
19/08/2009 Χθές - 41η ημέρα απεργίας πείνας του Θοδωρή Ηλιόπουλου - εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης η ΑΔΕΔΥ
17/08/2009 Πανελλαδική κινητοποίηση για το Θ. Ηλιόπουλο στις 24/0813/08/2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ
11/08/2009 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, 10 Αυγούστου 2009. Δηλώσεις της γιατρού που τον παρακολουθεί
08/08/2009 Συνεχίζεται η κράτηση του Θοδωρή Ηλιόπουλου. Προκλητική η στάση της κυβέρνησης. Οι αγώνες, οι αγωνιστές και η μαχητική τους στάση δεν καταστέλλονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου