Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ!

Η προκλητική στοχοποίηση, προσπάθεια τρομοκράτησης, απόπειρα ποινικοποίησης των πολιτικών πεποιθήσεων και της κοινωνικής δράσης βασικών αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με βάση κατασκευασμένα ασφαλίτικα μυθεύματα, αποτελεί μεθοδευμένη από το κράτος και τους μηχανισμούς του επιχείρηση συγκάλυψης των δολοφόνων και ταυτόχρονα εκδικητικής επίθεσης στην εξέγερση του Δεκέμβρη.

Στη δίκη, που έχει μετατραπεί σε βήμα θεαματικής υπεράσπισης των δολοφόνων και διαρκών απειλών προς τους μάρτυρες κατηγορίας, επιχειρείται, σε μια γκεμπελικού τύπου αντιστροφή της πραγματικότητας, να στηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγωνιστές, οργανώσεις, και συλλογικότητες που κινητοποιήθηκαν στην εξέγερση του Δεκέμβρη '08. Γίνεται μια φαιδρή προσπάθεια να παρουσιαστεί η ίδια η εξέγερση ως «συνωμοσία» κάποιων «σκοτεινών κέντρων».

Δεν πρόκειται μόνο για διαστρέβλωση και συκοφάντηση της μνήμης του «Δεκέμβρη '08» αλλά κυρίως για προσπάθεια να εξοριστεί από την πράξη του σήμερα, σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι νέοι βιώνουν μια απροκάλυπτα ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης, του κράτους και του κεφαλαίου στις εργασιακές συνθήκες, τους μισθούς και την ασφάλιση, ταυτόχρονα με την τρομοκρατική επέλαση σε κάθε έννοια δικαιώματος και ελευθεριών. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να ενοχοποιήσουν, να προλάβουν και να καταστείλουν με κάθε μέσο τις νέες εξεγερτικές και ανατρεπτικές τάσεις που ωριμάζουν στη μάχη ενάντια στην καθεστωτική επίθεση.

Δεν θα τους περάσει! Κάθε προσπάθεια για συγκάλυψη των δολοφόνων, των κρατικών μηχανισμών που τους υποστηρίζουν και της πολιτικής που τους οπλίζει, θα βρει απέναντί τους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγωνιστές των κινημάτων. Οι νέοι «Δεκέμβρηδες» είναι μπροστά μας!



ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου