Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Δεν παρουσιάστηκε ο βασικός μάρτυρας στη δίκη του Α.Γρηγορόπουλου

Προσέλευση με απλή συνοδεία αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο


Την προσέλευση με απλή συνοδεία του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, όπου διεξάγεται η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου το Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο, έπειτα από την άρνηση τού ανήλικου να εμφανισθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, το δικαστήριο ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του.
  Σύμφωνα με το δικαστήριο ο ανήλικος, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος Α. Γρηγορόπουλος, είναι ο βασικότερος μάρτυρας.
 Ο ανήλικος που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα δεν προσήλθε στο δικαστήριο και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλους, είπε ότι στην επικοινωνία που είχε με τον πελάτη του, ενημερώθηκε ότι ο λόγος που δεν εμφανίζεται είναι διότι τελεί υπό αστυνομική παρακολούθηση καθώς και ότι εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ισχυρή ψυχολογική φόρτιση αδυνατώντας να καταθέσει.
Επίσης είπε, ότι ο ανήλικος δεν πρόκειται να εμφανισθεί στο δικαστήριο εάν πρώτα δεν σταματήσει η παρακολούθησή του.
Ο δικαστής της έδρας, είπε ότι το δικαστήριο έχει εξαντλήσει την επιείκειά του απέναντι στον μάρτυρα, του οποίου η κατάθεση έχει κορυφαία σημασία και πρότεινε να προσαχθεί βιαίως.
Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν εμφανίζεται διακωμωδώντας, όπως είπε χαρακτηριστικά τη δίκη και κατήγγειλε πως τόσο ο ανήλικος όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που εξετάστηκαν από το δικαστήριο, είναι μέλη της οργάνωσης νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και πως τα άτομα αυτά έχουν επικίνδυνη αντιεξουσιαστική συμπεριφορά και προσπαθούν μέσω άλλων μηχανισμών να κατευθύνουν τη δίκη.
Επιπλέον ο κ.Κούγιας δήλωσε πως αν δεν εμφανισθεί ο μάρτυρας θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη δίκη.
Παράλληλα, ο κ.Κούγιας ζήτησε να επανεξεταστούν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, προβάλλοντας ως λόγο τη συμμετοχή τους σε πολτικούς φορείς, όπως το ΝΑΡ. Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, πρόκειται για επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία που πρωτοστατούσαν σε πρόκληση επεισοδίων. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι τη νύχτα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες είχαν συμμετοχή σε βίαια επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου