Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΟΠΛΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε εξαιτίας της βάρβαρης καταπίεσης που υφίστανται οι στρατευμένοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πάτρας, εξαιτίας του όπλου που χάθηκε από το ΚΕΤΧ στον λόχο διοικήσεως. Καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιευμάτων, αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού super B, που κάνουν λόγο για απώλεια ενός όπλου τύπου G3A3.

Το όπλο αναφέρθηκε ότι χάθηκε, από τον φαντάρο ο οποίος το είχε χρεωθεί όταν επέστρεψε από την εορταστική του άδεια και δεν το βρήκε στον οπλοβαστό. Για το ζήτημα έχει διαταχθεί ΕΔΕ και το στρατόπεδο έχει ψαχτεί από άκρη σε άκρη. Το στρατόπεδο έχει κλείσει και είναι αποκομμένο από τον έξω κόσμο. Έχουν ξεκινήσει έρευνες σε σπίτια φαντάρων που υπηρετούν στο ΚΕΤΧ, ενώ έχει απαγορευτεί η επικοινωνία των στρατευμένων με τον κοινωνικό τους περίγυρο, με κάθε μέσο.


Η φασιστικού τύπου αντιμετώπιση των στρατευμένων διαμέσου της εφαρμογής του δόγματος της «Συλλογικής Ευθύνης και Τιμωρίας», όχι μόνο επιβάλλει κλίμα ακραίας τρομοκρατίας των ίδιων, αλλά ταυτόχρονα, έχει πανικοβάλλει τους γονείς τους και τους φίλους τους.

Όπως ενημερωθήκαμε, τα σενάρια που ακούγονται κάνουν λόγο:

1. το όπλο ήταν χρεωμένο στον φαντάρο ο οποίος είχε δώσει το λουκέτο και σε άλλα άτομα.

2. το όπλο ήταν χρεωμένο από αξιωματικό σε περισσότερα άτομα που είχαν κοινό λουκέτο.

3. το όπλο είχε χαθεί από το Σάββατο της Ανάστασης αλλά δεν αναφέρθηκε για μέρες.

Τι κατάσταση επικρατεί τώρα:

Έχει έρθει ο αντιστράτηγος της ΑΣΔΥΣ που κάλεσε έναν ένα τους φαντάρους του λόχου διοικήσεως στο γραφείο του για να του πουν τι ξέρουν για το ζήτημα.

Ακούγεται ότι έχει έρθει ασφάλεια, ΕΥΠ κτλ, ενώ ο λόχος διοικήσεως ήταν έξω όλη νύχτα και τους έκαναν καψόνι.

Παράλληλα, όλοι οι υπόλοιποι φαντάροι πάνε με συνοδεία ακόμη και τουαλέτα.

Τέλος, όπως μας αναφέρθηκε, είτε από αμέλεια του φαντάρου, είτε των αξιωματικών [το στρατόπεδο είναι για κλάματα από άποψη ασφάλειας, από ότι λένε φαντάροι που ήταν στο ΚΕΤΧ] όλο το στρατόπεδο είναι σε καραντίνα και από ότι ακούγεται θα μείνει κλειστό για 20 μέρες.

Εμείς καλούμε τους στρατευμένους και τους γονείς τους να μας ενημερώσουν για κάθε εξέλιξη και είμαστε δίπλα τους, έτοιμοι να τους συμπαρασταθούμε σε κάθε απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων τους.

Καλούμε τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο να λάβει σοβαρά υπόψη του τις καταγγελίες των φαντάρων και να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες.

Οι διοικητικές ευθύνες, η προσπάθεια εύρεσης του χαμένου οπλισμού δεν μπορεί να καταλήγουν στα βασανιστήρια (μαζικά καψόνια), στην συλλογική τρομοκράτηση και τιμωρία.

Τόσο το ΓΕΣ, όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον ευαίσθητο για τα ζητήματα αυτά, όπως έδειξαν και οι μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων, υπουργό Ευ.Βενιζέλο, δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι πάνω από το Γόητρο του Στρατού είναι η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και η Ζωή των Φαντάρων.

Κύριε Βενιζέλε, ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της τιμής δεν είναι ζήτημα που χωρά δύο μέτρα και δύο σταθμά!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου