Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

METKA: ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

athens.indymedia.org

Σε πλήρη αδυναμία βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Βόλου να επιβάλλει την ανάκληση των τριών συνδικαλιστικών διώξεων-απολύσεων από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο. 
Οι τριμερείς στο υπουργείο και οπι παρεμβάσεις βουλευτάδων και τοπαρχών είναι για να φτιάχνονται κάδρα και ποτραίτα. Να βγαίνουν επικές ανακοινώσεις καταγγελιών και όλα αυτά τα συναφή που στέλνουν την υπόθεση στο αρχείο και το κόσμο στην ανεργία. Έχουμε ήδη καταγγείλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για χαρτοπόλεμο. Κι όταν αποφασίζουν να βγουν στο δρόμο, η κατεύθυνση που παίρνουν είναι πάντα λάθος.

Με παρεναίσεις και χαρτοπόλεμο δεν ανακαλούνται οι τρεις απολύσεις που είναι “ζήτημα τιμής” και για τον Μυτιληναίο και το γενικό διευθυντή του εργοστασίου Οικονόμου. Έτσι κι αλλιώς ένα νέο μέτωπο ανοίγει στο Αλουμίνιο της Ελλάδος.
 Το ΕΚΒ, που η πλειοψηφία του είναι ΠΑΣΚΕ, δεν μπορεί καν να επιβάλλει στο εργοστασιακό σωματείο (που επίσης είναι ΠΑΣΚΕ) την ανάκληση της επαίσχυντης συμφωνίας για το δήθεν προσωπικό ασφαλείας που είναι περίποιυ 34 άτομα, χωρίς το εργοστάσιο να έχει τρίτη ή τέταρτη βάρδια. Δεν συζητάμε για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας τα οποία τέθηκαν από εργαζόμενους κατά τη περίοδο των κινητοποιήσεων για την ανάκληση των απολύσεων.

Οι τρεις απολυμένοι, μέσω των δικηγόρων τους,  έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκτός απροόπτου εκδικάζονται στις 29 Απρίλη στα δικαστήρια του Βόλου.
Θα υπάρξει κάποια περαιτέρω κινητοποίηση από τη πλευρά του εργοστασιακού σωματείου; Μόνο αν το επιτρέψουν οι Μυτιληναίος-Οικονόμου.

Θα πάρει κάποια πρωτοβουλία το Εργατικό Κέντρο Βόλου; Μάλλον όχι γιατί δεν είναι στη φιλοσοφία του να καλεί για μαζική στήριξη σε  δικαστικές μάχες. Μια παράσταση εκπροσώπων είναι πιο πιθανή.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το βάρος της αλληλεγγύης πέφτει στους πιο ενεργητικούς και μάχιμους εργάτες, όλους αυτούς που στήριξαν τις κινητοποίησεις όλο σχεδόν το Μάρτη.

Μαζί με την προσωπική μας παρουσία στα δικαστήρια, υπάρχει και το οικονομικό μέρος, το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Υπενθυμίζουμε το λογαριασμό αλληλεγγύης που έχει ανοιχτεί:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  – ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 202/706708-94     
και για καταθέσεις από το εξωτερικό:
IBAN : GR94 – 0110 2020 0000 2027  0670  894   
SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ: BIC  ETHNGRAA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου