Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στις 34.000 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο


Πηγή:  diktiospartakos.blogspot.com
Aπό το 1988 έως το 2009, περισσότεροι από 34.000 παράνομοι μετανάστες έχουν βρει το θάνατο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, σύμφωνα με άρθρο του Ömer Oruç από τη Σμύρνη στην αγγλόφωνη εφημερίδα Today’s Zaman.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, εκτός από τα χιλιάδες θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Αιγαίο και τη μεσόγειο, την ίδια περίοδο άλλοι 15.000 βρήκαν το θάνατο εντός ευρωπαϊκών συνόρων, ενώ ο τραγικός απολογισμός συνεχίστηκε με 4.500 να βρίσκουν το θάνατο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία και 140 στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Σαρδηνία προερχόμενοι από την Αλγερία.

Την πεποίθηση πως «το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν πρόκειται να τερματιστεί σύντομα», εξέφρασε ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Bilgi της Κων/πολης, Ethem Özgüven. Ο ίδιος έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της μετανάστευσης με μια σειρά ταινιών μικρού μήκους σχετικά με το ζήτημα αυτό.
Παράλληλα αναφέρθηκε στους λάθος τρόπους που εφαρμόζουν πολλές χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, όπως η υιοθέτηση σκληρών νόμων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ έκανε λόγο για την άποψη που εκφράζεται από πολλούς πως ο μόνος τρόπος εξάλειψης του προβλήματος είναι η κατάργηση των συνόρων

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/02/34000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου